Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Bugün fotoğraflar konuşsun – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 27 Aralık 2014 Cumartesi 02:00:00
  Afyonkarahisar’ı ve ülkeyi yeterince “kurtarıyoruz”. Biraz nefes alıp fotoğraflara bakmak istedim bugün. Dikkatimi çeken bazı fotoğrafları sizinle paylaşmak istiyorum.

ÇALIŞKAN BİR ÖĞRENCİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 20 Aralık 2014’te Afyon Lisesi’ni ziyaret etmişti. Bilmiyorum, kaç kişiye nasip olur mezun olduğu okulda kendine ayrılan bir Biyografi Köşesi’ni açmak… Ama Bakan Eroğlu’na nasip oldu. Gurur verici bir durum olsa gerek. Bakan Eroğlu, Afyon Lisesi’ni ziyaret ettikten sonra Twitter adresinden “Afyon Lisesi’nde eğitim gördüğüm dersliği ziyarette gençlik hatıralarımı tazeledim” notuyla bir fotoğraf paylaştı. Fotoğraftaki o çalışkan öğrenci, Bakan Eroğlu.

TÜRKLÜK EBEDİDİR

Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin, devrimlerinin tartışmaya açıldığını görüyoruz. Elbette doğru tartışmaktan verim alınır; lakin tartışmanın yönü “Atarük’ü karalama” olursa bir yarar sağlanamaz.
İlhan Dalkıran isimli bir Twitter kullanıcısının paylaştığı fotoğraf, tam da bu durumda insana moral veriyor. Fotoğrafta, Belkaracaören Köyü İlkokulu’nda duvarında yer alan Atatürk’ün “Taş kırılır, tunç erir fakat Türklük ebedidir” vecizesi görülüyor.

SAYGIYLA ANIYORUZ

Borusan Holding, kültürel etkinliklere destek verdiği gibi sosyal medya kullanımı konusunda başarılı. Bu alanda örnek sayılabilir. Borusan Holding, Afyonkarahisarlı kurucusu merhum Asım Kocabıyık’ı bir fotoğrafla yâd etti.

ELİBOL’UN AFİŞLERİ HAZIR

Sandıklı’nın eski Belediye Başkanı İsmail Elibol, 2015’teki Genel Seçimler için hazırlıklara başladı. Elibol, milletvekili aday adaylığı çalışmalarını gizli saklı, kapalı kapılar ardında yürütmüyor. Herkesin görebileceği, ulaşabileceği şekilde, “güleryüz”le çalışıyor Elibol. Hatta anlaşılan, Elibol’un afişi bile hazır. Elibol, “Kaygılanma Türkiye, kaygılanma Afyon; MHP var” diyor.

SAADET PARTİSİ’NE TEBRİK

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları, “Gençlik Ne İstiyor” afişiyle örnek bir gayret içinde. Gençler, ülkeye ve şehre ilişkin isteklerini o afişe yazıyor. Eski Valilik Binası önünde asılan afiş, bana 2011 yılındaki Bakımsız Adaylık kampanyamı hatırlattı. O zaman, 81 vilayete “gençlerin yazılama yapabileceği duvarlar”ın inşa edilmesini önermiştim. Ben yapamadım, ama yapan birileri çıktı. Tebrik ederim.

O FOTOĞRAF

Taksim Trio, Afyonkarahisar’da konser verdi. Atatürk Kongre Merkezi’ndeki konserde “servis” edilen fotoğraflardan biri, Taksim Trio üyelerinin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ayfer Örten ile işadamı İbrahim Alimoğlu’yla yaptıkları “özçekim”di. Biz o fotoğrafı karşıdan görüyorduk, ama çekim anının da Twitter’da paylaşıldığını fark ettik. İşte bu fotoğraf, o fotoğraf.

FEYZİOĞLU’NA SEVGİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin davetlisi olarak kente gelmişti. Feyzioğlu’nun Afyon’a geleceğini duyan bazı vatandaşlar, çevre illerden yolculuğa çıkarak Afyon’a ulaştı. Fotoğrafta, Bursa’dan gelen ve Feyzioğlu ile tanışan bir kişi görünüyor.

KENDİ REKLAMIMI YAPAYIM

Bu fotoğraf da yine Metin Feyzioğlu’nun ziyaretinden. Ama buna yer vermemdeki sebep, kendi reklamımı yapmak. Zira solda, çömelerek fotoğraf makinesini kontrol eden şahsımdır efendim. Arz ederim.

DALDA BİR KUŞUM

Dalda bir kuşum
Rızkım saklı
Gayretim, huzurum
Dalda bir kuşum
Gelip geçiyor insanlar
Yanı başımızdan
Birisi de Allah için
“Su vereyim” demiyor
Olsun be
Seviyorum insanları
İyi ki varlar
Arada sırada da olsa
Sesime güzellik atfediyorlar
Dalda bir kuşum
Derdim başımdan aşkın
Bakmayın bir kanatta
Metrelerce gittiğime
Yuvam, yavrum, hayatım
Dalda bir kuşum
Siz beni gamsız sanmayın
Zikri elden bırakmayan
Bir kulum
(Arısoy, 26 Aralık 2014)

ADD’DE AYAKKABI KUTUSU

Atatürkçü Düşünce Derneği’nde basın toplantısı için beklerken, “ayrıntı”nın fotoğrafını çektim. ADD Afyonkarahisar Şubesi’nde “ayakkabı kutusu” gördüm. Gerçi bu ayakkabı kutusu şeffaftı, biraz da küçüktü ama olsun. Ayyakkabı kutusu, ayakkabı kutusudur; para-pul deyince 1 yıldır ilk akla gelen nesnedir.

“HAŞHAŞİ” MESELESİ

Şu sıralar “Haşhaşi” benzetmesi revaçta. Öyledir, böyledir tartışmalarına girmiyorum.Twitter’da paylaşılan bir fotoğrafı size sunacağım, fotoğraf “Bediüzzaman’ın, kendisini Haşhaşilere benzeten Afyonkarahisar savcısına verdiği cevap” başlığını taşıyor.

HATIRA FOTOĞRAFI

Genç Atılımcılar Derneği Başkanı İlyas Kaan Taytak, derneğinin ve şehrin tanıtımı için hemen hemen her fırsattan istifade ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliğiyle görenleri şaşkına çeviren Nejdet Bardak’la hatıra fotoğrafı çektiren Taytak, tanıtıma devam edecek.

KARA KEDİ

Uğursuz derler bana
Oysa hiçbir kedinin
Ve renklerin hiçbirinin
Uğursuzluğunu görmedim
Ve hem unutmasınlar
Ben bir kediyim
Övülmüş, sırtı sıvazlanmış
Ticaretim bile yasak
Aslına bakılırsa
Dilim ve tırnağım
Necasetten uzak
Sarı-beyaz arkadaşımdan
Farkım yok benim
Bir talih geldiyse
Uğursuzluk namına
Kendinde aramalı
İnsan
Kendi haksızlıklarında
(Arısoy, 26 Aralık 2014)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER