Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

İslam İşbirliği Teşkilatı

Bildiğiniz gibi bu teşkilat Gazze gündemi ile toplandı. İsrail’e ambargo uygulanması önerisi de getirildi. Petrol kullanımı, İsrail uçaklarının Arap hava sahasına girmemesi ve tüm ilişkilerin dondurulması gibi öneriler BAE, Suudi Arabistan, Fas ve Bahreyn tarafından kabul edilmedi.
Bu ülkeler ortak karar alamıyorlar. Çünkü ABD’nin emri dışına çıkamıyorlar. ABD ve İsrail sayesinde yıllardır Ortadoğu zaten kan gölü halindedir. Yüzyıldan fazladır oralarda aynı oyun oynanıyor. Amaç elbette İsrail’in hâkimiyetidir.
Evet, İsrail katliam yapıyor. İnsanım diyebilen herkesin utanması gereken tablolar var. Savaş hukuku tanınmıyor. Ortadoğu Arapları başta olmak üzere dünya bunu seyrediyor.
Müslümanların birlik olamadığı gerçeğini hepimiz biliyoruz. Yukarıdaki toplantı sadece bir örnek. Bu ülkeleri kimler yönetiyor ona da bakmak gerekiyor. Hatta bu ülkelerin soy ve din yapıları incelendiğinde çok enteresan sonuçlar çıkacaktır. İmkânımız olursa bunu başka bir yazımıza konu edebiliriz.
Burada dini mi, soyu mu, yoksa ikisini de mi dikkate alacağız? Biliyorsunuz Azerbaycan-Ermenistan savaşında İran Ermenistan’ı desteklemişti. Ne tuhaf değil mi? Ama değil sebepleri var. Şimdi İran Filistin’e destek verebiliyor mu? Hayır. Çünkü Amerika ayar çekiyor.
Filistin’in komşularına bakınca Lübnan, Mısır, Suriye gibi ülkelerin de durumları belli. Bu ülkeler silah bile üretemiyorlar. Başkaldıracak veya mücadele edecek durumları yok.
Değerli dostlar; İsrail’in durmayacağı belli. Ancak, dünyanın gözü önünde yapılan katliamlar durdurulmalıdır. Sebepler ne olursa olsun Filistin’e yardım kanalları açılmalı, çocukların ve sivillerin canları için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. İsrail’e tazminat dâhil her türlü müeyyide uygulanmalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti