Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

CENNETE ANCAK MÜSLÜMANLAR GİRER -10

Muharrem Günay 23 Şubat 2011 Çarşamba 02:00:00
  “Yaptıkları hiçbir iyilik, asla inkar edilmeyecek (mükafatı verilecek)tir. Allah takva sahiplerini (emirlerine uygun yaşayanları) çok iyi bilendir.” (Ali İmran/115) (H. Tahsin Feyizli Meali)
Hıristiyanlar Ve Yahudiler Ateş Ehlidirler
“Elinizdekini (Tevrat’ın aslını) tasdik edici olarak indirdiğime (Kur’an’a) iman edin. Sakın onu inkâr edenlerin ilki olmayın! Ayetlerimi az bir karşılık ile satmayın, yalnız benden (benim azabımdan) korkun. Bilerek hakkı bâtıl ile karıştırmayın, hakkı gizlemeyin.” (BAKARA 41,42)
“O küfre sapan/inkâr edenlere gelince, onların ne malları ne de evlatları Allah’(ın azabın)a karşı kendilerine asla fayda vermeyecektir. Onlar ateş ehli (cehennmelik)dirler; onlar hep orada kalacaklardır.” (Ali İmran/116) (H. Tahsin Feyizli Meali)
“İnkâr edip ayetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar cehennemliktir, onlar orada ebedî kalırlar.” (Bakara/39)
NİSA /48. Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz; bundan başkasını, (günahları) dilediği kimse için bağışlar. Allah’a ortak kosan kimse büyük bir günah (ile) iftira etmiş olur.
Ali İmran 86. İman etmelerinden, Resûl’ün hak olduğuna sahadet getirmelerinden ve kendilerine apaçık deliller gelmesinden sonra inkârcılığa sapan bir kavme Allah nasıl hidayet nasip eder? Allah za-limler topluluğunu doğru yola iletmez.
Ali İmran 87. İste onların cezası, Allah’ın, meleklerin ve bütün insanlığın lânetine uğramalarıdır.
Ali İmran 88. Bu lânete ebedî gömülüp gidecekler. Onların azapları hafifletilmez; yüzlerine de bakılmaz.
Ali İmran 89. Ancak, bundan sonra tevbe edip yola gelenler başka. Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir.”
Hem müşrik, hem kafir olan Yahudi ve Hıristiyanlar asla cennete giremezler, Yahudi ve Hıristiyanlar cennete girer diyenler de Allah’ın ayetlerine muhalefet ettiklerinden, değiştirdiklerinden dolayı cennete giremezler.
Yüce kitabımızın Ehli kitaba bir ittifak çağrısı vardır. Bu çağrıda “Allah’tan başkasına tapmayalım, ona eş ve ortak tutup küfre sapmalım, hep beraber Allah’a iman edip teslim olalım, Müslüman olalım çağrısı yapılıp şöyle deniliyor:
“(Resûlüm!) de ki: Ey ehl-i kitap! Sizinle bizim aramızda müşterek olan bir söze geliniz: Allah’tan başkasına tapmayalım. O’na hiçbir şeyi es tutma-yalım ve Allah’ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâhlaştırmasın. Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, iste o zaman: Şahit olun ki biz Müslümanlarız! Deyiniz. “ (Ali İmran/64)
Bir Müslüman’ın Yahudi ve Hıristiyanlara Ali İmran suresi 64. ayetin dışında bir ittifak çağrısı asla olamaz… (Son)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti