Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CENNETTE BALDAN TATLI BİR NEHİR (RECEP)

Muharrem Günay 22 Mayıs 2012 Salı 03:00:00
  Mi’rac gecesi Resûlullah Efendimiz Cennette bir nehir gördüm, suyu baldan tatlı, soğukluğu kardan ziyâde, kokusu ise, miskten daha alâ idi. Cebrail Aleyhisselâma sordum:
-Bu nehirden kimler içer?
Cebrail (A.S.) dedi ki:
-Bu Nehrin ismi Receb’dir. Senin ümmetinden bir kimse, Recep ayında oruç tutsa, size salât etse, Allahü Sübhanehü ve Teâlâ bu nehirden o kula ikram edecektir.
Bu nehirden içmek isteyen âşık! “Şehrullah” olan Receb’te oruç tutup çok salavat getirmelidir.
“Receb” kelimesi üç harftir. Kur’an harfleri ile R, C, B (Receb) yazılır. (R) harfi Allah’ın rahmetine, (c) harfi de kulun cürmüne, (b) harfi de kulun berî (günahlardan kurtulması, af olunması) olmasına delâlet eder. Allah Sübhanehu ve teala (Ey kulum! Cürüm ve günah işledin. Rahmetimle seni oradan beri kıldım. İsyanını ve cürmünü bu ay hürmetine bağışladım, buyuracaktır.) Bu harflerin, buna remz olduğunu, ulema böylece beyan etmişlerdir. Receb ayı çıktıktan sonra Huzurullaha varır, Allahü sübhanehu ve Teâlâ Receb ayına:
-Ey benim şehrim! Acep seni sevdiler mi? Kullarım sana tâzim ettiler mi? Der.
Receb ayı sükut eder; konuşmaz. Cenab-ı Hak tekrar ve tekrar sorar. O vakit Receb ayı der ki:
-Ayıblar örten sensin Yâ Râb! Kullarına da gayrınnın ayıblerını örtmek için emreyledin. Resûlün de bana “sağır ay” diye isim verdi. Ben kullarının taatini işittim mâsiyetlerini, günahlarını duymadım, diye cevap verir. Bunun için bu aya “Sağır ay” denilmiştir.
Allahü Teâlâ hazretleri:
-Sen benim şehrimsin, günahları işitmezsin. Kullarımı günahları ve isyanları ile mademki kabûl ettin; senin kabûl ettiğin gibi ben de, senin hürmetine onları mağfiret buyurdum. Günahlarına bir kere olsun nedamet etmek şartı ile, sende günah ve mâsiyet işleseler dahi, bir kere nedamet edecek olurlarsa onları mağfiret buyuracağım, buyurur.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER