Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

AMAÇSIZ RUH

“Bir amaca bağlanmayan ruh yolunu yitirir.”
MONTAİGNE
Yaşamak için belli bir amacımız olmalı ve bu yolda ilerlemeliyiz. Kendimize göre doğru çizip bu çizgiyi aşmamalıyız.
Hedefler veya amaçlar, çocukluğumuzdan beri başkaları tarafından yönlendirilerek bir yerlere gelmemiz istenmiştir. Çocukluktan kurtulup, delikanlılık dönemlerimizde yönlendirmelerin ne olduğunu, bizim ne istediğimiz ve nerede olduğumuzu daha iyi anlayabilir, bu konuda yeni amaçlar veya ailemiz tarafından çizilen yolda yürümeye karar verme yetkisine sahipsinizdir. Önemli olan doğru kararı verip, kendimizin gerçekten severek yapabileceğimiz meslek dallarını seçip bu doğrultuda kendimizi yetiştirmeliyiz.
Sevmediğimiz bir işten zevk ve verim alamayız. Sürekli zorlanırız, acı çekeriz, mutsuz oluruz, hayat bizim için çekilmez olur. Baştan doğru karar vermezsek, belli bir noktadan sonra geri dönüş olmaz. Bizim yapabileceğimiz en güzel şey istemediğimiz, sevmediğimiz bir iş olsa bile kendimizi üzmemeliyiz. Bu durumu en iyi şekilde değerlendirip eksileri artılara çevirmek elimizde, aklınızı kullanmanız yeterli olacaktır. Bunu yapmak için mesleğinizin güzel yönlerini düşünüp, bir kagıda artıları ve eksileri yazıp, artıları çoğaltmaya, eksileri azaltmaya çalışıp, severek çalışmayı deneyebilirsiniz. Böylece işinize bağlanıp zevkli çalışma ortamları oluşturabilirsiniz.
Eğer ne yaptığını, iyi biliyorsan her zaman başarırsın. Başarmak için ne yaptığını bilmek gerektiğini unutmayın.
Belli bir amaca bağlanmadan yaşamak , bir çok değeri kaybetmemize, özelliklede insani değerlerimizi yitirmemize sevgiden, saygıdan, şefkatten uzaklaşmamıza neden olacağını bilmemiz ve bulunduğumuz ortamın tadını çıkarmaya, hayatı daha yaşanır hale getirmemiz gerektiğine inanıyorum.
Cenneti cehenneme, cehennemi de cennete çevirmek elimizde .

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti