Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mustafa Yılmaz DÜNDAR

9. YAY BURCU (22 Kasım – 21 Aralık)

Mustafa Yılmaz DÜNDAR 24 Haziran 2017 Cumartesi 12:35:57
 

-13-
 Tanrısal kavgaları Başak ve Balık iledir.
Yay Burcu insanının “Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiasıyla kendi adına söylediği “BEN”, esfele sâfiliyn hayatla, yani dûniHİ algı ve zann’larıyla, yani küfür yaşantısıyla en barışık olanıdır. Küfürle en barışık olan Yay Burcu insanıdır, onun bu esfele sâfiliyn hayatla bir sorunu yoktur, dünya hayatının tam kendisine göre kendisinin de tam dünyaya göre olduğunu düşünür. Esfele sâfiliyn havuzunun ısı derecesi, onun Birbirine Göre Var halinin ısısıyla neredeyse aynıdır, yani çok uyumludur. Tam da bu sebeplerden hemen hemen nefret duygusunu hiç bilmez. Çünkü esfele sâfiliynle hiç didişmez, onunla uyumludur. Öyle bir havuzda yüzüyor ki havuzun su sıcaklığı ile onun vücut sıcaklığı birbirine çok uygun, bu yüzden kişi relaks halinde, neden nefret edecek? Esfele safiliyn yorumcular onu öyle tanımlıyor; nefret nedir bilmez, hayatla çok uyumlu! Ama bize göre küfürle uyumlu! Yay Burcu insanı küfrüyle bu kadar uyumludur.
Kendi adına söylediği “BEN” ile ilgili olaylarda adaletten yana tavır koyar. Oysa “BEN” statüsü ile ilân ettiği sözde ilâhlığı her şeyin üzerindedir. Ve çevresinde gelişen olayları da tepeden gözleyendir. Bu duyguları kendi içerisinde gizlice yaşar, yani belli etmeden tepeden bakar. Hayatla uyumlu bir hâl oluşturdu. Sanki birlikte yaşadıklarının seviyesindeymiş gibi durur ama kendi içinden insanlara ve olaylara hep tepeden bakar.
Altıncı his olarak tanımlanan algılarının, sezgilerinin kuvvetli olması, bu hâlini de gelişen somut olaylarla kendine kanıtlaması “Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiası yüzünden küfrünün artmasında rol oynar, kendilerini daha çok önemsemelerine yol açar. Böylece tanrısallıklarını kendi içlerinde kutsarlar.
Esfele sâfiliyn hayatın aktif insanlarıdır.
“Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiasıyla ortaya koyduğu statüsünün zirveye çıkmasını, tanınmasını, ünlü olmasını isterler.
Konforlu ve lüks bir yaşantı öncelikleridir.
İşler istedikleri gibi gitmiyorsa bu durumu hayatı ve insanları alaya alarak atlatırlar. Alaylarında diğer “BEN”leri küçümseyen ve olayları tepeden izleyen Sözde İlah halleri genellikle dikkati çeker.
DûniHİ mânâdaki hürriyetlerini çok önemserler. Bu onların “İşte buna dokundurtmam” dedikleri bir tanrısal alanlarıdır. Kısıtlanırlarsa ilâhlar arası savaşa girmekten çekinmezler. Bu yapılarıyla toplumsal kurallara, geleneklere, aile bağlarına karşı da reddedici tutum takınırlar. Sorumluluklarla sınırlanmaktan kaçınırlar.
Okuma merakları yüzünden kendilerine hayra sebep olmayacak birçok bilgi ve felsefe edinirler ve küfürlerini destekleyici fikirleri biriktirirler, Sözde İlâhlık iddialarına artık bir felsefî bakış da kazandırmış olurlar.
“Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiasını besleyen ikili olan öfke ve cinselliği de kendi adına söylediği “BEN”i hissettirmek için esfele sâfiliyn lehine ustaca kullanırlar. Öfke ve cinsellikle varlıklarını hissettirmek, hissedildiklerini izlemek onların gizli hazlarındandır.
Ancak, aralanmış kapıları da vardır.
Bu burcun esfele sâfiliyn hayattaki en belirgin özelliği, yani küfrünün en önemli özelliği onun en önemli aralanmış kapısıdır; esfele sâfiliyn hayat ile barışık tek burç olması! Yay Burcu insanı da bütün insanlar gibi hayata başlarken kendisini dûniHİ algı içinde buldu. İnandığı görüş veya hayata hızla uyum gösterebilme özelliği sebebiyle doğal olarak o da kendini esfele safiliynle barışık buldu. Billahi anlamda hayat tarzından haberi yoksa bu barışık ve mutlu görünüşüyle kendisini ahirette ashabun nar olarak bulur. Ancak, “Müstakilen VAR ve Muhtarım” iddiasının ve dûniHİ algının aldatmaca olduğunu fark edince, onların bu barışık hali yüz seksen derece döner, bir anda kendisini Billahi anlamda iman ve hayat tarzıyla barışık ve uyumlu bulur. Çok enteresan bir avantaj ve bir aralık kapı! O daha önce esfele safiliyn hayatın en iyi insanıydı, uyumluydu ama bilmediği için. Kendini öyle buldu. Sonra gerçeği öğrenirse bu özelliği onun birden bire Billahi anlama uyum sağlamasına yol açar. Bu barışık hal onu oradan alır Billahi’ye hicret ettirir. Ve böylece kendi özelliklerini de aniden ve hızla hicret ettirmiş olur.
Cömert ve fedakâr özelliğiyle “Müstakilen VARIM ve Muhtarım” iddiasından kolayca vazgeçer, kendi adına söylediği “BEN”i sahibine teslim eder.
Yaptıkları hatalardan ders alma özellikleri onların Nefs-i Levvame’de ilerlemelerine sebep olur.
Özgürlüklerine düşkünlükleri, esfele safiliyn hayatın esas esaret olduğunu, Billahi imanın ise gerçek hürriyet olduğunu anlamalarına yol açar.
Adalet duygularının kuvveti, Rahman esmasının izi olarak açığa çıkar.
Alışkanlıklarından kolay vazgeçerler, böylece esfele sâfiliyni terk etmeyi kolay başarırlar ve çabuk ilerlerler.
Gerçek aşk saplantıları vardır. Onlar bunu esfele safiliynde elbette bulamazlar. Ama sonra Allah aşkını öğrendiği zaman ona bu aşkı yaşamak çok kolay gelir.
Olduğu gibi görünen şeffaf bir yapısı vardır. Böylece münafık olmaktan korunurlar.
Sahip olduklarını paylaşmak onu çok mutlu eder. Böylece onun Hakk yolda takva yarışı kuvvetli olur.
Başkalarını suçlama yerine kendilerine özeleştiri yapma özellikleri nedeniyle şakinin dili olan şikâyet onlarda azalır ve nefs terbiyesi yolunda hızla ilerler.
Altıncı hisleri kuvvetlidir. Her şeyi Allah’tan bilmeyi öğrenince, hislerinin, sezgilerinin kuvvetli olması, Rahmanî sonuçlara sebep olur.
Esfele safiliyn hayatta onların beklemeye ve bekletilmeye tahammülü yoktur. Diğer sözde ilâhların da onun bu titizliğine tahammülleri yoktur. Hâlbuki bu ondaki neyin izidir biliyor musunuz? Faruk’un izidir! “Hakk’ın beklemesine ve bekletilmesine tahammülleri yoktur”  özelliği şimdi onda açığa çıkar ve Hakkın ortaya çıkmasında telaş eder, Hakk’ın bekletilmesine dayanamaz. Böylece onun hayatında Faruk isminin izi gözükür hale gelir.
Nefret duygusunu bilmezler. Bu özellikleri sayesinde kalbini Ğıll’den temizlemesi kolay olacağı gibi esfele safiliyn hayata buğz etmeyi de hakkıyla yapabilirler.
Bayramınız mübarek olsun
Bugün Arefe’yi, yarın Bayramımızı idrak edeceğiz inşaAllah… Rabbimiz Ramazan-ı Şerif boyunca yapmış olduğunuz tüm ibadetlerinizi makbul eyler, dualarınızı da kabul buyuruverir inşaAllah… Bayram sonrası Burçlar ve Küfürler tefekkürümüzde yeniden buluşmak dileğiyle, Allah’a emanet olunuz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti