Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ALLAH’IN SEVDİKLERİNİ SEVMEK – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 4 Kasım 2013 Pazartesi 02:00:00
  Peygamberi sevmek, Allah’ı sevmek demektir. Âlimleri, muttakileri ve hayır sahiplerini sevmek de böyledir. “Allah muhsinleri, muttakileri ve âlimleri sever ve diğer kullarından üstün tutar.” (Ali İmran:76; Nahl:128; Zümer: 93; Enbiya: 7) Zira sevilenin sevgilisi de sevilir. Sevilenin elçisi de sevilir. Sevileni seven de sevilir. Burada gerçekte sevilen yalnız Allah’tır. Çünkü bizi Allah’a ulaştıran sevgiler gerçekte geçicidir. Biz bu bakımdan Allah ve Resûlünü sevdiğimiz gibi Allah ve Resûlünü seven ve yolundan giden İslâm âlimlerini de sever ve sayarız. Fakat bu konuda Müslümanlar çok dikkatli olmak durumundadır. Çünkü sosyal medyada, televizyonlarda harama helal, helale haram diyen, kaza ve kaderi inkâr eden, sünnet düşmanlığı yapan, Müslümanlar arasında fitne ve fesat saçan, milli birlik ve beraberliğimizi bozma peşinde olan, Â’raf suresi 16. Ve 17.Ayette de belirtildiği gibi insanlara sağdan yanaşarak, dindar görünerek dini ve dindarları istismar eden bir sürü sözde İslâm âlimi dolaşmaktadır. Böyle sözde âlimleri seven ve onlara itaat edenler – Allah korusun – müslümanım dedikleri ve Allah’a ibadet ettikleri halde şirke düşerler. Peygamber Efendimiz böyle insanlara karşı bizleri şöyle uyarmaktadır:
“Kıyamete yakın bir takım topluluklar türeyecek, bunlar dini vasıta kılarak dünyayı yiyecek, dini midesine alet edecek. Sözleri şekerden tatlıdır, fakat kalplerinde birer canavar gizlenmiştir. Adalet-i ilahiye’nin tecelli edeceği gün Allah (c.c.) onlara şöyle hitap edecektir: “Siz benimle mi gurura kapıldınız, yoksa bana karşı mı cür’etkar davrandınız?” (Tirmizi)
Sevgili Peygamberimizi seven ve sünnetine uyan, dünyada olduğu gibi ahirette de mutlu olacak, onunla birlikte cennete girecektir. Enes b.Malik (r.a.) anlatıyor: Bir defa Peygamberimizle birlikte mescitten çıkıyorduk. Mescidin kapısında karşımıza bir adam çıktı ve:
– Ey Allah’ın Resûlü, kıyamet ne zaman kopacak? Diye sordu. Peygamberimiz:
– Sen kıyamet için ne hazırladın? Buyurdu. Adam:
– Ey Allah’ın Resûlü, ben kıyamet için çok namaz, oruç ve sadaka hazırlamadım, ancak ben Allah’ı ve Peygamberini severim, dedi. Bunun üzerine Peygamberimiz.
– O halde sen sevdiklerinle beraber olacaksın, buyurdu. (Müslim, Kitabu’I-Birr ve’s-Sıla, 50)
Konu ile ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmuştur:
”Kim Allah’a ve Resûle (canu gönülden, severek) itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine nimet verdiği nebîler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle beraber olacaklardır. İşte onlar ne güzel arkadaştırlar!” ( Nisa, 69; Bk. Nisa: 80)
Allah sevgisi insanı Allah’a yaklaştırır ve O’nun rızasını kazanmasına sebep olur. Peygamberimiz buyuruyor:
“Davut (a.s.)’un duasından birisi şöyle idi: “Allah’ım, senden senin sevgini ve seni sevenleri sevmeyi ve senin sevgine beni ulaştıracak amelleri dilerim. Allah’ım, senin sevgini, nefsimden çoluk çocuğumdan ve soğuk sudan daha sevgili kıl.” (Tirmizi, Davut, 73.)
Allah’ı seveni, Allah’a itaat edeni Allah da sever, başkalarına da sevdirir. Ebû Hureyre (r.a.) anlatıyor: Peygamberimiz şöyle buyurmuştur.
“Allah Teâlâ bir kulunu sevdiği vakit, Cebrail (a.s.)’a, “Allah filanı seviyor, onu sen de sev” diye emreder. Cebrail de onu sever ve gök ehline, “Allah filanı seviyor, siz de onu seviniz” diye seslenir. Bunun üzerine göktekiler o kimseyi severler. Sonra da yeryüzünde onun sevgisi kalplerde yerleşir.” (Buhari, Kitabu Bedi’I-Halk, 6; Müslim, Kitabu’I-Birr ve’s-Sıla, 48.)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti