Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AHİRETE İMAN

Mülk Suresi Ayet 2; “O (Allah) ölümü de dirimi de yaratandır.”
A’daf Suresi Ayet 34; “O ecelleri gelince ne bir saat geri bırakabilirler ne öne alabilirler”
Ölüm tıpkı hayat gibi Allah’ın bir yaratığıdır. Beşeriyet için ölümü yaratmak veya yok etmek imkansızdır. Öldürülen kimse, eceli ile ölmüştür, ölüm de (hayat gibi) varlıktır.
Nice hayatından ümit kesilen insanlar yıllarca yaşamıştır. Öldürmeyen Allah öldürmez. Sözü halk arasında yaygındır.
KABİR AZABI
Kafirlere ve mü’minlerden bazı günah işleyenler kabir azabı; itaat edenleri kabirde nimetlendirmek, Münker ve Nekir meleklerinin soruları kitap ve sünnet ile gerçektir.
Kabire giren ölüye Rabbi (Yaratan!) Dini ve Peygamberi hakkında melekler soru soracaktır.
Mü’min Suresi Ayet 46; “Kabir azabından biri de ateştir ki onlar sabah akşam arz olunacaktır. Kıyametin kopacağı günde firavun hanedanın azabın en çetinine sokun sokun denilecek”
Kabir azabı haktır. Fakat azabın nasıl olacağı bildirilmemiştir. Ölü azabı hissetmez diyenler küfre girer. Zira Allah’ın cansız maddeye azabı hissettirecek bir hayatiyet vermesi, kainat yoktan vareden Allah’ın kudreti yanında bir hiçtir.
ÖLDÜKTEN SONRA DİRİLME
Öldükten sonra dirilmek haktır.
Mümin Suresi Ayet 16: “Sonra siz kıyamet gününde tekrar diriltilir kaldırılacaksınız.”
Amellerin ölçülmesi haktır.
Arat Suresi Ayet 8: “Herkesin dünyada yapıp ettiğini tartmakta o gün haktır.”
Ahirette kula verilecek kitap haktır. Bunda hayır ve isra suresi ayet 13, hakka suresi ayet 19-20 25: “Kıyamet günü onun için bir kitap çıkaracağız ki neşredilmiş olarak kendisine kavuşacak.”
Artık kitabı sağ eline verilmiş olana gelince der ki: Alın okuyun kitabımı çünkü ben gerçekten hesabıma kavuşacağımı bilmiştim zannetmiştim. Kitap sol eline verilene gelince o da der ki: Ah keşke benim kitabım verilmese idi.
(Kitap, sağ eline verilen kimse) kolayca bir hesap ile muhasebe edilecek o.
Ama kitabı arkasından (solundan) verilen kimse derhal helakını temenni edecek o şiddetli ateşe girecek”
Ahirette, Allah’ın kullarına sual sorması haktır.
Kevser havuzu haktır. (Kevser suresi ayet 1)
Sırat köprüsü haktır.
Peygamberimizin bildirdiğine göre:
“Mü’minler sıratı göz açıp yumuncaya kadar, şimşek gibi, rüzgar gibi, kuş gibi, ata veya (diğer) binitlere binmiş gibi geçerler.”
CENNET VE CEHENNEM HAKTIR
Müminler büyük günah işlemiş olsalar bile cehennemde ebedi olarak kalmayacaklardır. Dirilerin ölülere dua etmelerinde sadaka vermelerinde ölülere fayda vardır.

Borç vermenin fazileti
No:2 Bakara Suresi (Ayet 245)

Bismillahirahmanirrahim
“Verdiğinin kat kat fazlasını kendisine ödemesi için Allah’a güzel bir borç (istiyene faizsiz ödünç) verecek yok mu? Darlık veren de bolluk veren de Allah’tır. Sadece O’na döndürüleceksiniz.
Allah’a faizsiz ödünç vermek. Buna dinimizde karz ismi verilir. Bu kelimenin sözlük mânası, kesip ayırmaktır. Allah sözü (KELİMETULLAH) daha yüce olsun inanmışlar, hür ve bağımsız yaşasın diye, servet sahiplerinin, savaş gücünü arttırmak için, faizsiz ödünç vermeleri ve karşılıksız bağışta bulunmaları, sevapların en güzeli, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmanın yollarından biri ve önde gelenidir.
No:5 Maide Suresi Ayet 12.
“Andolsun ki Allah İsrailoğullarından söz almıştı. (Kefil olarak) içlerinden on iki de başkan göndermiştik. Allah onlara şöyle demişti: Ben sizinle beraberim. Eğer namazı dosdoğru kılar, Zekâtı verir, peygamberlerime inanır onları desteklerseniz ve Allah’a güzel borç verirseniz. (İhtiyacı olanlara Allah rızası için faizsiz borç verirseniz) Andolsunki sizin günahlarmızı örterim ve sizi zemininden ırmaklar akan cennetlere sokarım. Bundan sonra sizden kim inkâr yolunu tutarsa doğru yoldan sapmış olur.”
Ayette Muhammed (A.S.) ümmetine uyarı yar. Musa Peygamber’e ve getirdiği Tevrat’ın hükümlerine uyacaklarına dair kesin söz verdikleri halde yan çizen, verdikleri sözü yerine getirmeyip ahde vefasızlığın kötü örneklerini peşpeşe ortaya koyan İsrailogulları lanetlenmiştir. Kuran’a inanıp bağlandıktan sonra yan çizip hükmen verdiği sözü yerine getirmeyip nankörlük eden müminlerin cezasız kalmıyacağı hatırlatılıyor.
Beş emir şöyle sıralanıyor:
1- Namazı aksatmadan kılmak
2- Zekatı gereği gibi vermek
3- Bütün peygamberleri inanmak.
4- Hayatta olan peygamberlere yardımcı olmak.
5- Faizsiz ödünç vermek. Karşılığını yalnız Allah’tan beklemek,
No:57 Hadid Suresi Ayet 11-18
“Kim Allah’a güzel bir ödünç verecek olursa Allah’da onun karşılığını kat kat verir ve ayrıca onun çok değerli mükâfatı vardır.”
“Sadaka veren erkeklere ve sadaka veren kadınlara ve Allah’a güzel bir ödünç verenlere, verdiklerinin karşılığı kat kat ödenir ve onlara değerli bir mükâfat vardır.”
Toplumda kardeşlik bağlarını koparan, dayanışmayı yıkan, merhamet duygularını soğutan, parayı maddeyi gaye haline getiren, kutsal değerleri hiçe sayan faize dayalı sistemdir. Allah adına faizsiz ödünç verme halk tabiri ile “İş görme”nin feyiz ve bereketi çok daha fazladır.
Kuran Müslümanlar arasında ciddi şekilde sosyal adaleti sağlamaya her zaman için önem vermiştir. Faizsiz ödünç vermeyi övgüye layık görmüştür.
Faiz insan ruhunu öldürmekte, kutsal değerleri bir tarafa bırakıp insanı maddenin kulu kölesi yapmaktadır.
No:64 Teğabun suresi Ayet 17
“Eğer Allah rızası için ödünç verirseniz. Allah onu sizin için kat kat artırır ve sizi bağışlar. Allah çok mükafat verendir. Ceza vermekte acele etmiyendir.”
Günümüzde faiz batağına sürüklenenlerin ne hale geldiklerini görüyoruz. Faizle para alanın ödemeğe gücü yetmiyor batıyor. Faizle para veren bir gün elindeki avcundakini kaptırıyor. Perişan hale düşüyor.
-Allah bizleri faizden uzak tutsun. Güçsüzlere yardım etmemizi sağlasın.-

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER