Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Anıtpark’ın önünü kapatmayalım – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 5 Mayıs 2015 Salı 03:00:00
  Afyonkarahisar, 1 gün arayla iki açıkhava toplantısına şahitlik etti. Birincisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyonkarahisar Mitingi, ikincisi ise sendikaların “1 Mayıs” etkinliğiydi.
İkisi de Cumhuriyet Meydanı’ndaydı.
Meydanın doluluğunu tartışmıyorum.
Her partinin seçmeni ayrı, her açıkhava toplantısının verdiği mesaj farklı.
Ancak gördüğüm şudur: Her iki toplantıda da Afyonkarahisar’ın –zaten sorunları olan ve yer yer yavaş seyreden- trafiği, sabırları zorlayacak raddeye geldi.
Araç sıkışıklığı Kurtuluş Caddesi’nden başlıyor, Anıtpark önü kapalı olduğu için Ordu Bulvarı’nda devam ediyordu.
Bununla birlikte toplu taşıma araçlarının seferleri de bu yoğunluk nedeniyle aksıyordu.
Ve tevafuk odur ki tam bu sırada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nın neden kullanılamayacağını açıklıyordu.
Siyasi bir inatlaşma olduğunu varsaymazsak, Taksim’de kutlama yapılıp yapılmamasının bir önemi yok. İşçiler, taleplerini İstanbul’un ve Türkiye’nin diğer meydanlarında da dile getirebilir. Meselâ Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda Türk Bayrakları ile yapılan gösteride herhangi bir taşkınlığa rastladınız mı?
İstanbul’un simgesel meydanında açıkhava toplantıları yapılamayacaksa, Afyonkarahisar’ın Anıtpark’la özdeşleşen Cumhuriyet Meydanı’nda da bu toplantılar gerçekleştirilmesin.
Hadi, dün, dünde kaldı. Önümüzde iki önemli açıkhava toplantısı var: Biri Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, diğeri Milliyetçi Hareket Partisi’nin.
Burada görev ve sorumluluk AK Parti’ye düşüyor. AK Parti, ‘Cumhuriyet Meydanı’nda miting düzenlemeyelim, Atatürk Stadı’nda, Fuar Alanı’nda vatandaşla buluşalım’ derse, hem gövde gösterisi yapmış olur; hem de diğer partilerin de bu yolda ilerlemesini sağlar.

SIRADAN GÜNLERDE ANITPARK

Anıtpark’ın sorunu, sadece açıkhava toplantıları ile sınırlı değil. Sıradan günlerde de Anıtpark’ın önündeki TIR’lar, kamyonlar, tanıtımlar gözümüzü yoruyor. Hidayet Abi’nin Yeri’nden başlayarak Uzun Çarşı girişine kadar, araçların park edilmesini engellemek çok mu zor? Gerekirse toplu taşıma araçlarının da duraklarını taşıyalım. Ama Anıtpark’ın önü, örnek Cumhuriyet Meydanı olmaya şimdiden hazırlansın.

TOPLANMA YERİ İÇİN BİR ÖNERİ

Afyonkarahisar Valiliği, açıkhava toplantısı düzenlenecek mekânları belirledi. Buna ek yapmak bize düşen bir görev değil. Ancak yeterince bilgi verilmeyen bir “mekân” hakkında bir yorum geliştirebiliriz: Cumhuriyet Meydanı, mitinglerin düzenlenebileceği bir yer, kabul. Peki Cumhuriyet Meydanı, sadece Anıtpark’tan mı ibaret?
Hayır.
Zafer Müzesi’nin arkasında kalan Eski Hükümet Konağı yıkıldı, biliyorsunuz. Eski Hükümet Konağı’nın yerinde büyük bir boşluk bulunuyor. O bölüme Hamm Bulvarı’nın devamındaki refüjde kullanılan “çim-halı”lardan serilemez mi? En azından 7 Haziran’a kadar, 7 Haziran akşamı dahil bütün gösterileri Zafer Müzesi’nin arkasında düzenleyelim. Böylece hem Valilik’in kararlarına muhalif bir yön çizmiş olmayız, hem trafik sıkışıklığı dolayısıyla yaşanan keşmekeşten bir nebze de olsa kurtuluruz; hem de meydanımızın yeni hâlini denemiş oluruz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER