Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

NE OLUYOR BİZE?

Böyle bir konuyu yazmak istemediğim halde 2018/ Kasım ayında yazmıştım. Basına da yansıdığı haliyle hafta sonu ilimizde taciz edilen kızların bir işyerine sığınması ve tacizcilerin yanlış yaptıklarını söyleyen gönüldaşımızın 36 yaşında, 3 çocuk babası oğlunun 8 bıçak darbesiyle öldürülmesi hepimizi derinden üzdü. Neme lazım demeden fedakarca mazlumun yanında olarak hayatını feda eden gencimize rahmet diliyorum. Keşke bu üzücü olaylar bitse de bizde yazmasak.
Hayatımızı olumsuz etkileyen ve düzeltilmesinde acilen fayda gördüğümüz konuları çözüme katkı sağlamak adına paylaşıyoruz. Yaralarımıza parmak basıyoruz.
Üzülerek belirmeliyim ki, bu konuda ilimizin karnesi iyi değil. Bunu ben uydurmuyorum, emniyet kayıtlarımız da durumu doğruluyor. Yaşanan vukuatlar ortada. Gencecik çocuklarımızda bıçak merakı artmaktadır. Beline soktuğu kocaman bıçakla, akşam evine gitmekte olan tanımadığı diğer bir gencin boğazına bıçak dayayıp tehdit ediyor.
Bu şekilde neyi halledeceğiz? Böyleleri yüzünden sokaklar güvensiz hale geliyor. Kızlarımız ve gençlerimiz sokağa çıkmasınlar mı?
Evinden çıkarken nüfus cüzdanını unutan ama bıçağını unutmayan insanların yoğun olarak yaşadığı bir şehirde huzurun ve güvenin tesisinin ne kadar zor olduğu malumdur.
Değerli dostlar; Bunlar, eğitimsiz toplumlarda görülen arzu edilmedik hallerdir. Aile ve öğretmenlere büyük iş düşmektedir. Okul demek sadece not demek değildir. Topluma faydalı insan yetiştirmek öncelikli ve vazgeçilemez görevimizdir.
Emniyet mensuplarımızın bu konuda çaba sarf ettiklerini biliyoruz. Kendilerine teşekkür ederiz. Onların gayretlerine bizler de çevremizi bilinçlendirip, kamuoyu oluşturmakla katkı sağlamalıyız. Konuyu ciddiye almalıyız. Ülkemizin her tarafında benzer üzücü olaylar yaşanıyor. İnsanın gazete okuyası, haber dinleyesi gelmiyor.
Yasalarımızda bu tür suçlara verilen cezalar da ağır ve caydırıcı olmalıdır. Her şeyden önemlisi Allah ve ahiret korkusu olan, vicdanlı insanlar yetiştirmeliyiz.
Lütfen daha duyarlı olalım. Emniyet ve güven yoksa, huzur da, başarı da olmaz.
Emniyet güçlerimize yardımcı olalım. Toplum huzurumuzu hep birlikte sağlayalım.
Eli bıçaklı insanların şehri olarak anılmayalım. Her an kavgaya hazır olan değil, sokakta gülümseyerek tanımadıklarına dahi selam veren insanların yaşadığı şehir olalım.
Kavgasız, bıçaksız, silahsız huzurlu günler dilerim.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER