Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

YAHUDİLER VE HIRİSTİYANLAR HEM MÜŞRİK HEM DE KÂFİRDİRLER

Hıristiyanlara göre Allah, baba-oğul ve ruhu’l kuds’ten ibarettir. Yani Allah bu üç unsurdan meydana gelmektedir. Bunların hem her biri ayrı ayrı tanrı, hem de üçü birden tanrıdır. Böylece onlar bir çelişki içerisinde hem şirke hem de küfre düşmüşlerdir. Bu bakımdan Hıristiyanlar ve Üzeyir Allah’ın oğludur, Şakira karısıdır diyen ve Hz. Muhammed’in peygamberliğini kabul etmeyen ve O’nun peygamber olduğunu bildiği halde O’na tâbi olmayan Yahudiler ve Hıristiyanlar hem müşrik hem de kâfir olmuşlardır. Onların bu durumları Kur’an’da şöyle açıklanır:
“Yahudiler, ‘Üzeyr Allah’ın oğludur’ dediler. Hıristiyanlar da: ‘Mesih Allah’ın oğludur’ dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözleridir. (Sözlerini),önceden inkâr etmiş(olan müşrik)lerin sözlerine benzetiyorlar.Allah onları kahretsin nasıl da(haktan batıla) çevriliyorlar.!..Hahamlarını ve rahiplerini Allah’tan ayrı rehber edindiler,Meryem oğlu Mesih’i de.Oysa kendilerine yalnız tek tanrı olan Allah’a ibadet etmeleri emredilmişti. Ondan başka ilah yoktur. O,onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir(kusur, eksiklik ve muhtaçlıktan uzak)” (Tövbe/ 30–31)
Cenâbı Hakk Kur’an’da kendisine şirk koşulmasını en büyük zulüm, şirk koşanları da en büyük zalimler olarak ilan etmiştir:
“Üstelik bir yalanı Allah’a iftira edenden daha zalim kim olabilir? Bunlar Rablerinin huzuruna arz olunacaklar, şahitler de şöyle diyecekler: “İşte bunlar Rablerine karşı yalan söyleyenlerdir”. İyi bilin ki: Allah’ın laneti zalimlerin üzerinedir.” Bu ayette Allah’a iftiradan kasıt, ona şirk koşanlardır.” (Hud:18)
“Andolsun, “Allah, Meryem’in oğlu Mesih’tir” diyenler (şirke düşüp) elbette kâfir olmuşlardır. Oysa Mesih onlara: “Ey İsrailoğulları, hem benim, hem de sizin Rabbiniz olan Allah’a ibadet edin. Kim Allah’a ortak koşarsa, şüphesiz Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer cehenemdir. Zalimlerin yardımcıları da yoktur” demişti. (Maide/72)
“Allah, üçün üçüncüsüdür” diyenler elbette (şirke düşüp) kâfir olmuşlardır. Oysa tek ilâhtan başka ilâh yoktur. Eğer söylediklerinden vazgeçmezlerse, elbette onlardan inkâr edenlere acı bir azap dokunacaktır.” (Maide/73)
“Meryem’in oğlu Mesih (İsa), sadece bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Anası da dosdoğru bir kadındır. Her ikisi de yemek yerlerdi. Bak onlara âyetleri nasıl açıklıyoruz. Sonra yine bak nasıl yüz çeviriyorlar!” (Maide/75)
“Allah, kendisine ortak koşulmasına bağışlamaz. Bundan başka her şeyi dilediğine bağışlar. Allah’a ortak koşan da uzak bir sapıklığa düşmüştür” (Nisa/116)
“Hani Lokman, oğluna öğüt vererek şöyle demişti: ‘Yavrum! Allah’a ortak koşma! Çünkü ortak koşmak elbette büyük bir zulümdür.” (Lokman/13)
“Ve yine Allah demişti ki: “Ey Meryem oğlu İsa, sen mi? insanlara: Beni ve annemi, Allah’tan başka iki tanrı edinin dedin?” “Hâşâ, dedi, sen yücesin, benim için gerçek olmayan bir şeyi söylemek bana yakışmaz” (Maide/116)
Hz. İsa beşikte küçücük bir çocukken, söylediği ilk söz “Ben Allah’ın kuluyum” olmuştur. O; ne ben Allah’ım, ne de Allah’ın oğluyum, demiştir. “Sadece ben Allah’ın kuluyum. O, bana kitab verdi ve beni peygamber kıldı…” (Meryem, 30-36) demiştir. Keza peygamberlik gelip de olgunluk çağına eriştiğinde de; onların yalnız, kendisinin ve onların Rabbı olan Allah’a ibâdet etmelerini bildirmiş ve demişti ki:
“Ey İsrâiloğulları; benim de Rabbım, sizin de Rabbmız olan Allah’a kulluk edin. Zîrâ her kim ki, Allah’a şirk koşarsa; muhakkak Allah, ona cenneti haram eder ve onun varacağı yer ateştir.” (Maide/72)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER