Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MECLİS’TE KOMEDİ

Siyaset garip bir şekilde işliyor. En azından bizde öyle. Aktif siyasette bulunduğum günlerde bunun birçok örneğini de yaşadım. İşte size trajikomik bir örnek.
Ülkemizin son günlerdeki önemli gündemlerinden birisi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT). Emeklilik yaşını beklememden dolayı benim de içlerine dahil olduğum bu grup bir süreden beri sosyal medya üzerinden organize olarak konuyu gündemde tutmayı başardı. Hatta genel seçimler öncesi birçok siyasi partinin vaadleri arasına EYT girdi. Bu partilerden birisi de MHP idi.
Önceki gün EYT ile ilgili olarak İYİ Parti tarafından TBMM’inde Araştırma komisyonu kurulması ile ilgili verilen önerge, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’li vekillerin Evet oyu ile kabul edildi. Muhalefetin vatandaş lehine bir kararda birleşmesi, konuyu takip edenlerin yüzlerini güldürmüştü. Ancak bu sevinç uzun sürmedi. Ardından geçen sürede ne olduysa ilgili komisyonun kurulması aşamasında MHP li vekillerin çekimser kalması ve oy kullanmaması nedeniyle yaşa takılanların beklentisi bir başka bahara kalıverdi. Bazıları biraz önce ak dediğine, şimdi kara demişti.
MHP’li milletvekillerinin önce tüm muhalefet partileri ile birlikte “evet” demeleri, üzerinden 2 saat geçmeden iktidarla birlikte “hayır” demeleri garip değil mi?
Evet deyip Twetterda gururla onlarca paylaşım yapan koca koca vekillerin, 2 saat sonra atıkları twetleri silmeye başlamaları garip değil mi? 2 saat içinde ne değişti ki. Adama madem silecektin niye yazdın demezler mi!
MHP grubunun, yöneticilerinin Parti programlarında yer alan EYT ile ilgili düzenleme yapılması vaadini 2 saat içerisinde unutup, kendileri ile çelişecek adımlar atması garip değil mi?
Evet oyu verilmesi sonrası MHP Grup Başkan vekili Erhan Usta’nın MHP Genel başkanı tarafından görevinden alınması garip değil mi?
MHP’li bir yöneticinin “EYT konusunu ilk gündeme getiren parti biziz. Bunun asıl sahibiyiz, başkasının önerisine, hele ki tepki gösterdiğimize aracılık edemeyiz. Keşke arkadaşlar arzu etmediğimiz İYİ Parti önergesine destek yerine, oylamaya katılmayıp dışarı çıkmış olsalardı; daha etkili olurdu” demesi garip olmasına garip de, bu mantığı anlamak mümkün değil.
Bu satırları okuyan herkesin katılacağına inandığım düşünce ile bitireyim. Tüm siyasi partiler için söylenecek son cümle; Vatandaş lehine çalışmayıp, kendinizin ya da partinizin küçük çıkarları için çalışacak,elini kaldır deyince kaldıran, indir deyince indiren bir robot olacaksanız ne işiniz var orada. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın diyorum ki, böyle davranan tüm vekiller ben dahil hiçkimsenin vekili olamaz.
Son Söz; “İnandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.” Hz. Ömer

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER