Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AKÜ’de rektörlük seçimleri – III

Kocatepe Gazetesi 6 Şubat 2015 Cuma 02:00:00
  (Dünden Devamı)
Mevcut adayların hemen hepsi ile ilgili dedikodular, spekülasyonlar üretiliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan spekülasyonlara, basının yazdığına ya da teşkilatın yönlendirmelerine bakmadığına, kendi araştırmasını yaptırdığına göre; adaylarla ilgili dedikodulara tarafsızlık gereği yer vermiyoruz. Aday hocalarımızın hepsi değerli ve akademik saygınlığa sahip kişiler. Bu saygınlıklarını seçim sürecinde “bel altı vurmayarak” koruduklarını gösterdiler. Her ne kadar sabah akşam AKÜ’ye ve hocalarına çamur atan bazı kesimler; AKÜ’nün saygınlığını günden güne azaltsa da, adayların duruşu gözden kaçmamalı. Umarız rektör olarak atanan aday bu duruşu, AKÜ’nün itibarını zedeleyen kişilere seçimden sonra koyacakları tavırla en güzel cevabı verecektir.
AKÜ’deki durumu özetlemek gerekirse adayların hepsi çalışıyor. Seçim hocaların özgür iradesidir. Herkes kararını sandıkta verebilir. Ancak üniversitelerde genel kural olarak adaylar görüştükleri adayların verdiği tepkilere göre bir tutum alır, tahmini oy sayıları hesaplar. AKÜ’de de benzer hesaplar yapılıyor. Üniversite genelinde konuşulan durum Mustafa Solak, Hakkı Yazıcı ve Hasan Çimen’in oy sayılarının birbirine çok yakın olduğu şeklinde. Bu üç adayı ise çok küçük bir farkla İbrahim Demirkan’ın izlediği yönünde. İlk 4 sırada bu adayların yer alması bekleniyor. YÖK’ün bu 4 adaydan, ilk 3 sırada yer almış adayları yeni bir sıralamaya sokarak listeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndermesi muhtemel görünüyor. Ayrıca henüz karar vermemiş ya da tarafını seçmemiş 100’ü aşkın öğretim üyesinin bulunduğu da bir başka rivayet…. Tabii bunlar sadece söylenti. Ancak söylentilere rağmen adayların birbirine yakın sonuçlar alması AKÜ için genel bir beklenti.
Eğer seçim sonuçları genel beklenti dahilinde olursa yani adaylar birbirine yakın oylar alır, çok büyük bir fark oluşmazsa; adayların hemen hepsinin aynı oranda şansı olduğunu kabul etmek mümkün görünüyor. Ayrıca büyük farklara rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı uygulamaları olduğunu da unutmayalım. Bu bilgiler ışığında şunu da belirtmeliyiz ki; 27 Şubat’taki seçimin ardından tüm adaylar YÖK’e çağırılacak. Eldeki mevcut bilgilerle, adaylar değerlendirilip YÖK’te yeni bir sıralama yapılacak. Bu sıralamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la irtibat halinde yapılacağı ve birinci sıradaki adayın atanma ihtimali yüksek olduğu tahmini yapılıyor. Bu nedenle adaylardan özellikle seçim sonucuna göre ilk üç sırayı alacak adayın YÖK’te yapacağı görüşmeler önemli. Sonuç her ne olursa olsun; seçilecek aday AKÜ’yü ve Afyonkarahisar’ı daha ilerilere taşımalı. Kapanan ya da öğrenci alamayan bölümleri doldurmak için çalışmalı. AKÜ’nün itibarını yeniden kazanmalı, AKÜ’ye karşı karalama kampanyası başlatan çevrelere karşı etkin hukuki mücadele vermeli. (Son)
(Bir eğitimci)
Düzeltme notu: 3 gün süren yazımızın en başında adayların internet sitelerinden bahsetmiş ve “Rektör Mustafa Solak’ın bir internet sitesi olmadığını yazmıştık. Bu bilgiyle ilgili olarak bir düzeltme yapmamız gerekiyor. Sayın Solak’ın da bir internet sitesi mevcutmuş. Solak’la ilgili bilgi almak isteyenler www.mustafasolak.net adresli siteden yararlanabilirler.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER