Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Sinada Kitapevi, kültüre katkı sağlayacak

Murat Arısoy 18 Ağustos 2015 Salı 03:00:00
  Afyonkarahisar’da yeni bir kitapevi hizmete girdi. Adı “Sinada”. Bu isim tanıdık geldi mi? Merkezi Afyon olan, ülke genelinde birçok temsilcisi bulunan, satış sayısında ciddi bir ivme kazanan Sinada Dergisi’nden biliyoruz bu ismi. Sinada, Şuhut’un Frigyalılar tarafından kullanılan ismi.
Sinada Dergisi’nin emektarı Hasan Başdemir ile Kocatepe Kitapevi’nin emektarı İbrahim Öz, güçlerini birleştirdiler. Ortaya, Yeşilyol Caddesi’ne yakın (Yeşilyol’a Yoğurt Pazarı’ndan girişteki ilk arada) güzel bir kitapevi çıktı.
Neler yok ki bu kitapevinde?
Bir kere çok kitap var. Romanı, şiiri, araştırması, incelemesi… Yeni çıkan her kitabın bulunabileceği bir kitapevi sunulmuş gelen misafirlere.
Bir de eski kitaplar var ki ömre bedel…
Hasan Başdemir’le baktık biraz, neler neler gördük.
Bazı kitapların ilk baskısını bile bulabilirsiniz Sinada Kitapevi’nde. “Sahaf” olarak belirlenen üst kata çıktığınızda eski kitap kokusu sizi karşılayacak. İşin güzel yanı, kitaplığınızda artık okumayacağınızı düşündüğünüz kitapları, Sinada Kitapevi’nin “Sahaf” kitaplığına bağışlayabilirsiniz. Yok, eğer “Ben kitaplarımı bağışlamam, satacağım” derseniz; Hasan Başdemir ve İbrahim Öz ile bu konuda görüşebilirsiniz.
Sinada Kitapevi’nin sahaf katındaki kitapları okumakta serbestsiniz. Çayınızı yudumlarken, eski kitapların tadını şekerden daha çok alacağınıza eminim.
Sahaf katında, Sinada Dergisi’nin de merkez bürosu hizmet verecek.
Girişteki kitaplar ise satışa uygun. Büyük yayınevlerinden getirilen kitaplar, okuyucuya buluşmayı bekliyor.
Sinada Kitapevi’nin giriş katı, sohbet etmeye uygun. Hatta imza günleri ve toplantıların bu katta yapılması da mümkün. Biraz ipucu vereyim: Bir-iki yazar ile imza günü için anlaşmaya varılmış bile.
Sinada Kitapevi’nde “yiyecek-içecek” menüsü ise sınırlı tutulacak. Şimdilik sadece çay düşünülüyor; ama belki kahve eklenebilir.
Bunun da bir sebebi var: İnsanlar, sadece kitap için burayı ziyaret etsin isteniyor. Sıradan bir kafe olarak bilinmektense “Orada o kitabı gördüm”, “Kitaplıkların önüne serilen minderde kitap okuyarak dinlendim” cümlelerinin kurulmasını sağlamak, daha dikkat çekici olacak.
Hasan Başdemir, Sinada Kitapevi’ni şöyle anlatıyor:
“Biz kendi aramızda konuşurken, Afyonkarahisar’da kitaplarla hemhâl bir kafenin olmadığından bahsediyorduk. Ancak öyle bir şey yapmalıydık ki sadece kafe olarak hizmet vermesin; şehrin kültürel gelişimine katkı sağlasın. Bir akademisyen de, bir memur da, bir öğrenci de, bir işçi de aradığı kitapları burada bulsun. Fikir üreten herkesin ve her kesimin kitaplarına yer verdik. Burada okunsun, okundukça yeni fikirler üretilsin istedik.”
Sinada Kitapevi, Afyonkarahisar’da kitap okuma boşluğunu doldurmak için yola çıktı. Hasan Başdemir ve İbrahim Öz, bu heyecanlarını korudukça, internetteki büyük kitap dağıtım ve satış şirketlerine ihtiyaç kalmayacak. Kitap almak isteyen, kitaba dokunarak, kokusunu hissederek alacak.
Yolunuz açık olsun Hasan Başdemir ve İbrahim Öz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER