Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Anket gibi bir rüya – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 6 Şubat 2014 Perşembe 02:00:00
  Seçime 2 aydan az bir süre kaldı. Çeşitli anketler yayınlanıyor. Anketlerde bir şey dikkatimi çekiyor: Adalet ve Kalkınma Partisi yüzde 45 ise, Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarının toplamı da yüzde 45 gösteriliyor. AK Parti’nin oyu yüzde 50 ise CHP-MHP oyları yüzde 50’ye çıkamıyor. AK Parti yüzde 42 civarında seyrediyorsa, CHP-MHP oyları yüzde 44 olarak açıklanıyor. Var bunda bir tuhaflık ya, hayırlısı.
Asıl konuya geçmeden, muhalefete kendimce bir uyarı yapmak isterim: “Anketler açıklandı, yaşasısın AKP yüzde 45’e indiii” diye sevinmek, hatta bunu Sözcü gibi görece çok satan gazetelerin manşetine taşımak, doğru bir propaganda değil.
Aradaki 15-20 puanlık fark nasıl kapanacak, millet neden AK Parti’ye verdiği desteğin yarısını iki partiye veriyor? Bu soruların cevaplarını, bir kere de “Milleti korkuttular”, “Makarna dağıtıyorlar” demeden vermek, muhalefetin boynunun borcu. Tabii, mesele “iktidar” olmak ise.
Bir yanlış propaganda da “AKP gitsin, gerisi kolay”, “AKP gitsin de gerekirse Obama gelsin” gibi cümlelerde görülüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’ni beğenmeyebilirsiniz, fakat yerine ne koyacaksınız? Hangi kadrolarınız var? 5 yıllık, 10 yıllık, 20 yıllık planlarınızı hazırladınız mı? Yerel ve genel anlamda idealleriniz neler? “İktidara geldikten sonra düşünürüz” mü diyeceksiniz?
Her ne kadar büyük sapmalar olsa da, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2002 seçimlerine girerken Türk Milleti’ne açıkladığı belli-başlı ilkeler vardı. Millet, o ilkelere güvendi. 12 yılda o ilkelerden taviz verildi gerçi, ancak millet bir ufuk gördü en başta.
RÜYAMA GİREN SONUÇLAR
Gelelim asıl konumuza: Geçenlerde bir rüya gördüm. Rüyayı anlatmak çok hoş karşılanmaz, ama ben “toplumu” ilgilendirdiği için anlatayım. Gerçi bu rüyadan kimse memnun olmayacaktır, bunu da biliyorum.
Rüyamda 30 Mart 2014 akşamındayım. Yerel seçimler bitmiş, oylar sayılmış. AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban yüzde 40, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya ise yüzde 38 oy almış. Bu seçimlere göre, Çoban tekrar başkan. Fakat o da ne? Belediye Meclisi üyelerinin tamamı, CHP’den. Belediye Meclisi’nin tamamını CHP aldığı için Mehmet Ecer’e de başkanlık yolu açılmış. Ama böyle bir hukuk düzeni var mı, araştırılacakmış. Rüyamdaki bu sonuçlarla AK Partililer de, CHP’liler de buruk da olsa seviniyorlardı. Ancak Fatih Çetinkaya yalnız kalıyordu. Yanında hiçbir partilisi yoktu, üzülüyordu.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti