Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

KÜÇÜK ŞEYLER – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 3 Şubat 2014 Pazartesi 02:00:00
  Küçük şeylerin üzerinde ne kadar çok durduğunu düşündün mü, düşünmedin mi? Peki düşünmeye ne dersin…
Önemsiz, anlamsız konuşlar üzerinde, olduğundan fazla durduğunu, bu tür şeylerin seni üzdüğünü, hatta hayattan bezdirdiğini, hiç düşündün mü? Boşa harcadığın zamanı, kendine ve sevdiklerine bir hiç yüzünden zarar verdiğini, hayatı çekilmez hale getirdiğini.
İnsanoğlu olarak küçük şeyleri abartmakta üstümüze yok. Oysa ki; mantıklı düşünmek güzelliklerin olduğu kadar çirkinliklerin de tadını çıkarabilsek her şey daha kolay olurdu.
“Uzun süre uçuruma bakarsan uçurumda senin içine bakar.”
Hafif dertleri konuşturmaya başlarsak büyük dertlerin sesinin çıkmayacağını bilmemek gerekir. O şunu söylemiş, bu şunu yapmış, şu şöyleydi, bu böyleydi derken hayatın bir su gibi akıp gittiğini düşünürsek boş yaşamış olmazmıyız?
Sorunları çözmenin birçok yolu vardır. Üzülmek sorunu çözmez, daha çıkılmaz bir hal olmasına yol açar. Olayları olduğu gibi kabullenmeli onlarla yaşamaya alışmalıyız. Olmuş şeyi değiştiremezsiniz, geçmişi geçmişte bırakmalı, bugünü en iyi şekilde değerlendirip yarınlarımızı huzur dolu kılabiliriz.
“Üzülmek yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez. Sadece bugünün gücünü tüketir..”
Yarının sıkıntılarına göğüs germek, mücadele etmek ayakta durabilmek için bugünün değerini bilmeli en güzel iyi şekilde motiflendirmeliyiz ki, yarınlarımız umut dolu, mutlu ve huzurlu geçsin.
“Dünya üç gündür DÜN, BUGÜN ve YARIN
Dün geçti. Yarınınsa geleceği meçhul
Öyleyse bugünü yaşa.”
Küçük şeyler üzerinde fazla durmak bizi ruhsal bunalıma sürükleyebilir, öyle olmasa bile kendimizi kötü hissederiz, mutsuz oluruz. Sevimsiz ve çekilmez oluruz. Üzüntümüz yüzümüze yansır, asık suratlı bir insan olur çıkarız. Hergün sürekli aynı konuları düşünmek bizi yıpratır. Verimli olmamız gereken hatta çok iyi bildiğimiz konularda dahi verimsiz oluruz. Sürekli yalnızlık çekeriz yalnız olmadığımız halde. Sağlığımızı hatta sevdiklerimizi ve hatta daha da ileri giderek her şeyimizi kaybedebiliriz. Mutlu olmak, sevilip, sayılmak, aranılır olmak istiyorsak.
-Lütfen! Beyler oturduğunuz küçük şeyler üzerinden kalkın artık, uzun süre oturdunuz zaten.
Kalkın ve ne kadar anlamsız şeyler üzerinde oturduğunuzu düşünün.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti