Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BİRİLERİ İŞİ BÜYÜTÜYOR, UYANIK OLALIM !

Mehmet Şenkaya 6 Aralık 2013 Cuma 02:00:00
  Fethullah Hocaefendi Cemaatine yabancı değilim. Afyon’la ilgili kitaplarımdan biri: 1992 Yılında “Gaye Filimcilik Matbaacılık A.Ş – ANKARA” da basıldı. “Zaman Gazetesi” sahibiyle tanışmak da nasip oldu.
O vakit basımı tamamlanmamış, okuyucu için hazırlanan: “Doğuştan Günümüze –BÜYÜK İSLAM TARİHİ–1.2.3. Ciltleri bana da hediye edilmişti.
Yapılan işe verilen ciddiyet ve önemle, müşteriye gösterilen yakın ilgi; bende müspet bir etki ve güven bıraktı.
Emekli olduğum ilk hafta, tarafıma yapılan teklifle; İlimizde yeni açılan “Afyon Özel Zafer Koleji” ile “Özel Cihan Kız Koleji”nde derslere girdim.
Daha sonra Emirdağ İlçesinde kiralanan: “Eskişehir Yolu üzeri Urfalılar İşhanı 2 Katında” Özel Dershane’nin kurucu Müdürlüğünde bulundum. Bu vesile ile Cemaati daha iyi tanımış oldum.
Fırsat buldukça Zaman Gazetesi köşe yazarlarını okur, TV programlarını takip ederim. Özellikle sınırlarımızı aşan dış ülkelerde açılan Özel Türk Okullarının “Bilim Olimpiyatları Yarışmaları”nda üstün başarı sağlamaları tüm Dünya Devletlerinin ilgisini çekmiştir.
2003‘ten beri devam eden “Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları”nın en son 11. yapılmış her sene olduğu gibi büyük bir coşkuyla sona ermiştir.
Eski adıyla Yabancılar için Türkçe Yarışması 2013 yılında düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 140 ülke katılmış, her yıl olimpiyatlara yaklaşık 10.000 öğrenci seçilmiştir.
Her yıl tertip edilen bu programların Anadilimiz ve kültürümüze katkıları inkâr edilemez. Bu okullar dış ülkelerde elçimiz olmuş, devletin yapamadığı hizmetlerde bulunmuştur. Bu Türk halkı için övünç kaynağıdır.
Bu faaliyetler iktidar hükümeti tarafından da benimsenerek takdirle karşılanmış, üs düzeylerin yardımına mazhar olmuştur.
Her şey Güllük gülistanlık – ortada bir sorun yokken, son zamanlarda Hükümet Programında bahsi geçen 2008’den beri devam eden Yurttaki Özel Dershanelerin kaldırılması olayının gündemi işgal etmesi; sektörde % 22 payı olan Cemaati kızdırmış, Hükümet’le arayı soğutmuştur.
Dışarıda olduğu gibi içeride de Türkiye’nin istikrarını bozmak isteyen şer güçlerin nifak tohumları saçarak “yangına körükle gitmesi” alevi artırmış işleri çığırından çıkarmıştır.
Bereket, Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik’in açıklaması ile sular durulmuş; sağduyu sahibi insanların devreye girmesiyle, olay aydınlanmıştır. Dershane dönüşüm sürecinin uzatılmasıyla şimdilik, olumsuzluk ortadan kalkmıştır.
İman ve amel birliği icra edildiğinde; hiçbir kuvvet bu olgunun önüne geçemez. İhlâslı insan: “Kim Allah’a yakınsa, ben ona yakınım” prensibini bozmaz. 3–5 Kuruşluk dünya menfaati güzel insanların kardeşliğini zedelememeli.
Cumanız mübarek olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER