Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Çanakkale’den Kocatepe’ye – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 19 Mart 2013 Salı 02:00:00
  Dün 18 Mart Şehitler Günü idi. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünün geçtiğimiz yıllarda şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına Şehitler Günü ilan edilmesinin ardından anlamlı kutlamalara tanık oluyoruz artık.
Şehitler Günü nedeniyle Afyonkarahisar’daki anma etkinliğini de Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri üstlendi. Öğrencilerin son derece güzel sunumu ile renklenen anma programında bazı katılımcıların ilgisizliği dikkat çekse de, genel manada güzel bir anma programı oldu. Gerçi, askeri harekatı anlatan binbaşımızın sunumunda İspanya ve İtalya’yı da kapsayan Arap-İslam İmparatorluğu’nun haritasını Osmanlı Devleti olarak göstermesi, cep telefonu muhabbetleri ve feysbukta gezinen, mesajlaşma ile uğraşan protokol mensupları gibi unsurlar bulunsa da, dediğimiz gibi, program genel anlamda güzeldi.
Anma etkinlikleri Kocatepe Mezarlığı’ndaki Garnizon Şehitliği’nde başladı, eski Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda devam etti. Atatürk Kültür Merkezi’nde sergi ve slayt gösterimi sunuldu, şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.
Şehrin dört bir yanı Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile süslendi.
Tüm bunlar olurken Çanakkale’de düzenlenen eşsiz törenleri Afyonkarahisarlılar olarak bir kez daha imrenerek izledik. Devletin tüm üst düzey yöneticilerinin katılımı ile, büyük bir coşku ve ahenk içerisinde düzenlenen etkinlikler hem göğsümüzü kabarttı, hem yüreğimizi burdu.
“Afyonkarahisar, Kocatepe, Kurtuluş Savaşı, şehitlerimiz ne zaman Çanakkale’deki gibi hak ettiği ilgiyi görecek?” diye sorduk hep birbirimize.
Bir mezar taşından yoksun olarak, definecilerin talan ettikleri mezarlarında yatan şehitlerimizin ebedi istirahatgahlarına neden el atılmadığını sorguladık.
Kocatepe-Dumlupınar hattındaki “İstiklal” izlerinin muhafazası için neden araştırmalar yapılmadığını, çaba gösterilmediğini bir kez daha üzülerek tartıştık.
Araştırma Enstitüleri’nin, ilim adamlarının, ilgili kurumların her biri ayrı bir destan olan kahramanlık anılarını, hikayelerini neden kaleme almadığını anlamaya çalıştık kendimizce.
Şehrimize gelen insanlara destanın yazıldığı alanları gezdirecek organizasyonların olmayışını, ziyaretçilerin hatıra diye evlerine götürecekleri bir nesne bulamayışlarını eleştirdik.
Hatta işi öyle ileri götürenlerimiz oldu ki, “Devletin kırmızı çizgilerinin yazılı olduğu Kırmızı Kitap’ta Afyonkarahisar’la ilgili, Kurtuluş Savaşı ile ilgili bizim bilmediğimiz bir şey mi yazıyor da bu ilgisizliği yaşıyoruz?” diyenler bile çıktı.
Senelerdir tüm Afyonkarahisarlılar’ın ortak dileği ve talebi Çanakkale’de olduğu gibi coşkulu, anlamlı, geniş katılım ve dört dörtlük organizasyonlu anma/kutlama etkinliklerine ev sahipliği yapabilmek. Bu talep her 18 Mart’ta, her Zafer Haftası’nda dile getiriliyor. Ne yazık ki devletin zirvesinden bir türlü yankı bulamıyor.
Cevdet Sunay’dan bu yana Zafer Haftası’na katılan Cumhurbaşkanımız yok. Başbakanlarımız Zafer Haftası’na, Afyonkarahisar’ın gurur günlerine ilgisiz kalıyor. Genel Kurmay Başkanlarımız Kocatepe’ye çıkmaktan sanki imtina ediyorlar.
Nedendir bilinmez…
Afyonkarahisarlılar açısından devletin zirvesiyle ilgili görüntü ne yazık ki böyle. Bu görünümün, ön yargının kırılacağı, Devlet’in zirvesinin Afyonkarahisar’a hak ettiği ilgiyi göstereceği günleri bekliyoruz. Bitmeyen bir umutla…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER