Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AFJET Afyonspor projesi, başarılı olmalı

Murat Arısoy 6 Ağustos 2013 Salı 03:00:00
  Afyonkarahisar’da Sahipataspor’un adı değişti. AFJET Afyonspor adını alacak kulüp, kenti birkaç sene içinde profesyonel liglerde temsil edebilir. Kulüp’ün yönetiminde İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ün yanı sıra önemli işadamları da yer alıyor.
GÜÇLÜ BİR YÖNETİM KADROSU
Sel ve Ulutürk’e ilave olarak Hüsnü Serteser, Bekir Yeşilay, Mehmet Mühsürler, Yavuz Kocaşaban, Yavuz Coşkun ve Ali Günçar’ın bulunduğu bir yönetimin güçlü olduğunu düşünebiliriz.
AFJET İSMİNE NEDEN
İHTİYAÇ DUYULDU?
Ancak Afyonkarahisar’ın önde gelen işadamlarının bulunduğu bir kulüp, AFJET ismine neden ihtiyaç duymuştur, bunu tam olarak anlayamadım. “Sadece sponsor” deniliyor ama, bu açıklama, magazin programlarında bu millete ezberlettirilen “Sadece arkadaşız” cümlesine dönüşmez umarım.
YATIRIMLAR FATURAYA YANSIYOR MU?
AFJET, Afyonkarahisar’da termal turizm bölgesi kadar şehir içinde de ısıtma konusunda son birkaç yılda tecrübe kazandı. Bununla birlikte AFJET’in her yatırımının hesabını vatandaşın ödediğine dair yaygın bir kanı da var. Boruların değişmesinden tutun da yeni kuyu açılıncaya kadar her işlemin, vatandaşın faturasına yansıtıldığı düşünülürken bir de bir futbol takımının önünde AFJET isminin kullanılması, ister istemez kaygıları artırıyor. “Genç AFJETliler tedirgin” demeyeceğim ama, tedirginiz nihayetinde.
OLUMLU GÖRÜNEN BİR GİRİŞİM
Her şeye rağmen, Afyonkarahisar’da bir futbol kulübü için il protokolünün ve işadamlarının ellerini taşın altına koymaları, sevindirici bir durum. Bu girişim, mutlaka sonuç almalı. Profesyonel liglerden bir takım devralınır mıydı? Belki. Fakat amatörlükten itibaren yükselmek, kulübün yapısının tam anlamıyla oluşturulması için daha yararlı görünüyor.
SEÇİM VE REKLAM AMAÇLI
KULLANILMAMALI
AFJET Afyonspor projesi, mutlaka başarıya ulaşmalı. Bir süre uğraşıp “Olmuyor canım” deyip geri çekilmek, Afyonkarahisar’daki spor geleneğini bitirir. “Nasıl olsa önümüzde seçim var” deyip bu futbol takımını seçimlere alet etmek, ya da reklam amaçlı kullanmak da Afyonkarahisar’ın gençlerine yapılacak ve unutulmayacak bir kötülüktür.
KULÜPTE SEÇİM USÜLLERİ BELİRLENMELİ
Kulüp omurgasının tam olarak şekillenmesi, yönetimin isimlerden ibaret olmaması gerekir. Mevcut durumda, kimsenin itiraz edemeyeceği yönetimden, bazı üyeler çekildiğinde ya da diyelim İl Genel Meclisi Başkanı değiştiğinde, yerine kimin hangi usulle geleceği net bir şekilde ortaya konulmalı.
ŞEHİR CANLANIR, GENÇLER KURTULUR
AFJET Afyonspor projesinin başarılı olması, şehre bir canlılık getirecek. Sağda-solda gördüğümüz madde bağımlısı gençlerin, hayata tutunmaları için bir ışık olacak. AFJET Afyonspor projesi, başarılı olursa mevcut yönetim, kent tarihine “hayırla yâd edilenler” olarak geçecek.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER