Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

“BÜYÜKŞEHİR”LİK BAŞKA BAHARA – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 19 Şubat 2018 Pazartesi 13:21:07
 

AK Parti Afyonkarahisar İl Teşkilatı’nın uzun süredir merakla beklenen İl Kongresi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılım ile gerçekleştirildi. Hayırlı, uğurlu olsun.
Cumhurbaşkanı Erdoğan son birkaç yıldır rüyasını gördüğümüz “büyükşehir”lik meselesinin başka bir bahara kaldığını açıkladı bu ziyaretinde. Afyonkarahisar’ın nüfus olarak büyükşehirliğin en büyük adaylarından birisi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afyonkarahisar büyükşehirin adayı. Doğumlar artarsa 2019’a kadar büyükşehir olur. Taşıma ile olmaz. Taşıma su ile değirmen dönmez. En geç bir sonraki seçimde Afyon büyükşehir” sözleri ile durumu tescilledi. Afyonkarahisar’ın 2019 seçimlerine kadar büyükşehir olması şimdilik söz konusu değil anlaşılan. Tüm hesaplar, dengeler, çalışmalar bunun üzerine yapılacak artık. Reis”büyükşehir” meselesine noktayı koydu çünkü. En azından önümüzdeki ilk seçimlere kadar. Sonrası Allah kerim…

 

AK PARTİ’DE YENİ DÖNEM

 

AK Parti Afyonkarahisar kongresinde genel manada güzel bir organizasyon vardı. AK Parti’nin bu konudaki profesyonelliği kongre salonuna da atmosfere de yansımıştı. Yerleşim, organizasyon, konuşmacılar hepsi profesyonelceydi. Cumhurbaşkanlığı korumalarının sert ve tavizsiz tutumları hariç. Bundan il yöneticileri de, resmi kurum temsilcileri de rahatsızdı ne yazık ki. Emirdağ teşkilatının hazırlattığı “Yaptığınız zulüm artık yeter, Osmanlı tokadı alayınıza yeter” sözlerini içeren ve Erdoğan’ı Esed’in kişiliğinde terör örgütlerine, dolayısıyla Trump’a tokat atarken tasvir eden pankart ile Dinar teşkilatının “Ölü dünya uyanmayı bekliyor” pankartları dikkatleri topladı.
AK Parti Afyonkarahisar il yönetimi bir çok değişimle görevine başladı. Yeni yönetimde genç isimler ile bayanların çokluğu dikkatleri çekti. Hayırlı uğurlu olsun…

 

ANITPARK ÖNÜNDEN VAZGEÇMENİN FAYDALARI

 

Her şeyden önce, miting ve toplantının geçmişte olduğu gibi Anıtpark önünde değil de eski stadyum önünde yapılması bizce yerinde ve olumlu bir karardı. Şehrin günlük yaşamı büyük oranda etkilenmedi böylece Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinden. Eskisi gibi Anıtpark önünde program gerçekleşse, şehrin can damarları olan yolların tümü kesilir, tüm şehrin yaşamı alt-üst olur, vatandaşın burnundan gelirdi o gün. Bu kez böyle olmadı. Atatürk Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapatılırken, alternatif güzergahlar çalıştı. Kalabalık eski Stad alanında toplandı, miting burada yapıldı. Hem güvenlik rahattı, hem vatandaşın gündelik yaşamı. Umarız Cumhurbaşkanımızın bu ziyareti bundan sonraki miting ve toplantılar için örnek olur, Anıtpark önü takıntımızdan kurtuluruz. Vatandaş da, memleket de rahat eder böylece..

 

IZDIRAP İÇİN ÖZELLİKLE ÇALIŞILSA BU KADAR OLMAZDI

 

Cumhurbaşkanı’nın Afyonkarahisar ziyaretinde vatandaşı birebir ilgilendiren bir başka konu ise yol kenarların park edilen araçların çekiciler marifetiyle çekilmesiydi. Gazlıgöl caddesi başta olmak üzere bazı güzergahlarda yol kenarında park halinde olan yüzlerce araç çekiciler vasıtasıyla kaldırıldı. Cumhurbaşkanı’nın önceki ziyaretlerinde belirli güzergahlardaki araçların yol kenarına park etmesine bir gece öncesinden müsaade edilmez, yol kenarları emniyet şeritleri ile kapatılır, gerekirse araçların camlarına uyarı notları konulurdu. Bu kez öyle olmadı. Sabah araç sahipleri telefonlarla aranarak araçlarını bulundukları yerden kaldırmaları konusunda uyarıldılar. Yetişen aracını çekti, yetişemeyen çekici marifetiyle kaldırılan aracının peşine düştü. Dedik ya yüzlerce araç çekildi belkide. Polise ayrı yük, çekici/kurtarıcıya ayrı yük, vatandaşa ayrı yük. Şehir dışından gelen trafik polisleri vatandaşı çekilen aracını bulması konusunda yönlendirmekte aciz kaldı doğal olarak. Trafik Şube’de görev yapan sadece 3 memur kime ne diyeceğini, kime ne anlatacağını şaşırmış durumdaydı. Yediemin otoparklarında da farklı bir durum yoktu. Çekiciler nereye yetişeceklerini, kime ne anlatacaklarını şaşırmış durumdaydı. Aracının hangi otoparkta olduğunu öğrenip, bir araç ve şöför bulup, yediemin otoparkına ulaşabilen, sonra da 100 küsur TL’lik çekici ücretini ödeyen vatandaş aracına saatler sonra kavuşabildi. Peki Sayın Cumhurbaşkanı araçların çekildiği bu güzergahları kullandı mı? HAYIR.
Vatandaşın da, polisin de, çekicinin de çilesi yanına kâr kaldı. Ödenen çekici ücretleri de işin cabası. Vatandaş Cumhurbaşkanı’na tepki göstersin diye özellikle çalışılsa bu kadar olmazdı herhalde.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti