Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

AYNI İHTİMAMI BEKLİYORUZ – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 18 Ağustos 2017 Cuma 12:46:30
 

 

Giresunlular Şehitliği’ne İl Özel İdaresi tarafından yapılan yatırım, son günlerde tartışılmaya başlandı. İscehisar’ın Doğanlar Köyü’nde yapılan düzenlemelerin Kocatepe ve diğer şehitliklerde de yapılması gerektiği vurgulanıyor. Bu konuyu ele almak lazım.
Giresunlular Şehitliği’ne yapılan yatırıma bir Afyonkarahisarlı olarak imrendim.
Giresun Konağı ve çevre düzenlemeleri gerçekten güzel olmuş. Afyonkarahisar’ın misafirperverliğine ve vatan sevgisine yakışan bu çalışma için emeği geçenleri, bu konuda oy veren İl Genel Meclisi üyelerini kutluyorum.
Duyduğuma göre Genelkurmay Başkanlığı da elindeki bazı eski silahları yerli ve yabancı turistlerin incelemesi için Giresunlular Şehitliği’ne gönderecekmiş.
Giresunlu kahramanlar üzerinden de Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkı sağlanması, olumlu bir etki bırakır.
Bununla birlikte Afyonkarahisar’da en az Giresunlular Şehitliği kadar mühim, bilinen ve bilinmeyen şehitliğimiz, abide mekanlarımız var. Bu abide mekanlardan bir tanesi Kocatepe, meselâ.
Sosyal medyada işadamı İbrahim Alimoğlu’nun İl Özel İdaresi sayfasına yazdığı “Kocatepe için ne yaptınız” sorusuna İl Özel İdaresi Yazı İşleri Müdürü İbrahim Okumuş cevap vermiş. Okumuş, Kocatepe ve çevresinin Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olduğu belirtmiş.
Çok güzel.
Hatta belki de en güzel haber bu.
Çünkü Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bağlı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu kim?
Afyonkarahisar’ın bağrından çıkan, şehrimizi en iyi şekilde temsil eden, gittiği her yerde saygı gören, sevilen bir siyasetçi.
Yani?
“Yani”si şu:
İl Özel İdaresi, Kocatepe için bir proje hazırlayıp Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na arz etse, bu çerçevede yetki istese kötü mü olur?
Bu çok mu zor, bence değil.
Bakan Eroğlu, “Olmaz öyle şey” mi der?
Hiç zannetmiyorum. Aksine “Bu projeyi nasıl geliştirebiliriz” diye sorar, çalışma yapar.
Bir denenmeli bence…

 

GİRESUNLU GİBİ OLMAK…

 

Aslına bakarsanız, belki de Giresunlular’daki birlik ve beraberliğin aynısını Afyonkarahisar’da tesis etmemiz gerekiyor. Giresunlular, düzenli olarak yılda bir kez, bir gün ziyaret ettikleri İscehisar’a bağlı Doğanlar Köyü’ndeki Giresunlular Şehitliği için 6-7 ay öncesinden toplantılar düzenliyor. En son geçenlerde yine bir toplantı düzenlendi bu konuyla ilgili. Milletvekilleri, yerel idare, bürokratlar ve gazeteciler “Daha iyi ne yapabiliriz” tartışmasındalar. İstanbul’daki Giresunlular, “Görev varsa bizi de yazın” diyorlar memleketlerine. Böylece büyüyor Giresunlular Şehitliği’ndeki anma törenleri.
Biz ise her Ağustos’un 25’i ile 30’u arasında kutladığımız Zafer Günlerimiz için Giresunlular gibi birlik olamıyoruz. Bir rutini yerine getirip evlerimize dönmekle mutlu olur gibi bir hâlimiz var. “Nasıl olsa Valilik ve Belediye program yapmıştır. Ona uyarız” gibi bir düşünce hâkim demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerde de. Hal böyle olunca da Zafer Bayramı’na da, Afyonkarahisar’ın Kurtuluşu Günü’ne de halkın katılımı istenen düzeyde olmuyor. Keşke “Afyonkarahisar İstanbul’a Geliyor” etkinliği kadar Zafer Haftası’nın kutlanmasına da kafa yoran demokratik kitle örgütlerimiz olsa…

 

AKDEĞİRMEN’DEKİ ŞEHİTLER

 

Eski adı “Kumarı” olan Akdeğirmen’de Milli Mücadele’de 13 askerimizin şehit olduğu biliniyor. Bu konuyu, 2008 yılından bu yana hem yöre halkı, hem araştırmacı-yazar Hasan Özpunar, hem de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı gündeme getiriyor. Bir ara İl Genel Meclisi’nde de “Araştıralım” kararı çıkmıştı, ancak araştırılıp araştırılmadığını bilmiyorum. Önümüzde böyle bir tarih var, ancak bu tarihin anısına şehitlik yapmaya her nedense gücümüz yetmiyor. Her daire ve birim, sorumluluğu bir üstüne atıyor.
Akdeğirmen’deki şehitlerimize bir Fatiha’nın okunmasını çok görmeyelim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER