Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Fuat Güçlüer
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BU LİGDE HER ŞEY OLABİLİR

AFJET Afyonspor’un mücadele verdiği Spor Toto 1. Lig’de alınan skorlar dikkat çekiyor. AFJET Afyonspor’un ilk haftada deplasmanda İstanbulspor ile oynadığı maçı 4-3 kaybetmesinden sonra evinde Altay ile 1-1 berabere kaldı. Ligin 3. haftasında Altay, İstanbulspor’a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 biterken ikinci yarıda Altay 3 gol daha buldu ve maçı 5-0 kazandı.
RAKİP GİRESUN
Ligin 5. haftasında 16 Eylül 2018 Pazar günü AFJET Afyonspor ligin başarılı ekiplerinden Giresunspor’a konuk olacak. Bu maçtan galibiyetle ayrılmak isteyen Jetler galibiyete ulaşırsa puanını 7’ye çıkaracak. Şimdi gelelim Giresun’un maçlarına. Ligin ilk haftasında evinde Eskişehirspor’u konuk eden Giresun, rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. İkinci haftada da deplasmanda Osmanlıspor’a konuk olan Giresun, maçı 1-0 kazanmayı başardı. Üçüncü haftada ise evinde Tetiş Yapı Elazığspor’u konuk eden Giresun rakibini 2-0 mağlup ederek 3. haftayı da galibiyetle tamamladı.
4. haftaya kadar 3’te 3 ile gelen Giresunspor, 4. haftada Ümraniyespor’a konuk oldu. Maça golle başlayan Ümraniye ilk yarıda skoru 2-0’a getirdi. Sonrasında iki takımda başka gol bulamadı ve Ümraniye maçı 2-0 kazandı.
TAMAM, HAK ETTİ AMA
Gelelim Giresun’un ilk 9 puanına. İlk haftalarda ligin düşme potasında olan ve düşme potasına yakın olan ekiplerle karşılaşan Giresun kolay galibiyetler aldı. İlk maçta lige iyi başlayamayan ve transfer yapamayan Eskişehirspor ile karşılaşan Giresun, maçı rahat kazandı. İkinci haftada da yine Süper Lig’den düşen ve istediği sonuçları alamayan Osmanlıspor ile karşılaşan Giresun bu maçtan da bulduğu 1 golle bu maçı da kazanmayı başardı. Üçüncü haftada da Elazığspor ile karşılaşan Giresun evinde rakibini 2-0 ile geçmeyi başardı. Önemli olan 4. haftaydı. Zorlu olmayan maçlarda 9 puana ulaşan Giresunspor rakibi Ümraniye karşısında gol bulamadı. Girdiği ataklarda tehlikeli bile denilecek atağa giremeyen Giresun, Ümraniye’nin farklı skorla kazanacağı maçtan 2-0 mağlup ayrıldı.
16 Eylül’de Giresun’da oynanacak maçta Afyonspor, gerçekten Afyonspor gibi oynar ve fırsatları değerlendirme adına başarılı olursa farklı skorla bir galibiyet alabilir. Ümraniyespor ile oynadığı maçta Giresunspor gerçekten pozisyon üretmekte bayağı bir zorlandı. AFJET Afyonspor Teknik Heyeti dersine iyi çalışıp, oyuncularına bu dersi de aktarabilirse, Giresun’dan galibiyet ile gelebiliriz.
AFYONSPOR, ALTAY VE
İSTANBULSPOR
Ligde herkesin herkesi yenebileceği konusunda oyuncularla yaptığımız bir röportajda Yasin Yener güzel cümleler kurmuştu. Yasin’in sözlerinden önce de üzülerek söylüyorum ki İstanbulspor maçında savunmada yaptığımız hatalardan sonra maçı kaybetmiştik. Bu maçın ardından güçlü takımlarla oynadığımız maçlarda gördü ki ilk maçın günahı olmadı. Altay ve Boluspor ile oynadığımız maçlarda sahaya yansıtılan futboldan galiba bir tek ben memnun değilim. Anlatılanlara göre herkes futbolun başarılı, mücadele eden ve alınacak galibiyetleri de hak eden bir Afyonspor var sahada. Her zaman kazanmak önemli değil. Futbol güzeldir, mücadele vardır, fakat galibiyet yoktur, bunu herkes anlar. Böyle de olmasını herkes ister. Şimdi gelelim Afyonspor, Altay ve İstanbulspor 3’lüsüne. AFJET Afyonspor ilk maçta savunma hatalar yaptı demiştik. Ya bu hatalar olmasa diye düşündük. İstanbul maçında yapılan bazı hatalar Altay maçında yapılmadı ve maç berabere bitti. İstanbul’da neredeyse hata yapmayan Altay ise maçı 5-0 kazandı. Yani İstanbul maçında Afyonspor hata yapmasaydı, attığımız golleri de elimizde tutalım hoop en az maç 3-0.
Uzun lafın kısası Giresunspor maçında dikkat edersek galibiyet AFJET Afyonspor ile Afyon’a kadar gelecektir.

 

AFYON’DA OTOMOBİL
VE MOTOSİKLET
FESTİVALİ YAPILMALI
Afyonkarahisar’da yapılan festivallere yenilerinin eklenmesi önerisinde bulunmak istiyorum. Baktığımız zaman yakın şehirlerimiz Eskişehir, Kütahya ve Denizli’de otomobil üzerine yapılan modifiyelerle festivaller ve yarışmalar düzenleniyor. Motor sesi, araba modifiyesi, ses sistemi, gibi dallarda da yarışmalar yapılıyor. Afyonkarahisar’da daha önce bir iki girişimde bulunuldu. Yapılan organizasyonlarda başarılı olundu. Hatta bir seferinde Doğukan Manço’da bu organizasyonda Dj’lik yaparak konser vermişti. Güzel de olmuştu. Şahısların gerçekleştirdiği organizasyonlarda süreklilik olmuyor. Afyonkarahisar’a yapılacak olan yeni hız pistinin şimdiden bu şekilde festival, organizasyon ve yarışmalar ile tanıtılması da gerekiyor. Konya’da, Antalya’da yapılan yarışlara Afyonkarahisar’da ilerleyen zaman da eklenecek ve daha büyük organizasyonlar gerçekleşecek. Bunların farkındayız, fakat Afyonkarahisar’ın bu alanda da tanıtıma ihtiyacı var. Afyon’da hız ve modifiye ile uğraşan kişiler Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın bu yeni pisti hakkında yeterli ve gerekli bilgiye sahip. Fakat kimse pist olmadan atağa geçmek istemiyor. Yapılacak organizasyonlar için bir büyük el atarsa bu işler kolaylıkla çözüme kavuşur.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER