Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ NAYLON BAŞARI PEŞİNDE Mİ?

Kocatepe Gazetesi 19 Kasım 2013 Salı 02:00:00
  AFYONKARAHİSAR ORTAÖĞRETİM
KURUMLARINDA 64. SIRADA OLDUĞUNU BAKANLIK AÇIKLADI.
İl Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri okullara “notları çok kısıtlı veriyorsunuz” diye fırça attı. Yani “Hormonlu notları neden biz de kullanmıyoruz” diyebildi.
İstanbul’daki bazı popüler özel okullara Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri “hormonlu not” baskını yaptı. 25 Temmuz’da İstanbullu bir avukatın Bakanlığa “Notların şişirildiği ve hormonlu not verildiği”ne yönelik şikayeti üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın da emri ile 3 bakanlık müfettişi harekete geçti. Müfetttişler, yaklaşık 4 ay boyunca ilçe ilçe okulları denetledi. Özel ve zincir okullar başta olmak üzere yapılan denetimler sonucunda hazırladıkları raporu Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI ‘ya sundular.
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI, göreve geldiği andan itibaren veli ve öğrencilerden gelen şikayetlerin ardından ismi açıklanmayan avukat velinin de dilekçesi üzerine temmuz ayında müfettişlere bir yazı yazarak, “Hormonlu not almayan, adil not kullanan okulların öğrenci ve velilerine yazık oluyor. Bu adaletsizliği giderelim. Hormonlu not verenleri tespit edip gerekenlere soruşturma açalım” talimatını verdi. Bunun üzerine müfettişler, Ankara’dan İstanbul’a geldi. Başta özel okullar olmak üzere bazı ilkokul, ortaokul ve liselere gitti. Bazı zincir okulların tüm şubelerinin not defterleri ve diğer belgeler tek tek incelendi. Özel okullarla aynı kalitede olan bazı devlet okullarına da ani baskın yapan müfettişler, yaptıkları incelemelerde bazı okulların notları şişirdiğini tespit etti. Bu notların liseye ve üniversiteye yerleştirmede kullanıldığı için haksızlığa yol açıp, adil not veren okulların öğrencilerinin zor durumda kaldığını düşünen bakanlık müfettişleri, aralarında liselerin de bulunduğu birçok ilköğretim okulundan notları, yazılı kağıtlarını ve bu konudaki tüm evrakı tek tek istedi. İstanbul’da Beyoğlu Öğretmenevi’nde üs kuran bakanlık müfettişleri, bazı okul müdürlerini de çağırarak, ayrıntılı bilgi aldı. Özellikle Türkiye’nin en önde gelen lise müdürleriyle de görüşen müfettişler, bu okullara gelen öğrencilerin başarılarının aynı şekilde sürüp sürmediğini de sorguladılar.
Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’ya sormak lazım; Afyonkarahisar’a ne zaman geleceksiniz?, Bu ilde not şişiren okullar yok mu? Var tabiî ki. İlimizde notları şişiren, hormonlu not veren okullarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünü de denetleyecekler mi? Başarısızlığı böylesine ucuz ve sonucu tehlikeli bir işleyişten alacak çocuklarımıza bunun cevabını kim verecek?
YGS’de 52. olunca il Milli Eğitim Müdürü sınavda başarısız olabilecek öğrencileri sınava sokulmamasını istemekte. Bir öğrencinin hayalleri ile uğraşıp, naylon başarılarla halkı kandırmak, öğrencilerin hayallerini çalmak bu kadar mı basit?
İlimizde Hormonlu not
verenler ayan beyan ortada
Haksız yere not verenleri mutlaka takip etmek gerekiyor. Üst lige oynayarak okullar denetlenmeli ki, haksızlık yapanlar, hak yiyenler cezalandırılmalı ki bu konuda adalet sağlansın. Aslında soruşturmaya da gerek yok, ayan beyan ortada. Bu okulların geçen yıl öğrencilerine nasıl yüksek not verdiği tabak gibi görülüyor. Anadolu Öğretmen Lisesini inceleyin, diğer liselere bakın öğrencisinin tamamına bile “100” veren okullar var. Bunlar yıllardır biliniyor. Hiç kimse de bundan şikayetçi değil. Bazı okullar öğrencinin hak etmediği notla değerlendirmenin, gelecekte hak etmediği beklentilere neden olarak yetişeceğini düşünüyor, yani kısaca sahtekarlığa sevk etmek olur diyor. Bazıları başarısızlığını böylesine naylon başarılarla kapatmaya çalışıyor. Eeee Milli Eğitim de buna çanak tutarsa olacağı bu tabi…
Adalet, hak, hukuk kavramları kazandırılması gerekmez mi gençlerimize? Ne dersiniz?
(Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER