Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

GÜNDEM

“Türk milleti için gece uyumadım, gündüz oturmadım” diyen Bilge Kağan’ın özü özümüz, sözü sözümüz, duruşu duruşumuz, mücadele mirası yol haritamızdır.
MHP Genel Başkanı
Devlet BAHÇELİ
——————————————————————————————
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi, Azerbaycan’ın girişimiyle, 16 Mart 2023 tarihinde Ankara’da “Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım” temasıyla düzenlenmiştir.
Türk Devletleri Teşkilatı Ankara Bildirisine göre;
1- Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları,
6 Şubat 2023’te Türkiye’de binlerce kişinin hayatına mal olan, binlerce kişinin yaralanmasına ve ağır bir tahribata yol açan iki yıkıcı deprem sebebiyle kardeş Türk halkına en derin taziyelerini yineledi.
2- Depremlerden ağır şekilde etkilenen bölgelere derhâl yardım eli uzatmaları sebebiyle Üye ve Gözlemci Devletlerin halklarına, ayrıca diğer ülkelere ve uluslararası kuruluşlara/platformlara şükran ve teşekkürler ifade edildi.
3- BM tarafından Türkiye için Deprem Acil Yardım Çağrısı yapılması ve AB Komisyonu ile İsveç AB Konseyi Başkanlığı tarafından Türkiye’ye küresel desteği seferber etmek üzere ortaklaşa düzenlenecek bir Uluslararası Bağış Konferansının duyurulması, memnuniyetle karşılandı.
4- “Türk Dünyası 2040 Vizyonu” doğrultusunda Türk Devletleri Teşkilatı bölgesinde ve Dünya genelinde doğal afetlerin önlenmesi, bunlara müdahale edilmesi ve üstesinden gelinmesi için ikili ve çok taraflı iş birliği ve koordinasyonun gerekliliği vurgulandı.
5- Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirve Bildirisi’nde uygun bulunduğu üzere ilgili Bakanlıklarına yeşil teknolojiler ve akıllı şehirler konusunda iş birliği başlatma talimatı verme kararları hatırlatıldı.
6- Ticaret, ulaştırma, yatırım, turizm, bölgesel bağlantı ve stratejik insan kaynakları yönetimi alanlarında Türk Dünyası’nın iş birliği ve koordinasyonunun derinleştirilmesi ve güçlendirilmesinde Türk Devletler Teşkilatı’nın giderek artan merkezi rolü vurgulandı.
7- Cumhuriyetin kuruluşunun 100. ve Türk Hariciyesinin temellerinin atılmasının 500. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kutlanarak; Nevruz ve Ramazan ayı vesilesiyle tüm Üye ve Gözlemci Devletlerin halklarının esenliği ve refahı için en içten dilekler ifade edildi.
***
Beden ölür, çürür, cana bakın siz
Kim kiminle yürür ona bakın siz
Bırakınız dönsün dönme dolaplar
Haktan, hâkikatten yana bakın siz…
***
HÜKÜMET’IN GÜNDEMİ
• TÜRK Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi
• TOGG ön siparişe çıktı.
• Milli Muharip Uçak motor çalıştırarak piste çıktı.
• Yerli Doğalgaz evlere ulaştırılacak.
• Depremde yıkılan evleri yıkılanlar için yeni evler yapılması
ÇOKLU MASA’NIN GÜNDEMİ
• Akşener ile kavga
• Sahte anketler
• Sosyal medya manipülasyonları
• HDP ve diğerlerinin gönlünü alma
• Başkan yardımcılıkları
• olsunlar ve olmasınlar
Bu Masa, sandalye, üçlü priz yada adı her neyse işte gereksiz gündeme çok fazla girmek istemiyorum çünkü biliyorum ki malumun ilanına gerek yok fakat Sosyal Medya manipülasyonu demişken önemli bir hususa da dikkat çekmek istiyorum..
Obama’nın sosyal medya ekibi Türkiye’de
Tarihin en başarılı sosyal medya kampanyalarına imza atarak Obama’yı iki kez Başkan seçtiren bu ekibin niyeyse Türkiye’ye özel bir ilgisi var!
2023 seçimlerinde sosyal medya tahmin ettiğinizden çok daha fazla seçmen davranışı üzerinde etkili olacak. Son dönemde iktidara yakın hesapların, muhalefete destek vermeyen gazetecilerin sosyal medyadaki görünürlüklerinin yüzde 70 oranında azaldığını (azaltıldığını) biliyor musunuz?
Türkiye’de gençler daha çok Instagram ve TikTok kullanıcısı. Ama depremle beraber Twitter öne çıkmış durumda. Seçim kampanyası boyunca da öyle olacak. Twitter’da oluşturulan algılar önce diğer sosyal medya platformlarına, daha sonra geleneksel medyaya taşınacak.
Seçimin kaderini elbette tek başına sosyal medya belirlemeyecek. Ancak sosyal medya etkisi öyle yabana atılacak, görmezden gelinecek bir şey değil.
Hele de internet kullanımı ve sosyal medya kullanıcısı sayısının bu kadar yüksek olduğu Türkiye’de. Hele de algıların olguların önüne geçtiği ve doğru ayağa kalkana kadar yalanın dünyayı dolaştığı böyle bir çağda.
—————————————————————————————
GELELİM ASIL GÜNDEMİMİZE…
ZAFERİN ADIDIR ÇANAKKALE
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid’i.
Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
“Gömelim gel seni tarihe!” desem, sığmazsın.
M.Akif Ersoy
Çanakkale, mümküne karşı imkânsızlığın, küfre karşı imanın, zulme karşı mertliğin adıdır. Çanakkale, yalnızca bir cephe değil, şehadete koşan 15’lilerin, oğlunu vatana kurban eden eli kınalı, gözü yaşlı anaların hikayesidir. Çanakkale demek, Miralay Cevat Çobanlı, Anafartalar Kahramanı Albay Mustafa Kemal Atatürk, Onbaşı Seyit, Kınalı Hasan ve Başkumandanvekili Enver Paşa demektir… Merhum İstiklal Şairimiz, Çanakkale’deki mahşeri kudret-i lisanıyla nasıl da anlatıyor:
“Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer; O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkâz-ı beşer…”
İşte Çanakkale, böyle tarifi imkansız mücadelelerin yaşandığı bir cephedir. Bir vatanın kalbinin attığı yer olan Çanakkale’de Allah’ın yardımı, Türk ordusunun iman ve iradesiyle düşman, ezilip geçilmiştir. Çanakkale’yi anlatmaya kelimeler yetmeyeceği gibi hiçbir zihin dünyası veyahut kalbi derinlik de onu tam anlamıyla idrak edemeyecektir. Biz, Çanakkale’deki şühedadan ve gazilerimizden razıyız. Emanetlerine canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz… Bu vesileyle, Çanakkale özelinde Türk-İslam davası namına şehadet şerbeti içen ve gazi olan bütün kahramanları rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ve Türk’ün toprağına göz dikmeye kalkanlar bilsinler ki, Çanakkale’deki ruh, dimdik ayaktadır!
SAYGILARIMLA

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti