Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Caz yapmayın

Afyonkarahisar’ın eğitim alanındaki başarısızlığının sorumlusu bulundu: Hüseyin Başkadem! Meğer öğrenciler, “imtihan” dönemlerinde Başkadem’in düzenlediği festivallerin okul söyleşisine katıldıkları için başarılı olamıyormuş. Tabii bunu net bir şekilde açıklayan yok da, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul, bu minvalde bir “uyarı” göndermiş festival destekçilerine.
SINAV PROGRAMI
FESTİVAL’LE ÇAKIŞMIŞ
Daha önce de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin eğitimde idareci konumuna gelmesine ilişkin söylediği iddia edilen sözler nedeniyle gündeme gelen Özkul, şimdi de şu uyarıyı yapmış:
“Afyonkarahisar’ da 13 yıldır icra edilen Caz Festivali, bu sene 3-9 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılması planlanmıştır. Müdürlüğümüze okullarda yapılacak Caz Festivali ile ilgili herhangi bir müracaatta bulunulmamıştır. Bu yıl okullarımızdan Müdürlüğümüze gelen telefonlardan anlaşıldığı üzere sınav programı ile Festival programının çakışması nedeniyle okul idarelerince öğrencilerde motivasyon eksikliğine neden olacağından programın ertelenmesi istenmiş, belirtilen tarihler arasında Festival Programı okullarda düzenlenmiştir. Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Caz Festivali’ne önümüzdeki yıllarda gerekli makamlardan izinlerin alındığı kontrol edildikten sonra sponsor olunması daha sağlıklı olacaktır. Bilgilerinize arz ederim.”
TEAMÜLLERE UYGUN MU?
Bu uyarıdan ne anlarsınız? Demek ki öğrencilerimiz, o okul söyleşilerine katılmışlar, derslerini ihmal etmiş, netice itibariyle başarısızlık ihtimali ile karşılaşmışlar. Bu durumda Caz Festivali’ni destekleyen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyonkarahisar Valiliği de bu uyarıdan nasibini almış oluyor. Bir Milli Eğitim Şube Müdürü’nün bir Bakanlar Kurulu üyesine ya da Vali’ye “Ayağınızı denk alın” demesi teamüllere, ast-üst ilişkisine uygun değil.
UYARININ GÖRÜNMEYEN TARAFI
Bu “uyarı”nın muhatabı resmi kurumlar değil de şirketler ise, o zaman da devlet gücünü “zor”a kullanmak anlamı çıkmaz mı? Çünkü bu “uyarı” metninin bir de kamuoyuna açıklanmayan “yoksa” kısmı olacaktır. Bilmem anlatabildim mi?
KİMLER KATILACAKTI?
Tabii Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul’un “uyarısı”nı bir de o dönem içinde ele almak gerekir. 13’üncü Caz Festivali’nin okul söyleşileri bölümüne katılacak isimlere dikkat çekelim: Mimar Nevzat Sayın, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, yazar Feridun Andaç, yayıncı Lokman Şahin, oyuncu Cihat Tamer, ressam Devrim Erbil, fotoğraf sanatçısı Aykut Uslutekin, Eleştirmen Tuncel Gülsoy, yönetmen Ümit Efekan, davulcu Ali Sina Şahin, şair Haydar Ergülen.
GEZİ PARKI EYLEMLERİNE DESTEK
Okul söyleşileri heyetinin bazı üyeleri, o dönem İstanbul’da başlayıp ülke geneline yayılan Gezi Parkı eylemlerine destek vermişti. Hatırlarsınız, Gezi Parkı eylemleri, Mayıs’ın son haftasında patlak vermiş, 31 Mayıs’ta eylem, “ağaç” eylemi olmaktan çıkmış, “Hükümet istifa” seslerinin yükseldiği gösteriler bütününe dönüşmüştü.
ÖĞRENCİLERE MUHALİFLİK AŞILARLARSA…
Bence Festival sponsorlarına yapılan uyarının “asıl” meselesi, adı geçen sanatçı, yazar, eleştirmenlerin bu eylemlere destek vermesi, okullarda da bu doğrultuda sohbetler etme ihtimalleriydi. O dönem, bazı okulların idarecilerinin söyleşilere izin vermedikleri dile getirilmişti.
ETKİNLİK YAPMAYALIM GİTSİN…
Bu sene Gezi Parkı, gelecek sene yerel seçimler, diğer sene genel seçimler…
Çocukların etkilenmemesi için hiçbir okulda hiçbir etkinlik yapmayalım en iyisi…
Ne olur, ne olmaz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER