Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BİR ŞEHİDİN ARDINDAN – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 9 Aralık 2016 Cuma 14:17:02
 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’da bulunan TSK askerlerine yönelik düzenlenen saldırıda aslen Afyonkarahisar’ın Çay ilçe merkezinden olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin maalesef şehit düştü. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyoruz.
Yine bir şehit, yine bir acı. Ama acıyı acı gibi yaşamaktan uzun zamandır uzağız. Ateş düştüğü yeri yakarken, insani refleks ve hasletler gözardı ediliyor.
Şehidin cenazesinden tutun da, sonrasında da sıradan bir olay gibi değerlendirilmesi. “Yapacak bir şey yok” “Hayat devam ediyor” vb klişelerle günlük hayata hoyratça devam edilmesinden ne Allah ne de insan ve Müslüman olma iddiasında ki insanlar razı. Silkinmek, titremek ve kendimize gelmek zorundayız.

BİR PAKET SİGARA BİR ADET GAZETE
Yazılı yayın organları gazeteler. Genellikle birşeyin altına serilme yani bu vb amaçlı olarak kullanılan kağıt olmaktan öteye gidemeyen gazeteler. Yerelden, yurt genelinde kapsayan yayın ağı ile insanların haber alma ihtiyacını giderme, kamuoyu oluşturma gibi önemli görevleri olan gazetelere ilgi!
Sadece üçüncü sayfa haberleri olarak tanımlanan cinayet, cinsel istismar, ihanet gibi haberlerin merak ve takip konusu olduğu gazeteler. Köşe yazarlarından tutun da günlük ve yakın tarihe yönelik bilgi edinme ve geçmişle şimdiki zaman arasında köprü oluşturacak olan gazeteleri takip etme. Bu noktada en az bir gazeteye abone olmak vatandaşa zul mü geliyor?
İnternet medyasının güvenilirliği ve kalitesi tartışılır yayın anlayışının da belli ölçüde baltaladığı gazete okuma alışkanlığı sorunu malum.
Bugün toplu taşıtta giderken bir hanım teyzenin “Ne iş yapıyorsun?” sorusunun ardından gelişen çoklu diyalog benim için şaşırtıcı oldu. Malum Afyon küçük yer. Taşıtın şoförü beni tanıdı ve “Abla meslekte kaçıncı yılın?” diye sordu. Onaltıncı yılı bitirmeye yaklaştığımı söyledikten sonra söz emeğin değersizliğine sonrasında bir paket Amerikan sigarası etmeyen gazete aboneliğine geldi. Ortalama bir Amerikan sigarasının 15 TL olduğu, bir gazetinin haftalık ederinin ise 7 TL olduğu sohbete damgasını vurdu.
“Hayret bir şey sigaraya 15 TL verirken eli titremeyenler niye bir gazeteye abone olmaz” denilince şaşırdım. Söze giren bir bey amca “Sadece olup bitende değil. Köşe yazarlarının yorumları ve düşünceleri aslında ufuk geliştiriyor” ifadesi ise şaşkınlığımı artırdı. Diyebildiğim herkes sizler gibi düşünmüyor. Toplum genelinde bu bilinç yaygınlaşsa hem düşünme ve sorgulama kapasitesinin gelişmesi hem de emeğe saygının artacağı aşikar.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER