Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AK Parti ve Çoban – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 11 Aralık 2013 Çarşamba 02:00:00
  Seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerimize bugün AK Parti ve AK Parti’nin adayı, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile devam edelim.
En başta şunu söyleyelim. Bugünkü şartlar dahilinde, altını çiziyorum, bugünkü şartlar altında Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın en güçlü adayı, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti’dir.
Her iktidar dönemi gibi Çoban yönetiminin de yıpranma yaşadığını öngörebiliriz. Ama bu yıpranma bugün için Çoban’ı ve AK Parti’yi Başkanlıktan uzaklaştıracak boyutta görülmemektedir.
Bu sözlerimiz bugün için geçerlidir. İlerleyen süreçte, gelişen olaylar ve zaman ne getirir, hep birlikte göreceğiz.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la ilgili olarak bu günlerde yapılan tespitlerde “gereksiz agresif”likten bahsedilmektedir. Yılların politikacısı, deneyimli ve başarılı bir siyasetçi olan Başkan Çoban, aslında bugünlerine tabir-i caizse “sakin güç” olarak ulaşmıştır. Kendi partisi içinde ve diğer partilerle yaşadığı onca siyasi çekişmeden hep kazanarak çıkmış, bunu da akıllı ve sakin stratejisi sayesinde başarmıştır.
Peki neden bugünlerde insanlar Çoban’ı agresif görmekteler? Bunun sebebini biz bilemiyoruz. Ama Başkan Çoban’ın ve ekibinin bu imaj hakkında çalışma yapması gerektiğine inanıyoruz.
***
Çoban ve AK Parti yönetiminin bize göre seçim sürecinde izah etmekte zorlanacağı konuların başında “Müze ve Stad alanları” gelmektedir. Atatürk Spor Tesisleri’nin parsellenip, TOKİ aracılığıyla satılması, Müze alanının yine TOKİ aracılığıyla konut yapımına açılması konuları, öyle görünüyor ki, Çoban ve ekibinin izahta en çok zorlanacağı konular olacak. Bunun farkında olan muhalefet partileri de bu noktadan epey hücum edecekler.
Mevcut olan, tabir-i caizse “kaya gibi” Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu yıkıyorsunuz. Öte yandan eski SSK hastanesi bahçesine bir kaç küçük spor salonundan oluşan tesisler yapıyorsunuz. İyi de mevcut ve kullanılır olanı neden yıkıyoruz, öbür tarafa yenisini neden yapıyoruz?
İzmir yolu üzerinde yapılan Spor Kompleksine bizim itirazımız yok. O da memlekete yapılan bir yatırımdır, kazanımdır. Ama Atatürk Spor Tesisleri ile ilgili yıkma-satma mantığını anlayamıyoruz.
Bizim gibi, bu konuyu anlamakta zorlananların çok olduğunu görüyoruz.
Seçim sürecinde muhalefetin neler öne süreceğini şimdiden kestirmek güç. Başta da dediğimiz gibi biz bugünün gündem maddeleri üzerinden yorum yapmaya çalışıyoruz.
***
AK Parti hakkında meraklı bekleyiş uyandıran bir diğer konu da Belediye Meclis adaylarının kimler olacağı…
Belediye Meclisi adaylığı için AK Parti’de 30’u aşkın başvuru olduğu biliniyor. Bize göre AK Parti’nin Belediye Meclis adayları bugünkü isimlerden çok farklı olmayacaktır. Kendi istekleri ile yeniden aday olmayan 3-4 Belediye Meclisi üyesi var. Bunların dışında AK Parti’nin Belediye Meclisi’ndeki üyelerinden çok büyük bir bölümü yeniden aday listesinde ve dolayısıyla yeni Meclis’te yer bulacaklardır. Belki bir kaç veto yiyen olabilir ama çok büyük bir değişiklik beklenmiyor. AK Parti geçtiğimiz seçimlerdeki kadrosunu büyük bir oranda koruyarak bu seçimlere girecek. Bakalım tecrübeli kadro seçim sonuçlarına nasıl etki edecek? AK Parti Belediye Meclisi’nde bugünkü sayısal çoğunluğunu yakalayabilecek mi?
Bu soruların cevabını elbetteki sandık ve seçmen verecek…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti