Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KİM TEHDİT EDİYOR?

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı yaptığı basın açıklamasında AKP’liler tarafından tehdit edildiğini belirtmiş. Yerel basında konuyu takip edemeyenler için özetleyelim. Kumartaşlı, yerel seçimlerde İYİ Parti’den İl Genel Meclisi 2’nci sıra adayı olmasının ardından derneğe ve kendisine karşı mobing uygulandığını, çocuklarıyla tehdit edildiğini ifade ediyor. Açıklamasında, adaylığı sırasında önce AKP’ye giderek aday olma isteğini belirttiğini, AKP’de bütün kapıları çalmasına rağmen kendisine İl Genel Meclisi adaylığı verilmemesi üzerine İYİ Parti’den aday olduğunu ifade etmiş. Ardından yaşadıklarını anlatmış. Sayın başkanın ifadelerinin doğru olduğu varsayımından yola çıkarak, bu son derece ciddi soruları yeniden sorup cevaplanmasını istemek tüm kamuoyunun hakkıdır sanırım.
“Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şehit cenaze törenlerine katılmasın” emrini kim verdi?
“Dernek Başkanlığını derhal bıraksın” diyen ilimizin en önemli bürokratları kimdir?
Dernek hesapları niye seçimlerden hemen sonra incelemeye alındı?
Afyon Belediyesi tarafından dernek binasından çalışanlara ve gazi ve şehit yakınlarına verilen öğlen yemeği neden kesildi?
Toplum Yararına bir derneğin binasını açıp, tefrişatını sağlayan iradeye ne oldu da, bir anda kira bedelini istemeye başladı.?
Belediye Başkanımız, Dernek Başkanı Kumartaşlı’ya neden 5 aydan beri randevu vermiyor?
Başkan, “Arkadaşlar beni bitirecekmiş, yok edecekmiş, tehdit ediliyorum. Çocuklarım ile tehdit ediliyorum.” diyor. Sayın Kumartaşlı, seni ve çocuklarını tehdit eden kim?
Sizin suyunuza gidildiğinde, size şartsız destek verildiğinde iyiydi, kul ve köleniz olurken iyiydi de, başka bir partiden aday olduğunda mı sorun oldu? İnsanların en doğal demokratik haklarını kullanmaları size bu kadar mı dokunuyor?
***
Bir çift sözüm de sayın Kumartaşlı’ya. Seçim öncesi bir partiden, ötekine savrulmakla yapılan siyasetten kimseye fayda gelmez. “Sırayla bütün partileri dolaşayım, hangisi aday gösterirse oradan aday olurum” düşüncesi ile siyaset yapılmaz. Önce git AKP üyesi ol, listeye giremeyince ayrıl, İYİ Parti’den aday ol. Siyaset omurga ister, duruş ister, ideoloji ister.
Sevgili Başkanım, sana dün “Kardeşim nasılsın” diyenleri, bugün gördün mü?
“Ben Belediye Başkan adayı değildim ki bu düşmanlık niye?” ne demek sayın başkan. Yani Belediye başkanı adayına düşmanlık yapmak doğal mı? Biz farklı düşüncelere tahammül edebildiğimiz ölçüde Atatürk’ün muassır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz.
Basın açıklamasında yaşadıklarını dile getiren sayın başkan, bütün bu yaşananları üst düzey AKP’lilere şikayet edecekmiş. Hem de kime. Yerel seçimler öncesi Bebek Katili Öcalan’ın konuşmalarını savunduğu için kızdığı, “Bebek katili Öcalan ile yeniden el bebek gül bebek oldular.” diye eleştirdiği, “Seçimi kazanırsan Öcalan’a karşılığında ne vereceksin?” diye sorduğu AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a şikayet edecekmiş. İsmail başkan güldürme beni. Kimi, kime şikayet ediyorsun. Bozacının şahidi şıracı değil mi?
Son Söz: “Bir üIkede yaIakaIığın sağIadığı çıkar, dürüstIüğün sağIadığı çıkardan daha verimIi oIursa o üIke batar.” Montesquieu

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER