Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Başbakan’a dilekçe

Sayın Başbakanım;
9-10-11 Mayıs’ta sizi Afyonkarahisar’da ağırlamaya hazırlanıyoruz. Gazetecilik açısından ayrı, ama şehir için apayrı bir öneme sahip bu ziyaretiniz.
Malumunuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “termal turizm” bölgeleri arasında Afyonkarahisar’ın adı, arzu ettiğimiz gibi geçmiyor. Sağlık Bakanlığı’nın “termal sağlık bölgesi” değerlendirmelerinde de Afyonkarahisar henüz yerini alabilmiş değil. Hâl böyle olunca, bizim şehir içinde kendi kendimize avunduğumuz “Termalin başkenti”, bir tekerlemeden öte gidemiyor. Sizin Afyonkarahisar’a kamp için gelmeniz, şehrimizin tanıtımı açısından önemli bir dönüm noktası olacak. Sizin katılacağınız toplantıyı, Ankara ve İstanbul’dan gazeteciler de takip edeceği için; Afyonkarahisar’ın termal suyunun özelliğini bire bir görecekler. Böylece kentin tanıtımı için birinci elden çalışma imkanı doğacak. Bir türlü kıramadığımız kabuğumuzu, bu toplantılarla, sizlerin destekleriyle kıracağız diye umuyoruz.
Sayın Başbakanım;
Afyonkarahisar, sizin gelmenizle farklı bir havaya bürünüyor. Siz gelirken alınan güvenlik önlemleri ile şehir, bir kaç gün de olsa huzura eriyor. Sizin Afyonkarahisar’da olacağınız günlerde, şehir merkezindeki traktör, egzozu patlamış motorsiklet ya da otomobil sayısı azalıyor. Güvenlik güçleri, pür dikkat davrandığı için vatandaşları rahatsız edici asayiş olayları da yaşanmıyor. Siz geleceksiniz diye, devlet daireleri çalışanları lakaytlığı bırakıyor. Herkes işini ciddiye alıyor. Burada kendimizi de eleştirelim. Gazetecilik yapanlar bile “Başbakan geliyor, haberlerimizi okur” umuduyla daha özenli davranıyor.
Sayın Başbakanım;
Sizin gelişinizle ilgili kent sakinlerini sevindirici diğer bir unsur da, yol, kaldırım gibi çevre düzenlemelerinin hızlanması ve tamamlanması. Bir geldiğinizde Osmangazi Anadolu Lisesi önündeki yol, iyi bir şekilde asfaltlanmıştı. 2014 seçimlerinden önce geldiğinizde, vatandaşın çile çektiği Valilik arkası düzenlenmiş; konforlu merdivenlere “Belki Başbakanımız buradan geçer” düşüncesiyle ulaşabilmiştik. Şimdi de, yaklaşık 1 yıldır gündemde olan servis yolu çalışmalarının hızlandığını görüyoruz. Siz iyi haline şahitlik edeceksiniz; fakat mesela bundan keşke oteller bölgesinde açılan servis yolu bölümünün bir de “eski” durumunu görebilseydiniz.
Sayın Başbakanım;
Afyonkarahisarlılar sizi seviyor. Sizi sevmediğini söyleyenler de size ve siyasetinize saygı duyuyor. Ben de bir Afyonkarahisarlı olarak; kentimizi ihmal etmemenizi arz ediyorum. Belki şaka gelecek size ama; burada bir Çalışma Ofisi kurulmasını gündeminize alsanız şehir çok ciddi bir ivme kazanır. Böyle bir imkanınız yoksa, yılda bir kere değil, 3-4 ayda bir gelmeniz, Afyonkarahisarlıları sevindirecektir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti