Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Protesto mu kutlama mı? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 11 Eylül 2015 Cuma 03:00:00
  Afyonkarahisar’da Temmuz ayında sessizlikten yakınıyorduk. Onca şehit haberine karşı kentte terör protesto edilmiyordu. Ağustos ayının sonuna doğru terör protesto ile karşılaştık. Yanan ciğerlerin sesine ortak oluyorduk böylece. Anıtpark’ta gölgeleyenler de vardı o protesto sırasında, yürüme mesafesindeki Zafer Müzesi’ne gitmediler. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın eleştirilerinden de nasiplerini aldılar.
“Yürüyüp de ne oluyor, bağırıp da ne oluyor” diye düşünebilirsiniz. Bu, bir moral harekâtıdır. “Biz burada dimdik ayaktayız, vatanı savunmaya hazırız” mesajıdır. Dostlar bu mesajdan sevinir, düşmanlar tedirgin olur.
Ancak terör olaylarını protestonun da adı konulmayan kuralları olmalı. Terör olaylarını protesto diye yola çıkanların bazılarının tali yollara saptıklarını görüyorum.
Buna bir örnek vereyim: Yeşilyol’da bir yürüyüş gerçekleştirildi. Çok sayıda genç, terörü lanetledi, şehitlerimize rahmet diledi. Alkışlıyorum. Saatler ilerledikçe, sanki terör olaylarına tepki göstermiyormuşuz da Türk Milli Futbol Takımı bir başarı kazanmış da onu kutluyormuşuz gibi bir durumu gözlemledim. Motorsikletler, otomobiller, gaz ve fren sesleri, kornalar… Bir de konvoy…
Allah aşkına bu nasıl bir tepkidir, bu nasıl şehitlere sahip çıkmaktır?
Protestolarda bu kutlama merasimi havası nasıl estiriliyor, inanın bilmiyorum.
“Terör örgütüne lanet olsun” derken kahkahalarla gülen gençlerin elindeki Türk Bayrakları’nın mânâsını idrak edip etmediği noktasında kaygılarım var.
Türk Bayrağı taşırken hâl ve hareketlerimize dikkat etmeliyiz. Bilmeliyiz ki o bayrağın rengi alalâde bir şekilde belirlenmemiş; o bayrağın oluşmasında Kürşat’tan tutun Fatih Sultan Mehmet’e kadar, Abdülhamit’ten tutun Atatürk’e kadar kahraman ceddimizin emeği var.
O bayrakta hem Türklük, hem İslâmiyet var.
Türk Bayrağı’nı taşırken o bayrağa yakışır vakarla çekidüzen vermeliyiz kendimize.
Protestolarımıza çekidüzen vermeliyiz, buradan hareketle. Yürüdüğümüz yolları yeni açılmış stadyum havasından ziyade, şehadete hazır bir tabur hâline getirmeliyiz.
Tabii ki şiddetin hiçbir şekline başvurmadan…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER