Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Yazık Oluyor Sahipsiz İlimize….. – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 1 Ağustos 2014 Cuma 03:00:00
  Yeni öğretim yılına girerken ortalık toz duman. Liselere yeni giriş sistemini anlayana aşkolsun. Fen ve Anadolu liselerinde oluşacak boş kontenjanların nasıl doldurulacağı hala muamma, bizzat ilin milli eğitim müdürü bu konuda hiçbir açıklama yapmıyor.
Adrese dayalı kayıt yapılacak, nasıl, adrese dayalı nüfus kayıta göre mi, şahsına yakın kişilere göre mi, iktidara yakın kişiye göre mi? Bir cevap yok.
Bizim İl Milli Eğitim Müdürlüğü “PAZIL” Yap-Boz Müdürlüğü’ne dönüştü. Çünkü aldıkları hiçbir karar uzun ömürlü değil, ileriye göremiyor. Vizyon yok.
Boş kontenjanlar
İl Milli Eğitim müdürlüğünün baskı ile, zorlama ile artırdığı Fen ve Anadolu liselerindeki kontenjanların nasıl doldurulması gerektiği ile ilgili bir açıklama yok.
Düşünün Fen Lisesini kazanan ama kayıt yaptırmayan bir öğrenciden boşalan kontenjan açığına o okula yakın adreste oturan bir öğrenci kayıt yaptırabilecek. Peki diğer öğrencinin puanı yüksek olmasına rağmen, istemesine rağmen kayıt hakkı kazanamayacak. Adalet bunun neresinde? Ya da il Milli Eğitim Müdürlüğünün bildiği bir şey var da, bu kadar tereddütler içersinde perişan olmuş velilere açıklaması gerekmez mi?
Ya da her okul kendi kayıt sistemini, kendisi mi oluşturacak?
Hemen her şey muallak yani belirsiz ve çok daha önemlisi, okulların açıldığında çok büyük belirsizlik ve kargaşa olacağı da gerçek.
Yani önceki yıllarda olduğu gibi yine zaman hovardaca harcanmasın istiyoruz.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapıyor?
İl Milli Eğitim müdürlüğü, zamanı doldurmaya çalışıyor, kimin hangi saatte daireye geldiği, kimin ayrıldığı, kim kimden izin alıyor, kimin haberi oluyor, kimin olmuyor. Kim hangi saatte partide, kim hangi saatte sendikada, kimler hangi saatte vakıf, dernek ya da cemiyetler de, çünkü onlar için oralarda olmak ta mesai sayılıyor.
Denetleyen yok, takip eden yok, salla başı al maaşı, Bunların derdi şu aralar birilerini fişlemek, etiketlemek, ayağını kaydırmak..
Artık kimse şaşırmıyor……
Bir öğretmen hayatında hiç yöneticilik yapmamış,13-15 yıllık sınıf öğretmeni ve Milli Eğitim de bir şube müdürünün amcaoğlu, Adalet Akademisi başkanının kardeşi ve tepeden inme pat diye Milli Eğitim Müdür Yardımcısı oluveriyor.
Hiç vicdanınız sızlamıyor, nasıl bir kamu hakkı yemektir bu, hiç olmazsa, ayırdığınız şube müdürlerine sahip çıksaydınız da, onları bu makama getirseydiniz.
Ağlanacak halimize gülüyoruz. Buna onay verenleri anlamakta zorlanıyoruz.
(Bir eğitimci)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER