Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

KALMAYACAK BU TEKER TÜMSEKTE

Yaklaşık 3 ay önce Kayseri-Afyon sucuk tartışmasında sorulan soruya Sn. Valimiz Gökmen Çiçek, “Cevap veremem, ileride Kayseri’ye vali olursam onlara ne diyeceğim” demişti
Söz saatine mi geldi bilemem ama Sn. Valimiz hakikaten artık Kayseri Valisi oldu. Ve öyle ki daha şehre adımını atmadan tüm şehir bürokrasisi birlik oldu daha gelmeden tüm imkanlar şimdiden seferber oldu.
Öncelikle Sn. Valimiz Gökmen Çiçek’e şehrimize ve bizlere kattıklarından dolayı minnet ve şükranlarımı sunarım. Kendilerine bu köşeden DOLU MAKAMLAR BOŞ KOLTUKLAR başlıklı yazılarımızla seslenmiş ve aklımız erip dilimiz döndüğünce sözler sarf etmiştik.
Şöyle bir hatırlarsak;
Yakın tarihimizin en sıra dışı valisi olan merhum Recep Yazıcıoğlu’nun hayat hikayesinde dikkatimi çeken bir hatırası oldu. Alaca Kaymakamı iken ilk defa makam odasına “Kapıyı vurmadan girin” şeklinde bir yazı asar. Halk ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığı için kapının boyalı olduğunu zanneder. Yazı, uzun süre kapıda asılı kalınca herkes anlar kaymakamın niyetini. Afyonkarahisar’ın kaybedecek en küçük bir zamanı yok belli ki şehrimiz Sn. Valimizin gönlüne kapıyı çalmadan çoktan girmiş biz de yıllar geçtikten sonra tüm şehrimizi kucaklayan Afyonkarahisar sevdalısı Valimizin niyetini anlayıp dizimizi dövmeyelim. Önde gidenler kolay bulunmuyor Şehrimize gelen böyle bir imkanı boşa gidermeyelim tüm şehir hep birlikte el ele Afyonkarahisar’ımızı layık olduğu yerlere getirelim…
Sağolsun bu satırımızın tamamına karşılık bulduk kendisinden her daim geri dönüş yaptı. Geceyi gündüze kattı uyuyan bu şehri elinden geldiğince ayağa kaldırdı. Yaptıkları ve yapacaklarıyla Şehri karahisara bambaşka bir tablo çizdi kendileri ama biliyoruz ki kalmayacak bu teker tümsekte yol aldık bir kere yeni gelen Sn. Valimiz Kübra Güren Yiğitbaşı’yla birlikte yeni hikayeler yazacak bu şehir önümüzdeki yıllara damgasını vuracaktır. Kendileri zaten Afyonkarahisar’a yabancı değil kalan ve yeni tüm projeler devam edecektir. Şehrimizde Kadınana’ların yeri ayrıdır. Ve yeniden bu şehre bir kadın eli değecektir. Ve dahi bizler de bu yolda elimizden gelen tüm destek gayreti göstereceğiz.
Çünkü bizim cevabını veremeyeceğimiz bir soru yok.
Mevzu Vatan mı? – Makam mı? – İmkan mı?
Amaç hizmet etmek mi? Hizmetkar edinmek mi?
Elbette gayretimiz Vatana hizmet etmek!
Tabii aldığı abdestten şüphesi olanlar kıldığı namazdan endişe edebilir. Bu sözlerimi kendi üzerlerine alınabilirler Samimiyetimizi samimiyetsizliğinizle sınamaya kalkmayınız…!
Yolumuz belli rotamız aynıdır. Bu şehir adına bir çivi çakandan Allah razı olsun minnettarız gücümüz nispetinde destek ve duacıyız.. Ama şahsi menfaat ve çıkarları için engel ve mani olanlar varsa da tüm varlığımızla karşısındayız..
Şimdi yepyeni tertemiz bir sayfa yeni bir dönem başlıyor Afyonkarahisar’ım..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti