Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

İsmet Attila Gibi Olmak

İsmet Attila Gibi OlmakAfyonkarahisar siyasetinde birbirinden değerli eserleriyle ölümsüz bir iz bırakan Maliye ve Tarım-Köy İşleri eski Bakanımız, değerli büyüğümüz İsmet Attila yılın belli dönemlerinde yaptığı gibi şu günlerde yine Afyonkarahisar’da “Haşgeşli hemşehrileri” ile hasret gideriyor.
Baba dostumuz İsmet Attila, Afyonkarahisar’a her geldiğinde gazeteniz Kocatepe’yi de ziyaret etmeden geçmez. “İbrahim Ağabeyim ben daha milletvekili adayı iken ‘Bakan olacak adam’ diye yazmıştı” diye amcam rahmetliye olan saygısını, “Şükrü kardeşim bana en çok destek olanların başında gelirdi” diyerek de babam rahmetliye vefasını dile getirir.
Gazeteniz Kocatepe, Cilt ustası Mustafa Öztaylan’ın “Gönül Dergahı ve Afyonkarahisar’ın “kıdemli vatandaşları”ndan oluşan Dostlar Meclisi gibi uğrak noktaları ziyaret eden Bakanımız İsmet Attila’nın, aradan geçen onca yıla rağmen, hemşehrilerinden gördüğü vefa ve saygı ile Afyon’a her gelişinde yaşadığı mutluluğu yakından gözlemliyoruz.
Bilenler elbette biliyor. Ama bilmeyenlerin öğrenmesi, hatırlamayanların hatırlaması amacıyla, değerli büyüğümüz İsmet Attila’nın Afyonkarahisarımıza yaptığı hizmetleri bu vesile ile bir kez daha değinmek istiyoruz.
Değinelim ki, Afyonkarahisarlılar vefa göstergesi olarak Sayın Attila’ya (Allah sağlıklı ömür versin) sağlığı yerinde iken ismini yaşatacak vesileler ikram etsinler. Bu bir hemşehrilik borcudur. İsmet Attila yapacağını yapmış, eleğini duvara asmıştır. Onun ismini münasip bir yerde yaşatmak, bunu düşünenlere, vefa gösterenlere ve şehrin hemşehrilik bilincine değer katacaktır.
Neyse, bu kadar “dokunma” yeter. Biz Attila’nın yaptıklarını bir kez daha hatırlayalım.
Bugün “Yeni bir kent” olarak Afyonkarahisar’ın en gözde muhiti olan Uydukent bölgesi…
Uydukent’in bulunduğu 3 milyon metrekarelik alan İsmet Attila Maliye Bakanı olduğu dönemde Maliye Bakanlığı Hazinesi’ne ait idi. Sayın İsmet Attila Maliye Bakanı olduğunda bu arazi arsa planlamasının yapılması daha sonra da konut yapılması kayıt ve şartı ile Afyon Belediyesi’ne bedelsiz, meccanen, hiçbir şey ödenmeden tahsis edilmiştir. O da çok değerli bir hizmet adamı olan merhum Belediye Başkanlarımızdan Mehmet Sami Hancıoğlu’nun Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleşen bu tahsisten sonra adına bölgenin adına Uydukent denilmiş, planlamalara girişilmiştir. Bugünkü Uydukent’in temelinde bu tahsis kararı yatmaktadır. Afyonkarahisar Belediyesi bu oluşumdan yıllar içerisinde büyük miktarda gelir elde etmiştir
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Ahmet Necdet Sezer Kampüsü ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin içerisinde bulunduğu alan İsmet Attila’nın Maliye Bakanlığı döneminde tahsis edilmiştir. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın İzmir yolundaki arsaları yine Attila’nın bakanlığı döneminde Maliye Bakanlığı’nca tahsis edilmiştir.
Keza, Fuar Alanı… Afyonkarahisar Belediyesi’ne Attila’nın Bakanlığı döneminde Maliye Bakanlığı’ndan geçmiştir.
AFJET’in hayata geçirilmesinde Afyon Belediyesi’ne toplam o dönemin parası ile 100 milyar, Valilik Özel İdaresi’ne de 100 milyar gönderilmiştir. Keza Sandıklı SANJET’in kurulumunda da 35 milyar TL gönderilmiştir. Afyon Eğitim Vakfı’da okul yapımı için arsa tahsis edilmiş, Vakıf bu okulun bulunduğu arsayı Maliye’den satın almıştır. Bugün TED Afyon Koleji burada eğitim vermektedir.
O dönemde Afyonspor’a arsa tahsis edilmiş ama üzerine bina yapılamadığı için arsa Maliye Bakanlığı’nca ilerleyen süreçte geri alınmıştır. Bugün o arazide AFAD yerleşkesi bulunmaktadır.
Afyon OSB ile İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgelerine arazi tahsis edilmiştir.
1990’lı yıllarda ilimizin kanayan yarası olan Çevreyolu’nun inşası için dev ödenekler ayrılmıştır. Depremde yıkılan Dinar ilçesinin yeniden inşası için gerekli ödenekler sağlanmış, sadece Dinar’daki istimlakler için 1 trilyon 100 milyar TL Afyon’a gönderilmiştir. İkinci Küçük Sanayi sitesinin tamanlanması için ödenekler tahsis edilmiştir.
İsmet Attila’nın Maliye Bakanlığı döneminde Afyonkarahisar’a 2 adet Bölge Müdürlüğü, TCDD 7. Bölge Müdürlüğü ve Emekli Sandığı Bölge Müdürlüğü kurulmuştur. Aynı dönemde ilimize birçok lise ve okul yapıldı. Maliye Sarayı başta olmak üzere Afyon’a onlarca kamu binası yapıldı.
Devlet bütçesine yön veren bir makamdan alnının akıyla ayrılan hemşehrimiz İsmet Attila bugün Ambaryolu’nda bulunan mütevazi apartman dairesinden şehrin sokaklarına alnı açık, başı dik çıkabilmekte, hemşehrilerinden de hak ettiği vefayı görmektedir. Darısı siyasetle uğraşan herkesin başına…İsmet Attila Gibi Olmak

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti