Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

GENÇLERE TAVSİYELER – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 2 Kasım 2016 Çarşamba 13:58:06
 

Geçen haftaki “Nasıl nesiller” konulu bize göre çok önemli olan yazımızda geleceğimizin teminatının nitelikli nesillerle olabileceğinden bahsetmiştik. Millet olarak bu amacımıza hizmet edecek olan gençlerimize tavsiyelerimizi de bu yazımızda paylaşmak istedik.
Gençlere tavsiyem odur ki; kendinizi çok iyi yetiştirin. Yetiştirin ki hem kendiniz, hem aileniz, hem de mensubu olduğunuz Aziz Türk Milleti kurtulsun ve yücelsin. Çünkü bir milletin kurtuluşu ve geleceği iyi yetişmiş gençlerine bağlıdır. Bu herşeyden, paradan, ekonomiden çok daha önemlidir.
Öncelikle dürüst ve açık sözlü olun. Vatansever olun. Milletinizin geçmişini ve gelecekte dünyada nerede olması gerektiğini iyi tespit edin. Kendiniz ve milletiniz için Ülkünüz olsun. Vatan hainlerine de asla taviz ve prim vermeyin.
Okuyun, araştırın, sorgulayın, sanat icra edin, yazılar neşredin, seyahat edin.
Yaşamayı sevin; hem kendinizi, hem de çevrenizi yaşatın. Olumlu düşüncelerinizi hayatınıza ve çevrenize yansıtın. Karamsar olmayın.
Gelişmemek, sabretmemek, hakir görmek, mıymıntı tavır takınmak , ağzı bozuk olmak, küfürbaz olmak, hem dünyamıza, hem de ahiretimize zehirdir.
Kırmayın; kırmak isteyenlere rağmen kırılmayın!  Kalp kırmaktan hararetle kaçının. Çok alıngan olmak insanın dostlarını azaltır.
Ailenize bağlı olun. Büyüklerinize saygıda kusur etmeyin. Onların kıymetini kaybetmeden anlayın.
Düzgün konuşun. Bölgesel şivelerden kaçının. Eğitiminizi davranışlarınıza yansıtın.
Gözünüzü koruduğunuz kadar dilinizi de koruyun. Dil insanı vezir de eder, rezilde.  Ana dilinizi mümkün oldukça kusursuz kullanın. İkinci bir dili de öğrenin.
İnsani ilişkilerinizin önüne hiçbir ilişkiyi geçirmeyin. Çünkü insan olmadan hiçbir şey olunmaz. Menfaatiniz uğruna adaletsizlik yapmayın. Adalet olmayan yerde başarı olmaz. Güvenilir olun. Fesatlık ve İhanet içinde olmayın. Hak yemeyin, yedirmeyin.Haklının yanında olun.
İşinizi kalıcı ve iyi yapın. Yaptığınız işte saygın olun ve iz bırakın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER