Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

GAZETECİ VE SİYASETÇİ

Gazeteci veya daha genel anlamda basın mensupları ile siyasetçiler arasında çok ben-zerlikler vardır. İkisi de toplumu yönlendiren insandır. Çok sorumluluk ister. Bu sebeple bu yönlendirmeleri yaparlarken doğru ve de çok dürüst davranmalıdırlar. Her ikisi de davranışlarına ve özellikle sözlerine çok dikkat etmelidirler. İlkeli ve seviyeli olmak zorundadırlar.
Muhterem okuyucum; biliyorsunuz 15 yıldır bu gazetede zaman buldukça fikir ve düşüncelerimi “Azizce” isimli bu köşede sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Ama ben basının içinde değilim. Bu işten para da kazanmıyorum ve faydalı olmanın dışında hiçbir beklentim de olmamıştır. Yani bu konuda profesyonel değilim. Ama yazarken de araştırmadan bir şey yazıp insanların kafasını karıştırmıyorum. Çok şükür hiç olumsuz tepki almadım.
Yine bildiğiniz gibi,20 yıldır bir siyasi yönüm de var. MHP. de 10 yıl il yöneticiliği, ardından en yoğun dönemde 5 yıl il başkanlığı,2 dönem milletvekili adaylığı ve en son 4.5 yıldır da MYK üyeliği görevinde bulunuyorum. Üslubumu de herkes bilir. Siyaseti de profes-yonel yapmıyorum. Neden? Çünkü akşam evime ekmek götürmeme vesile olan bir mesleğim var. Onu da eksiksiz yapmak zorundayım. Siyasette de ticarette de her şey nasip işidir. Nasipten ötesi yoktur. Kul olarak bize ancak gayret etmek düşer. Her şeyin hayırlısını beklemek lazımdır. Niyet hayır, akıbet hayırdır.
Kısacası; basıncı ve siyasetçi, dengeli ve adaletli olmalı. Bilmiyorsa araştırmalı, başkasının kulu kölesi olmamalı. Büyük konuşmamalı ve sonradan mahcup olacağı söz ve davranışlardan kaçınmalı. Adaletli olmayı beceremezse güdümlülüğü ve samimiyetsizliği çok sırıtır ve paçasından akar. İncelemeden, araştırmadan, vicdan muhasebesi yapmadan konuşmak kul hakkına sebep olur ki, bu da çok büyük günahtır.
KAMYONCULAR ZORDA
Hafta sonu AFNAK kamyoncular sitesini ziyaret ettik. Vakit darlığından dolayı dört dükkânı ziyaret edebildik. Dostlarla sohbet ettik. Hatta uğrayamadığımız işyeri sahiplerinden bir kısım dostlar telefonla arayarak uğrayamadığımıza sitem ettiler. Yakın zamanda yine geleceğimizi belirterek ayrıldık. İnşallah yakın zamanda dost sohbetine gideceğiz.
Kamyoncular sitesinde hiç hareket yok. Belki sezon da değil ama kamyoncu esnafının artık evine ekmeği çok zor götürdüğü bir gerçektir. Artan mazot fiyatları kamyoncu esnafının belini fena halde büktü. Böyle giderse daha da bükmeye devam edecektir. Akaryakıt, parça ve servis tamir bakım giderleri hızla yükselmekte iken, nakliye bedelleri artmamaktadır. Hal böyle olunca da nakliyeci kardeşler mazot fiyatına çalışmaktadır. Kamyoncu esnafı;”10 yıl önce neydik, şimdi ne hale düştük. Böyle devam ederse nakliyatçılığı bırakmaktan başka çaremiz yok.”diyorlar. Tabi ki bu durumdan komisyonculuk yapan esnaf ta rahatsızdır.
Ayrıca Kara ulaştırma Yönetmeliği gereği mecbur tutulan tonaj uygulamaları da kam-yoncularımızı çok zor durumda bırakmaktadır. Bu konularda hükümet yetkilileri acil önlem almalıdırlar. Çünkü küçük esnafımızın tamamının gücünü birleşmelerinde zorluklar vardır. Sadece kamyoncu esnafımız değil bütün küçük esnafımız güçlerini birleştirebilmeleri için altyapı eksikliği ve maddi sıkıntılar mevcuttur. Esnafımızın bu günkü problemi ve rekabet edememesinin sebeplerinden en önemlisi de budur.
Değerli dostlarım; bildiğiniz gibi kamyonculuk çok zor bir iştir. Onlar günlerce çoluk çocuklarına hasret bir şekilde yollarda her türlü sıkıntılara göğüs germektedirler. Eve döndüklerinde emeklerinin karşılığı alamamış olmaları bu kahramanları berbat etmektedir. Hesapta olmayan vergiler ve diğer yasal yükümlülükleri de düşünüldüğünde bu olumsuz durum daha da kötüleşmektedir.
Allah onlara dayanma gücü ve bereket versin.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER