Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Farklı bir Belediye Başkanı – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 10 Mart 2015 Salı 02:00:00
  Türkeli Gazetesi’nin sahibi ve başyazarı, kıymetli büyüğümüz Hacı Hakkı Özsoy, Muammer Işıklı’yı yazınca, ben de görüşlerimi aktarmak istedim.
Şehir Işıkları Afyonkarahisar Satış Müdürü Eren Gökyer’in sayesinde tanıdım Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı’yı. Gökyer, “Bir belediye başkanı var. Makam odasını konferans salonu hâline getirmiş” deyince heyecanlandım.
Haber için gittiğimizde Düzağaç Belediye binasının koridorunda birbirinden güzel sözler karşıladı bizi. “Kaliteli insan işiyle, boş insan kişiyle uğraşır”, “Rızkımız az olsun, zor olsun ama helal olsun” gibi mesaj içerikli yazılar insana huzur veriyor.
Muammer Işıklı bizi koridorda karşıladı. Makam odasına geçtiğimizde İmam Gazali’ye ait “Kalplerin Keşfi” isimli kitabı okuduğunu söyledi. Tevafuk olacak ki ben de Gazali’nin “Kalp Keşfi”ni okuyordum.
Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı’nın makam odası, ilk göreve başladığı zamankinden küçük. “Neden” diye sorarsanız, söyleyeyim: Muammer Işıklı, göreve başladıktan kısa bir süre sonra “Bizim devlet büyüklerini ağırlayacağımız, vatandaşın kullanımına sunacağımız bir salonumuz yok” diye düşünmüş; kendi odası ile odasının yanındaki sekreterliği birleştirmiş. Işıklı, böylece 300 kişilik çok amaçlı bir salon kazanmış.
Işıklı’nın 30 Mart 2014 seçimleri öncesindeki vaatleri, misafir koltuklarının önündeki sehpada. İsteyen, vaatleri inceleyebiliyor.
Işıklı, “Biz vaatlerimizin ve hizmetlerimizin takip edilmesi için seçim döneminde hazırladığımız broşürümüzü de vatandaşımızın dikkatine sunuyoruz. Vatandaşlarımız, ‘Başkan, sen bu hizmeti ne zaman yapacaksın’ diye sorsunlar” dedi.
Işıklı’nın makam odasında sohbet ederken bir şey daha dikkatimi çekti. Belediye’ye telefon gelince Işıklı telefona kendisi baktı. Telefonu “Düzağaç Belediyesi, buyurun” diye açtı. Işıklı, birkaç dakika vatandaşı dinledikten sonra kendisinin Belediye Başkanı olduğunu söyledi.
Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı, sigaraya da karşı. “Sigarayı bırakan hemşehrimiz bunu ispat ederse hediyelik altın takdim edeceğiz” diyor. Örnek bir uygulama. Zaten Işıklı da tam bir Yeşilaycı. “Beldemizi Yeşilay ile anılır hâle getirmek için çaba göstereceğiz” diyor.
Muammer Işıklı’nın beldesi için büyük bir projesi var ki proje olgunlaştığında tahmin ediyorum herkes haberdar olacaktır.

EVET, VOLEYBOL DA İZLENİR

Hisar Gazetesi yazarlarından, Öğretmenevi Müdürü Lokman Özkul, bu fakirin yazdığı “Afyon’da basketbol izlenir” başlıklı incelemeye atıfta bulunmuş. Lokman Hocam’a çok teşekkür ediyorum. Şehirde sporun nasıl bir güç olduğunu ise benden daha iyi özetlemiş. Ve eklemiş: “Afyon’da voleybol da izlenir.”
Çok doğru. Afyon’da voleybol seyircisi de en az basketbol seyircisi kadar nazik. Voleybol takımının bir fazlası var, o da Birinci Lig kapısında olması. Lokman Hocam’ın dediği gibi, belki de seneye Birinci Lig takımlarını Afyonkarahisar’da maç yapmaya geldiklerinde görürüz. Şehrin tanıtımı için güzel bir seferberlik hâline gelir voleybol, böylece.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER