Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

EĞİTİM

Hep eğitim der dururuz. Bu doğrudur ve olması gerekendir. Çünkü eğitimsiz milletler başkalarının oyuncağı olurlar.
Biz de konunun öneminden üç haftadır benzer tespitlerimizi yazıyoruz. Buna kısaca iyi yetişme ve bilinçlenme de diyebiliriz.
Öncelikli olarak gelecek neslimizi iyi yetiştirmeliyiz. Değişmez ve şaşmaz hedeflerimiz olmalı. Ancak; bu konularda millet olarak çok ağrılarımız var. Bir kere bizim ülkemizde en çok değişen bakan milli eğitim bakanıdır. Bu durum artık neredeyse dikiş tutmaz bir durum almıştır. Aynı hükümete tabi olmalarına rağmen her yeni gelen bakan öncekinin politikalarını beğenmemiş ve değiştirmiştir. Değiştire, döndüre eğitim sistemimiz deneme tahtasına döndürülmüştür.
Eğitime siyasiler sürekli ve etkili bir şekilde müdahale etmişler ve kalıcı sistem kurulmasına mani olmuşlardır. Bu yüzden kendilerinin talepleri doğrultusunda hareket edecek idarecileri getirmişlerdir. Bazı Eğitim sendikaları da bu duruma suç ortağı olmuşlardır.
İlimizde de özellikle bu öğrenim döneminde basına da sıkça yansıyan benzer olumsuzlar yaşanmaktadır. Eğitim yılının başında iktidar partisinin il genel meclis üyesinin çocuğunun sınıfını değiştirtmek çabası adaletli davranma gayretinde olan okul müdürünün istifası ile sonuçlanmış, yerine atanana bu değişiklik yaptırılmıştır. Peki diğer çocuklar bu memlekete lazım değil midir? Ya da bu uygulama ile diğer ailelere hakaret edilmemiş midir?
Bazı okul idarecilerinin de sandalye garantilemek için kamuoyunda infial oluşturacak sözleri laçkalığı göstermektedir. Yine devletin öğretmenlerinin özel okullarda derse girmeleri gündemdedir.
Geçmişte olduğu gibi şimdi de eğitim başka cemaatlerin kontrolüne bırakılmaktadır. Olaylardan ders alınmadığı aşikardır. Bu konuyu da ikaz etmekte fayda vardır.
Bütün bunlara baktığımızda eğitimin ticari sektör haline geldiği ve siyasetin oyuncağı olduğu sonucu çıkar.
Ancak bundan hepimiz zarar görmekteyiz. Çünkü bu çocuklar hepimizin ve geleceğimiz. Duygusal düşüncelere kurban edemeyiz. Ellerimizle kendi çocuklarımızı boğazlayamayız.
Bu uygulamaların sonucunda ilimiz eğitimde civar illere göre hatta Türkiye ortalamasına göre gerilerdedir.
Başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün yetkililer ilimizin eğitim konusunu detaylı bir şekilde masaya yatırmalı ve kalıcı çözümler uygulamaya koymalıdırlar.
Saygıyla..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti