Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Lokman Özkul
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İSLAMİYET GÜNEŞ GİBİDİR ÜFLEMEKLE SÖNMEZ

Son zamanlarda maalesef İslam dinine ve kutsallarına yönelik saldırılar artmaya başladı. Özellikle Batı dünyasında ırkçı ve İslam düşmanı kimseler ustalarımıza yönelik olarak bir takım gösteriler provokasyonlar yapmaya başladılar. Bir yerlerden desteklendikleri de aşikar. En son İsveç’te bir nevi resmi destekli olarak da ırkçı, İslam düşmanı ve orada politik yönü olan bir müptezel Kutsal Kitabımıza yönelik olarak çok çirkin bir eylem gerçekleştirdi. Bu müptezelin yapmış olduğu eylem ne Kutsal Kitabımıza ne de Yüce dinimize zarar verir. Bu kimseler böyle aşağılık gösterilerle ancak kendi sonlarını hazırlar. Ahiretlerini yok ettikleri gibi dünyada da bu yaptıkları çirkin işin sonucunu görürler. Bu konuda örnekler oldukça fazladır, Yüce Allah Kitabına Peygamberine yönelik olarak yapılan saldırıları insanların yanına kar bırakmaz. Allah ihmal etmez imhal eder yani bunlara belli bir süre verir ve o süre dolduğunda cezasını çok ağır bir şekilde öderler. İslam dini 1450 yıla yakın bir zamandır dimdik ayakta. Kıyamete kadar da ayakta kalmaya devam edecektir. Bu süre zarfında birçok saldırılar gerçekleşti lakin bu saldırıların müsebbipleri en ağır şekilde karşılığını ödediler. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim kutsal kitaplar içerisinde tek harfi dahi değiştirilmeyen tahrif edilemeyen son Kutsal Kitap. Kur’an-ı Kerim’in korunmasını bizzat Yüce Allah kendisi üstlenmiştir. Hicr Suresi 2. ayette “Muhakkak ki Kur’an’ı Biz indirdik Onu Koruyacak Olan da Biziz” demiştir. Kur’an-ı Kerim’i tahrif etmek isteyenlere meydan okumuş ve bunu yapamayacaklarını kesinkes ifade etmiştir. Bu nedenle Kutsal Kitabımızın herhangi bir zarar görmesi mümkün değildir. İslam düşmanı, ırkçı faşist insanlar! bu tarz eylemlerle Müslümanları galeyana getirmek istiyorlar. İstiyorlar ki onlar olay çıkarsınlar, yıkıp döksünler, insanlara zarar versinler ve onlar da bundan beslensinler. Müslümanlar kolay kolay bu tuzağa düşmez, düşecek olanları da bu noktada uyarmamız gerekiyor. Elbette demokratik yollardan tepkimizi ortaya koyacağız. Basın açıklamaları, ambargo, devletler anlamında ilişkileri gözden geçirme gibi.. hadiseler, gerçekleştirilebilecek en doğal haklardır. Yalnız en önemlisi Kur’an-ı Kerim’i çok daha ön plana çıkarmak asıl yapmamız gereken hareket olmalıdır. Evlerimizde, camilerimizde mescitlerde okunabilecek her yerde Kur’an-ı Kerim’i okumalı, anlamalı ve yaşamalıyız. Diyanet İşleri Başkanlığının hafta sonu bütün camilerimizde birlikte Kur’an okunması uygulaması çok değerliydi bunu sürekli hale getirmemiz gerekiyor. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bir şiirinde ifade ettiği gibi;
İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin,
Ne mezarda okunmak, ne de fal bakmak için…
Kur’an anlaşılmalı yaşanmalı ve hayatımıza uygulanmalıdır.
İslamafobi denilen İslam karşıtlığı özellikle Batı aleminde gitgide yayılmak isteniyor. Bu çirkin eylemler ve bunlara karşı oluşabilecek tepkiler islamafobiyi körüklemek için. Müslümanları barbar, kan döken, olay çıkaran tipler olarak göstermek istiyorlar. Kendi özelliklerini Müslümanlara mal etmek istiyor bu sakat zihniyet. Müslüman barış insanıdır, sevgi insanıdır, kendisine zarar vermedikten sonra kimseye fiili müdahalede bulunmaz. Haksız yere bir cana kıymaz. Müslümanlar terörist olmadığı gibi teröristler de Müslüman olamaz. Hiçbir müslüman İncil’i veya Tevrat’ı yakmaz. Hiçbir müslüman Hz İsa’ya Hz. Meryem’e, Hz Musa’ya veya başka bir peygambere hakaret etmez. Allah Resulünün mektubunu yırtan Kisra’nın devleti tarihten silindiği gibi, bu çirkin eylemleri yapanlar ve onlara sahip çıkanlar da tarih sahnesinden silinip gidecek. Hesaplarını da o Kutsal Kitab’ın Sahibi, o sözlerin sahibi olan Yüce Allah’a verecekler. Rabbim hak ettikleri şekilde onlara muamele eylesin..
Yazımı Kur’an-ı Kerim’in Saff Suresi’nin 8. Ayeti ile tamamlamak istiyorum:
“Onlar Allah’ın nurunu ağızlarıyla (boş laflarıyla) söndürmek isterler. Hâlbuki inkârcılar istemese de Allah, nurunu tamamlayacaktır.”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER