Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

2023-2024 AMATÖR FUTBOL SEZONU GENÇLERLE AÇILIYOR

Bir ilk yaşanıyor Afyon amatör futbol tarihinde.. 2023-2024 futbol sezonu gençlerle açılıyor.. Alt yaş düzey guruplarındaki futbolcular, 30 Eylül Cumartesi günü çıkacaklar futbol sahalarına. ASKF duyurdu: “Bir hafta sonra da Süper Amatör Lig ve 1. Amatör Lig maçları başlayacak “
U-14’lerde 2010 ve 2011 doğumlu futbolcular, U-12’lerde ise 2012 ve 2013 doğumlu futbolcular oynayabiliyorlar..
İleriki haftalarda doğabilecek program sıkışıklıklarını ve sıkıntılarını önlemek amacıyla baş vurulmuş olsa gerek böyle bir uygulamaya; çünkü artık hemen her takım “Altyapı” adı verilen U-11 ile U18 arasındaki çeşitli yaş guruplarında takım oluşturuyor ve liglere katılıyorlar. Bu kadar çok sayıda takımın maçlarını programlamak, bunlara hakem gözlemci ve saha bulmak ve bunları birbirlerine çakıştırmadan yapmak… Oldukça zor bir iş..
İlimizde böyle de olduğu gibi ülke çapında da yaygın hale geldi “Altyapı” ligleri…
Ülkemizde çok sevilen bir spor dalı futbol ve önemli bir potansiyele sahip.. Fakat “Futbolda ulusal ve uluslararası kalıcı ve sürdürülebilir başarıyı neden yakalayamıyoruz bir türlü..?
On beş yirmi yıl öncesine göre, tesis, malzeme antrenör, eğitim ve futbola ilgi yönlerinden önemli gelişmeler var.
1.85 milyonluk ülkede neden başarılı olamıyoruz? Türk Futbolunda belli bir sistem niçin yok? Uluslararası turnuvalarda nasıl kalıcı oluruz?
2.Türk futbolunun başarılı olamamasının sorumluları kimlerdir?
3.Altyapılar yeterli mi?
4 Antrenörlerimizin bilgi ve becerileri yeterli mi; eksik olan nedir? Bilgiye ulaşacak donanıma sahip antrenörlerimiz az mı? Bu antrenörlerimiz yalnızca kazanmaya yönelik konuşmalar mı yapıyorlar? Çocukların maçlarda risk almalarını, çalım yapmalarını yasaklıyorlar mı, onların yaratıcı davranışlarını engelliyorlar mı? İnanıyorum ki Messi’nin antrenörü böyle değildi
5 Futbolla eğitim bir arada yürür mü; bunun olması için neler yapmalıyız? Akşam geç saatlere kadar okula giden, cumartesi ve pazar dahil 7/24 sınavlara hazırlanan, üstelik ulaşım ücretlerinin de can yaktığı bir zamanda; 11-12-13-14-15 yaşlarındaki çocuklar antrenman ve maçlara nasıl gidecek, nasıl eve dönecek?
6.Kulüp başkanlarını ve yöneticilerini nasıl buluyorsunuz? Eksiklikleri nelerdir? Neler yapmalılar?
Yıllardır soruluyor bu sorular…
“Futbolcuyu eğitecek olan antrenörün eğitiminin sürekli olarak güncellenmesi mi gerekir?
“Kulüplerde sürekli yönetim yok, devamlılık yok. Ülke futbolunun dinamikleri kulüplerdir… Özellikle amatör futboldan başlamak üzere sorunlara inmek gerek. Çünkü büyük ölçüde tüm dünyada oyuncular bu kulüplerden yetişirler. Bu kulüpler besleyici, yetiştirici ve geliştirici kulüplerdir “ anlayışına uygun adımlar mı atamıyoruz?
“Alt yapılar mı yetersiz? “Ülkemizde birkaç kulübün dışında bu işe ciddi olarak eğilen yok mu .? “Kulüplerin altyapıya bakışları, yatırımları “yasak savma türünden mi ?” Kulüplerde hem misyon hem de vizyon yoksa altyapıdan oyuncu çıkmaz.”
Kulüplerimiz A takımlarına çok fazla önem verirken, ”hava alanlarında yabancı futbolcular coşku ile karşılanırken, ”altyapı” takımlarına önem vermiyorlar.. Halbuki ülkemizde elit bir lig var, finansal yatırımlar yapılıyor, organize bir futbol kültürü de gittikçe gelişmekte..
Dünyanın bilim ve teknoloji başta olmak üzere, her alanda değiştiği ve geliştiği bir çağda 8 yabancı üç yerli futbolcuyla 11 yapıyoruz hâlâ..
Temel Usta, İstanbul’a gitmek üzere Afyon Tren Garı’na gelmiş; fakat o sırada Konya’ya gidecek trene binmiş ve bir yolcunun yanına oturmuş.. Biraz sonra tren hareket etmiş ve hızla yol alırken yanındaki yolcuya sormuş Temel: “Yolculuk nereye hemşerum” diye. Yolcu da “Konya‘ya” deyince Temel: “Ben epeydur binmiyorum trene, teknoloji çok gelişmiş, aynı trenle sen Konya’ya gideysun ben İstanbul’la”..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti