Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Halk ve Hareket Nazırlıkları’ndan yapılan açıklamada…

Murat Arısoy 9 Haziran 2011 Perşembe 03:00:00
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu projesini kamuoyuyla paylaşmasını Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun seçim çalışmalarını takip ettiğim sırada AK Parti seçim bürosunda Kanal 24’ten izledim. Başbakan Erdoğan’ın Kalkınma Bakanlığı’nın kurulacağını kamuoyuna duyurduktan sonra “Kalkınma Bakanlığı… Adalet ve Kalkınma Partisi olmamız nedeniyle” esprisi, açıkçası hoş bir kelime oyunuydu. Zaten Başbakan Kalkınma Bakanlığı derken aklıma böyle bir kelime oyunu gelmişti. Eminim, o canlı yayını izleyenlerin de aklından geçmiştir Adalet ve Kalkınma Bakanlığı…
Bu kelime oyunundan yola çıkarak “Oy pusulasında yer alan partiler tek başlarına iktidar olsalar, hangi bakanlıklar kurulurdu” diye düşündüm.
Örneğin Cumhuriyet Halk Partisi… Önce Cumhuriyet Bakanlığı kurulur. Bakanlığın amaçları arasında Cumhuriyet’in değerlerini korumak ve geliştirmek, tanıtımını yapmak yer alır. Halk Bakanlığı kurulur ardından. Bu bakanlığın amacı da halkın ihtiyaçlarını karşılamak şeklinde özetlenebilir. Hatta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları da Halk Bakanlığı’na bağlanır.
Milliyetçi Hareket Partisi iktidara gelse “milliyetçi” adı altında bir bakanlık kurmaz diye tahmin ediyorum. Bununla birlikte Ülkü Bakanlığı kurulabilir. Bu bakanlığın görevi Orta Asya ve Balkanlar’daki Türk kökenli kişilerle irtibatı sağlamak ve geliştirmek olarak tanımlanabilir. Ama bence MHP iktidarında kurulması gereken bakanlık, Hareket Bakanlığı. Bu durumda Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı lağvedilir, gençlerle ilgili her şey Hareket Bakanlığı’na bağlanır.
Demokrat Parti iktidara gelse, Kırat Bakanlığı kurar. Bu bakanlık, çeşitli sergilerle 1950 geleneğini gelecek kuşaklara aktarır.
Emek Partisi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın isminin değiştirip Emek Bakanlığı yapar. Çalışanların özlük hakları, bu bakanlık tarafından korunur.
Millet Partisi iktidara gelse Millet Bakanlığı kurar. Bu bakanlık, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dertlerini dinlemek ve dertlere derman bulunmasında yardımcı olur.
Liberal Demokrat Parti tek başına iktidara gelse liberal demokrasi adına Serbest Piyasa Bakanlığı kurar. Böylece vergiler düşer, kamu her şeyden elini çeker.
Saadet Partisi, tek başına iktidara gelirse kesinlikle Ağır Sanayi Bakanlığı kurar. Onun dışında Saadet Bakanlığı da acilen kurulur ve Başbakan’ın “3”, Bakan Eroğlu’nun “5” çocuk tavsiyesinin gereği yerine getiri-lir.
Hak ve Eşitlik Partisi tek başına iktidara gelse, kuracağı bakanlığın ismi açık: Hak ve Eşitlik Bakanlığı. Toplu iş sözleşmelerini, bir takım idari sorunları bu bakanlık çözer.
Halkın Sesi Partisi de benzer şekilde Halkın Sesi Bakanlığı kurar. Bu bakanlığın binası Ankara Kızılay’da, taşra teşkilatları ise her kentin meydanında kurulur. Halk, bu bakanlık ve taşra teşkilatında sorunlarını dile getirir.
Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Özgürlük Bakanlığı ile Dayanışma Bakanlığı’nı kurar. Özgürlük Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları ile istişare yapmak üzere görevlendirilir, Dayanışma Partisi ise zenginden alıp fakire dağıtmak üzere konumlanır.
Yurt Partisi, Yurt Bakanlığı kurar, bu bakanlık ülkenin dört bir yanını mamur edecek projeler ortaya koyar.
Doğru Yol Partisi ise Doğru Yol Bakanlığı kurar. Bu bakanlık kurulunca Ulaştırma Bakanlığı lağvedilir. Tüm “duble” yollar, Doğru Yol Bakanlığı’nın icraatı olur.
Türkiye Komünist Partisi’nin kuracağı bakanlık Komün Bakanlığı olur. Bu bakanlık, kamulaştırma, hortumcunun malına el konulması gibi konularda “uzmanlaşır.”
Milliyetçi Muhafazakâr Parti, Muhafaza Bakanlığı kurar. Bu çok net. Muhafaza Bakanlığı’nın görevi, ithalata karşı ürünlerimizi korumak olur.
Büyük Birlik Partisi ise bence Birlik ve Beraberlik Bakanlığı kurar. Bu bakanlık, dünya Türklerinin birleşmesi anlamında çalışmalar yapar.
Demokratik Sol Parti de Sosyal Demokrasi Bakanlığı kurar. Bu bakanlık, birtakım sosyal adaletsizlerin üzerine gider ve böylece ekonomik sınıflar arasındaki makasın açılması engellenmeye çalışılır.
Tabii bu arada bağımsız adayları da unutmamak gerek. Bağımsızlık Bakanlığı kurulsa, eminim bu bakanlığın ilk işi NATO’dan çıkmak, İncirlik Üssü’nü kapatmak olur.
Benim de iki bakanlık önerim var: Birincisi kısaca “Bayram Bakanlığı” denilebilecek Önemli Gün ve Haftaları Kutlama Bakanlığı. Malum, adım başı önemli gün ve haftalarla karşılaşıyoruz. Bir sürü ezberlenmiş cümle ile bu önemli gün ve haftaları kutluyoruz. Protokol hiç uğraşmasın Bayram Bakanlığı ve taşra teşkilatı, her türlü kutlama yerini alsın diyorum.
İkinci önerim ise Çılgın Projeler Bakanlığı. Seçim sürecinde “çılgın proje” açıklanmasına alıştık. Bu alışkanlığımız, seçimden sonra da sürsün. Ve en azından 3 ayda 1 çılgın projeyi kamuoyuyla paylaşalım.
Eh bunlara ek olarak Bakanlar Kurulu’nda bir de “GüneBAKAN” olursa, tadından yenmez…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti