Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Çok özendim – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 5 Nisan 2013 Cuma 03:00:00
  Akil İnsanlar listesi açıklandı, tüm dertler bitti. “Her partiye lâzım” ilkesiyle hazırlanmış, Soros soslu, “diyalog” menşeli birçok kişiyi listede görebiliyoruz. Bunun yanı sıra “Yetmez ama evet” grubunun temsilcilerini de, listede bulabiliyoruz. O kadar çalışıldı, propaganda yapıldı. Bu gayretin bir ödülü olmalıydı mutlaka.
EN AZINDAN TEKLİF ETSELERDİ
Ama ne yalan söyleyeyim, “çözüm süreci” adı altında yürütülen çalışmalarda yer almamamı ise üzüntüyle karşıladım. İnsan en azından teklif eder. Ve lütfen bu “teklif” kelimesini “akıllı yazı tahtaları”ndan okur gibi “tekliiiif edeeer” şeklinde okuyunuz.
İnanın çok kırıldım. Kendime yetecek kadar da olsa bir aklım var sanıyordum. Demek ki hükümet nezdinde henüz o seviyeye gelememişim.
YÜRÜTMENİN DURDURULMASINA…
Burkuldu içim. Hani çocuklar “Oynamıyorum işteeee” der ya. İşte öyle bir ruh hâli içindeyim. Hadi “akil” payesi vermediniz diyelim, bari “insan” sınıfından listeye yazsaydınız beni.
Çok alındım çok. Ama yenilen “akil insan” listenin peşini bırakmazmış. Acaba bu konuda muhalefet partileriyle mi anlaşmaya varsam. “Akil İnsanlar Listesi’nin yürütmesinin durdurulması hakkında dava” için başvursak mı beraber? Peki basın açıklamasını nerede yapacağız? Akil İnsanlar Plaza da yok. Resmi kurumlardan biri olmaz, çünkü “resmiyet” ile bağlantısı var gibi de, yok gibi de. Partilerin önü olmaz, haklı olarak “Bizimle ne alakası var kardeşim” denilebilir. Neyse, hele bir “yürütmeyi durdurma” istemiyle dava işine koyulalım da, basın açıklaması yapacak yeri buluruz.
YEYİCİ ADAMLAR MI, AKILLI ADAMLAR MI
Şaka bir tarafa, Akil İnsanlar için söyleyecek çok şey var. Örneğin Kanal 3’ün eski Genel Yayın Yönetmeni, Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Cem Işıklar uyarıyor:
“Memleketimizin tek derdi olan akıllı adamlar topluluğu ile ilgili bilinmesi gereken önemli bir telaffuz sorunu var. Yayın yapan arkadaşlara duyurulur. Felsefi olarak ilk madde yakışsa da, doğrusu ikinci maddedir.
Âkil adamlar: Yeyici Adamlar (Telaffuz: Aaakil)
Akil Adamlar: Akıllı Adamlar (Telaffuz: Akil)”
Ancak Akil İnsanlar’ın dilbilgisi haricinde başka sorunlu tarafları da var. Örneğin zamanında “devlet sanatçısı” tanımlamasına karşı çıkanlar, “Akil İnsanlar” tanımlamasını ve o listenin içinin doldurulma şekline itiraz ediyorlar mı? “Devletin sanatçısı olur mu kardeşim” diyenler, hükümetin “aydın” oluşturmasına nasıl sıcak bakabilirler?
Akil İnsanlar Listesi, aslında terörün bitirilmesi sürecine ilişkin bir “topluluk”tan ibaret değil. Aslında Akil İnsanlar Listesi, hükümetin Yerel ve Genel Seçimler ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde çalışma ve propaganda ile görevlendirilmiş grubunun “reklam” edilmiş hâli. Öyle olmasa, bu toprakların son yıllardaki en önemli “akıllı” adamlarından Oktay Sinanoğlu, Halil İnalcık, İlber Ortaylı, Hıfzı Topuz, Turgut Özakman gibi isimler de o listede yer almaz mıydı?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER