Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İlk rekabet internette – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 8 Ocak 2015 Perşembe 02:00:00
  Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 2011’deki Rektörlük seçiminde en yüksek oyu aldıktan sonra Cumhurbaşkanı tarafından atanan Prof. Dr. Mustafa Solak’ın görev süresi doluyor. Şubat’ın 3’üncü haftasında, Afyon Kocatepe Üniversitesi, yine Rektörlük seçimi heyecanı yaşayacak. Seçimde 570’e yakın öğretim üyesi/görevlisi oy kullanacak.
Seçim için hazırlanan rektör adayları, adaylıklarını kamuoyuyla paylaşmaya başladı. Seçim takvimi resmi olarak açıklanana kadar, aday sayısında artış olabilir. Ancak şunu demek yanlış olmaz: Rekabet, seçimden önce internette başladı.
Bildiğimize göre şimdilik 4 rektör adayı kişisel internet sitesi kurarak projelerini, bakış açılarını anlatıyor. Rektör adaylarının vaatleri daha çok “Üniversite’nin dışa açılması”nda birleşiyor.
Gelin, Prof. Dr. Mustafa Solak’ın, Prof. Dr. Kasım Turhan’ın, Prof. Dr. Hasan Çimen’in ve Prof. Dr. İbrahim Demirkan’ın internet sitelerini birlikte inceleyelim.

SOLAK’IN 2015-2019 PROJELERİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın internet sitesi, diğer adayların internet sitelerine göre daha profesyonel hazırlanmış. Solak’ın kişisel ve akademik özgeçmişinin yanı sıra, seçim bildirgesi, projeleri, faaliyetleri, fotoğrafları bölüm bölüm ayrılmış. Benim dikkatimi çeken bölüm, Prof. Dr. Mustafa Solak’ın 2015-2019 projeleri. Solak’ın 24 başlıkta toplanan projelerden öne çıkanlar şöyle:
– 100 milyon liralık Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi kurulacak.
-Teknopark’ta faaliyete başlanacak.
-Sektörel İlişkiler ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin (SİTTO) alan faaliyetleri hızlandırılacak.
-Havacılık Sanayii’nin Teknopark bünyesinde kazandırılmasına öncülük edilecek.
-Tıbbi ve Aromatik Bitkiler’in üretimi ve pazarlanması sağlanacak.
-Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alınarak Diş Hekimliği Eğitim Programı başlatılacak.
-Eczacılık Fakültesi faaliyete geçirilecek.
-Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi faaliyete geçirilecek.
-Sağlık Yüksekokulu’nun öğretim üyesi eksikliği tamamlanarak, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüşümü gerçekleştirilecek.
-Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun öğretim üyesi eksikliği giderilerek Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüşümü sağlanacak.
-Elektrikle çalışan otomobil projesi gibi yeni teknolojilere yönelik projeler öncelikli olarak desteklenecek.
-Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde bulunan tesislerin Termal Enerji Sistemi ile ısıtılması gerçekleştirilecek.
-Merkez Kampüse Yaşam Merkezinin yapımı sağlanacaktır.
-Afyon Meslek Yüksekokulu’nun Eğitim Binası ve Atölyelerinin Merkez Kampüse taşınması sağlanacak.

“BÖLGENİN BİLİM OTORİTESİ ÜNİVERSİTE”

Prof. Dr. Mustafa Solak’tan sonra iyi bir internet sitesine sahip olan ikinci bilim adamı, Prof. Dr. Kasım Turhan. “Gelin AKÜ’yü birlikte inşa edelim” sloganıyla yola çıkan Turhan, Seçim Beyannamesi’nde şu ifadelere yer verdi:
“Özlük hakları verilecek, haksızlık ve mağduriyetler giderilecektir. Rektörün ev kirası ve benzeri harcamaları için asla Üniversite Vakfı kullanılmayacak. Ve varsa, Vakıf’tan yapılan usulsüz harcamaların hesabı sorulacaktır. Yatırım ve harcamalarda israfın önüne geçilecek, insana dönük olmayan harcamalara fırsat verilmeyecektir. Cumhuriyetin 100’üncü yılına doğru saygın bir üniversite, Afyonkarahisar halkıyla kucaklaşan, şehrin ve bölgenin bilim otoritesi olan bir üniversite, kişilere bağımlılığın azaldığı, kurumsal kimlik kazanmış marka bir üniversite birlikte inşa edilecektir. Gerçek, doğru, iyi ve güzel gibi; bilim, ahlak ve estetiğin değerleri hayata geçirilmeye çalışılacaktır.Her yarıyıl en az bir kere Profesörler, Doçentler, Yardımcı Doçentler ve Araştırma Görevlileri ile ayrı ayrı toplu görüşmeler yapılacaktır. Özel mensubiyetlere saygı gösterilecek ve AKÜ mensubiyet duygusunun geliştirilmesine çalışılacaktır. Her öğretim üyesi en kısa süre içinde Rektöre ulaşma imkanı bulacaktır. Hocaların derse sokulmaması, bazı hocalara ders verilmemesi gibi uygulamalara son verilecek; derslerin uzmanlığa göre adil bir şekilde dağıtılmasına özen gösterilecektir.
BAP ve benzeri kuruluşlarda adil bir temsil oluşturulacak ve imkanlar adil bir şekilde kullanılacaktır. Başarı ödüllendirilecek ve teşvik edilecektir.”

BOL SLOGANLI DUYURU

Prof. Dr. İbrahim Demirkan’ın internet sitesinde de Rektör adaylığına ilişkin duyuru yer alıyor. Demirkan’ın sitesi, diğerlerinden farklı olarak daha slogana sahip. “Her insan bir cevherdir, işlenince mücevher olur”, “Hayalleri, hatıralarının önünde bir üniversite sağlamak ana hedefimdir”, “Benim için rektörlük amaç değil, ancak hizmet için araç olabilir”, “İncinsem de incitmemek için aday oldum”, “İnovasyon peşinde koşmak için aday oldum”, “BilişimSİZ, İdareSİZ, RektörSİZ”, “Sizin adayınız”, “Takdir edildiğin zaman değil, taklit edildiğin zaman başarmışsınızdır”, “Hırsımız yok, hevesimiz var” sloganları, bir çırpıda gözünüze ilişiyor.
Demirkan’ın en önemli vaadi ise şöyle:
“Makamdan değil, sahadan yönetim, esas anlayışımız olacaktır. Her an, içinizden biri ve bir arkadaşınız olarak yanınızda olacağım.”

BİLİME KATKI

Prof. Dr. Hasan Çimen’in de internet sitesi bulunuyor. Çimen’in üniversite uzantılı internet sitesinde, şimdiye kadar yaptığı projelere yer verilmiş. Çimen’in gerçekleştirdiği projeler şöyle:
-ST Mermer Kesme Makinelerinde Elektrik Enerjisi Tüketimi Optimizasyonu
-İnternet Tabanlı Programlanır Sistemler Laboratuarı
-Mikrodenetleyicili Endüstriyel I/O Kart Tasarlanması
-Endüstriyel Otomasyon ve Teknoloji Geliştirme Merkezi Alt Yapı Projesi
-Piezoelektrik Malzeme, Üretimi, Karakterizasyonu ve Uygulamaları
-Hareket Halindeki Ürünler İçin Elektronik Tartım Sistemi Tasarımı projesi
-Esnek Üretim Sisteminin Mekatronik-Mikrokontrolör Eğitimine Hazırlanması
-Küresel Grafitli Dökme Demirlerin Frezelenmesinde Kesme Parametrelerinin Yüzey Pürüzlülüğüne Etkisinin Araştırılması
-Mikroinverter Tasarımı
-Mermer İşletmeciliği İçin 3 Eksenli CNC Freze Tezgahı Prototipi Tasarımı ve İmalatı
-Farklı güneş panellerinden ve yakıt pilinden oluşmuş enerji üretim sisteminin birlikte çalışmasının gerçekleştirebileceği deney setinin hazırlanması ve verimlilik analizinin yapılması
-Mikrodenetleyicili Endüstriyel I/O Kart Düzenlenmesi

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER