Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

3 il başkanı, 3 aday adayı

Murat Arısoy 9 Mart 2015 Pazartesi 02:00:00
  Adalet ve Kalkınma Partisi’nin eski İl Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski İl Başkanı Aziz Aslan, partilerinden milletvekili aday adayı oldu. Aziz Aslan, daha önce adaylık aşamasına geçmişti; ancak Zeybek ve Görgöz’ü bu platformda ilk kez görüyoruz.
Afyonkarahisar’da aynı dönem İl Başkanlıkları görevini sürdüren 3 değerli isim, partililerinin, Genel Merkezleri’nin ve Afyonkarahisarlıların teveccühünü kazanırlarsa milletvekili olacaklar.
7 Haziran akşamı böyle bir tablo ile karşılaşırsak, bununla ilgili ilk haberi ben yapmak isterim, buradan ilan ediyorum. “3 başkan Ankara’ya” başlığını bile hazırladım. İsterseniz Zeybek’i, Görgöz’ü, Aslan’ı ayrı ayrı ele alalım.
TEŞKİLATIN “MEHMET AĞABEY”İ
AK Parti’nin eski İl Başkanı Mehmet Zeybek, milletvekili aday adaylığını ilk açıkladığı günden itibaren yoğun bir sevgi seli ile karşılaşıyor. Her gittiği yerde güleryüz ve tatlı dil gören Zeybek’in morali yerinde. Aday adaylığı için düzenlenen basın toplantısında, “Zeybek’e küs olduğu” iddia edilen partililer bile Zeybek’e destek verdiler. Zeybek, İl Başkanlığı döneminde alışık olduğumuz sakinliğini koruyor. Konuşmalarında, duruşunda herhangi bir aşırılık yok. Zeybek’in bir önemli özelliği de herkesle selâmlaşması. İl Başkanlığı döneminde kendisine yardım için başvuranlara elinden geldiği kadar destek olmaya çalışan Zeybek’in bu yaklaşımı unutulmuyor.
“ÇAYIMI İÇMEZSEN KIRILIRIM BAŞKANIM”
CHP’nin eski İl Başkanı Yalçın Görgöz, 2 buçuk yılda partisinin ilçe teşkilatlarını ihmal etmedi. En uzak ilçeye bile birkaç kez gitti. İlçe başkanlarını birbirileri ile tanıştırdı. Şimdi Görgöz bir ilçeye gitse, “Başkanım, bir daha gelin” ya da “Başkanım, çayımızı içmeden giderseniz kırılırım” seslenişlerini duyuyor. İlçe teşkilatlarının sorunlarını çözmek için gayret gösteren, CHP Genel Merkezi’nin dikkatlerini Afyonkarahisar’a çeken Görgöz, halkçı ve emekten yana söylemleri dikkat çekiyor. Görgöz’ün gündemi yakından takip etmesi ve bu konuda fikir üretmesi de takdir ediliyor.
“HAKSIZ REKABET OLMASIN” DİYE…
MHP’nin eski İl Başkanı Aziz Aslan, milletvekili aday adayı olacağını, 18 ilçe başkanı bir araya gelip kendisini İl Başkanı olarak önerdiğinde kamuoyuna açıklamıştı. Aslan, seçim takvimi işlemeye başladığında görevinden istifa etti ve milletvekili aday adayı oldu. Aday adaylığını açıkladığı basın toplantısında coşkunun hayli yüksek olduğu belirtiliyor. Ama benim vurgulamak istediğim, başka bir şey var: Aziz Aslan, Gazeteniz Kocatepe’deki köşe yazarlığına genel seçim sonrasına kadar ara verdi. Başbakan, Bakanlar Kurulu Üyeleri ve diğer “etkili/yetkililer” seçim çalışmalarında devlet imkânlarını bile kullanmaktan imtina etmezken, Aziz Aslan’ın “haksız rekabet olmasın”, “adaletsizlik olmasın” düşüncesiyle köşe yazarlığını bırakması iltifata değer. Kendisini tebrik ediyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti