Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Agah Bıyıkoğlu

2022 – 2023 BAL-SÜPER AMATÖR VE 1. AMATÖR LİGLERİ BAŞLADI

1 Ekim 2022 Cumartesi günü başladı yine amatör BAL-Süper Amatör ve 1. Amatör ligler… “Amatörlük ruh ve heyecanı” gittikçe erozyona uğramasına rağmen takımlar birer mecra bularak başladılar maçlara…
BAL’daki temsilcilerimiz Bolvadin Termal Belediyespor kendi, evinde Eskişehir Anadolu Üniversitesiyle berabere kaldı Sandıklıspor rakibini 3-0 yendi…
Süper Amatör lig maçlarına 12 takım katılıyor 3 takım düşecek yine… Bu düşecek takım sayısına teknik sorumluluğunu yaptığım Afyon Demirspor olarak TFF Amatör İşler Müdürlüğü nezdinde itiraz ettik; gerekçelerini de yazdık; ancak “İmam bildiğini okuyacak gibi” yine..
Bu sezon Süper amatör Lige katılan takımların ilk maçları ve sonuçlar şöyle:
Karşıyaka 0 –Emirdağspor 2.
Afyon Demirspor 3-İscehisarspor 6.
Salar Belediyespor 4-Erkmenspor 2
Şuhut Belediye Hisarspor 3- Ayvalı spor 1.
Hocalar Belediye spor 0- Susuz Belediye spor 3.
Çağlayan Belediyespor 2-Çobanlar Belediyespor 1.
Bu takımlardan Ayvalıspor ile Erkmenspor 1. amatörden çıktılar; İscehisarspor da BAL’dan düştü bu lige..
27 gol atılmış ilk hafta bu maçlarda… BJK –FB maçının 0-0 bittiği ve neredeyse kalecilerin “kurtarış yapmadıkları, BJK gibi bir takımın ancak 90+3’te isabetli bir şut atabildiği ve İngiltere liglerinde oynayan ünlü oyuncuların “sahada yoktular” denildiği ve de Arda Güler’in kulübede beklediği bu maçtan daha ilginçti Afyon’daki SAL maçları… Hocalar-Susuz maçındaki 6 kırmızı, Salar Erkmen maçındaki 1 kırmızı ve maç sonundaki nahoş olayları umarım bir daha görmeyiz…
Öteki maçları detaylı olarak yazmak bana düşmez; ancak Cumartesi günü İscehisarspor ile oynadığımız maçtan kısaca söz etmek isterim. Geçen yılki takımdan yedi futbolcu bir amatör takım için hayli yüksek bedeller karşılığı başka takımlara gittiler; biz veremezdik o kadar. Maça 2004 ve 2005’li beş, bir de 2000’li futbolcuyla başladık… “Maçı mı kazanalım futbolcuyu mu” ikilemi içinde maça çıkmayı yaşamayanlar, aysbergin sadece suyun üstündeki parçasını görenler takımı sevk ve idare eden antrenörün ruhsal fırtınasını nereden bilecekler ki..?
Her iki takım da maça istekli ve kazanmak amacıyla başladı. Takımım Demirspor’un sağ beki rakip ceza alanı içinde rakip kaleciyle çarpıştı ben “Penaltı” diye bağıracaktım ki aleyhimize bir ceza kararı verildi ve benim sağbekim de saha dışına çıktı. Bugün hastaneden aldığı raporda “2 ay futbol yasak ve daha sonra “tekrar gel” denilmiş.. Bu sakatlık pahalıya patladı ve arka arkaya 2 gol yedik: buna rağmen devreyi 3-2 önde bitirdik; ancak 2. devre rakibin sert oyunu aşırı rüzgar ve vurdukları her topun gol olması bizi “yıktı” diyebilirim..
Yirmi yılı aşkın süredir amatör futbol üzerine yazıyorum… O eski güzel takımlar, o eski güzel futbolcular, o güzel atlara binip gittiler yıllar önce; ve geçmişin sisleri altında gittikçe uzaklaşıyorlar, duyulmuyor artık nal sesleri.. Spor dalları içinde en çok ilgi gören ve sevilen bir oyun futbol yine de… Günümüz insanı bu büyülü etkinliğe kaptırmış gidiyor… Teknik adamlar, futbolcular, taraftarlar ve izleyiciler, medya organları, reklam şirketleri ve malzeme üreten ünlü firmalar, markalar… Özellikle son otuz kırk yılda gittikçe büyüyen ve gelişen bu dev sektör sardı sarmaladı dünyayı.
Bu sezon Afyon Süper Amatör Ligi’ne katılan takımlardan başta Emirdağspor ve Şuhut Belediye Hisarspor olmak üzere dört beş takım şampiyon olmak için oldukça yüksek bedellerle transferler yaparak “maç kazanmak amaçlı” takımlar kurdular.
Yaklaşık yirmi yıldır aralıksız teknik sorumluluğunu yaptığım Afyonkarahisar Demirspor, toplumun çeşitli sosyo ekonomik kesimlerinden gelen gençlerin toplandığı ve fair play anlayışında birleşen bir spor kulübüdür. Mütevazi bir bütçeyle liglere girecek ve bu sezonda da gençlere hizmeti sürdürecek olan ilimizin bu köklü takımı, sadece kazanmaya dayalı değil, gençlerin öğrenme ve gelişim süreçlerine önemli katkılar sağlayan bir yapıyı felsefe olarak benimsemiştir.. Gençlere futbola özgü bilgi ve beceri kazandırmanın yanı sıra, onların kişiliklerini psikolojik özelliklerini geliştirmelerine de yardımcı oluyor Afyon Demirspor..
On sekiz yıldır teknik direktörlüğünü yaptığım Afyonkarahisar Demirspor, Süper Amatör Lig’de yer alıyor.. Toplumun çeşitli sosyo ekonomik kesimlerinden gelen gençlerin toplandığı ve fair play anlayışında birleşen bir spor kulübüdür Demirspor; mütevazi bir bütçeyle altı katagoride liglere girecek bu sezonda da gençlere hizmeti sürdürecek…
Profesyonel takımların Asya-Afrika- Güney Amerikalı isimlerle yeşil sahalara çıktığı , genç oyunculara yok denecek kadar az süre verildiği günümüzde Demirspor gibi yüzlerce amatör takımın fonksiyonları göz ardı ediliyor hâlâ..
Başta ulaşım olmak üzere, maç ve antrenman malzemesi fiatlarının, beslenme giderlerinin uçtuğu günümüzde dertlidir, sıkıntılıdır, imkansızlıklar içindedir amatör futbolumuz, futbolumuzun “olmazsa olmazı”dır. Başta devletimiz olmak üzere TFF’nin, işadamlarımızın, özel sektörün destek ve ilgisine ihtiyacı vardır. Örneğin Profesyonel takımlara verilen ceza bedellerinden, bazı sanş oyunlarından belirli miktarlar amatörlere aktarılabilir. Belediyeler, il genel meclisleri ulaşım ve malzeme konularında yardım edebilirler.
Fedâkârlıktır ruhtur, heyacandır, renktir amatörlük.
Not: Gelecek yazılarımda 1.Amatör küme takımlarını ve bunların maçlarını da değerlendirmeye çalışacağım..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti