Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

DOSTLUK ve DOSTLAR – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 21 Ekim 2014 Salı 03:00:00
  Dostluk her şeyden önce bir gönül işidir. İnsanlar her ne şart altında olursa olsunlar her zaman yanlarında daima dostlarının olmasını arzularlar. Biliyorum hepimizin bir veya birçok dostu var. Fakat önemli olan hangisinin gerçek dost olduğudur. Bence dostluk hafife alınacak, önemsenmeyecek, bir olay değildir. Dostluk karşılıklı sevgi, saygı, anlayış ve samimiyet üzerine kurulmuşsa dostluktur.
Dostluğu hafife alarak onu bir silah olarak kullanan insanlar hayatımızda oldukça çoktur. Yani anlatmak istediğim dost gibi görünüp gerçek dost olmayan insanlar ki, bunlar kendi menfaatleri için dost oyunu oynamayı görev edinmiş yapmacık dostlardır. Ancak sanmayın ki onlar kazançlı çıkacaklar, aksine böyle davranmakla hem kendilerini alçaltmış hem de kendilerine gerçekten gönülden dost olmuş insanları kaybetmeye mahkûm olmuşlardır.
“Arkadaşlar arasında sevgi ve alakanın devamı meşru yol ve makul işlerde birbirlerine karşı fedakâr olamayan kimselerin dostlukları da kısa ve geçici olur.” diyen yazarımıza benim kadar sizde katılıyorsunuzdur umarım.
Herkesin kendisini düşündüğü bir ortamda yaşıyor olmamız gerçek dostlukların tamamen sıfırlanmasına veya azalmasına neden olmaktadır. Önemli olan, gerçek dost olup gerçek dostlar kazanmaya çalışmalı ve bulunca da onlara gönülden sımsıkı sarılmalıyız.
Dostluk, samimiyet, açıklık, iyi olduğu kadar kötü günlerde de beraber olup güven içinde bütünleşmektir.
Hepimizin bildiği gibi, Yunus Emre “yaratılanı severim yaratandan ötürü” demiştir. İnsanları bu doğrultu üzerine görüp sevmeli, onları oldukları gibi kabul etmeye çalışmalı ve tevazu göstermeliyiz. Unutmayalım ki hiç kimse dört dörtlük olamaz. Arkadaşlarımız, dostlarımız hata etmiş olsalar bile onları anlayışla karşılayabilirsek, onlara gönülden dost olup, dostluklarımızı devam ettirebilirsek işte o zaman gerçek dostuz demektir.
Bir insanın dostlarına karşı sadakati onların acılarını vicdanında duyup lezzetlerini aynı lezzette bildiği ölçüdedir. Dostlarının ağlamasıyla ağlamayan, onların gülmesiyle gülmeyen vefalı dost sayılmaz. Dost edinmek zordur, dostlukları sürdürmek daha zordur.
Değerli dostlar; hep birlikte dostluklarımıza sahip çıkmalıyız. Zamane dostlukları genel olarak menfaat olmadan olmuyor diye bilinse de bizler gerçek dostlukları yakalayalım. Dostluğumuzun bozulmaması için çaba sarf edelim. Böyleyken de bozulursa da bu olumsuzluk bizden kaynaklanmamış olsun.
Gerçekten zamanımızda bir tek dost bile çok önemli oldu.
Dostluk ve dostlarla kalın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti