Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KUR’AN İLAHİ BİR REHBERDİR – Kocatepe Gazetesi

Galip Leblebicioğlu 31 Mayıs 2017 Çarşamba 12:25:02
 

Peygamberlerin sonuncusu Hazreti Muhammet (Sallahüaleyhi ve selam)dır. En son kitap da ona bildirilen Kur’an-ı Kerim’dir.
Güneş nasıl bütün ışık saçan yıldızların üstünde bir varlık ise doğduğunda nasıl onları tesirsiz hale getiriyorsa Yüce Kur’an ve kendinden önceki kitapları hükümsüz bırakmış. Muhteşem ilahi bir kitaptır.
Yüce kitabımız, her devre ve her millete gönderildiği içindir ki bütün insanlığı içine alacak şekilde geniştir.
O en basit insanlardan en yüksek fikir ve ilim adamlarına kadar, dini hayattan uzak insanlardan takva sahiplerine fakirlerden zenginlere kadar herkesi ilgilendiren derece derece yükselten kaide ve esasları yaşama şekil şartlarını bildirir.
Kur’an yalnız insanların iman esaslarına ibadetlerine ait bir kitap değildir.
O baştan başa insan ve toplum hayatından yeraltı ve üstü servetlerden, tabiattan, tarım ticaret iktisat sanattan, her türlü ilerleme ve gelişmeden her türlü hak ve hürriyetlerden, şefkat yardımlarına, acıma hak ve hukuka uyma gibi insani ve yüksek duygulardan kahramanlıktan bahseder veya onlara işaret eder.
O tecrübeye, incelemeye akla ve iradeye büyük yer verir.
İlmi ile alimleri, hikmeti ile insanları manevi güzelliği ile ruhları nuru ile alametleri aydınlatır. Hasta ruhlar, şifasıdır. İnsanlarda anlayışlı bir vicdan kamil bir iman, kafalarla nurlu iman ancak yüce Kur’an’la olur.
İnsanlığın kaderini yücelten esaretten kurtaran hayatın kıymetini zamanın değerini öğreten yine odur. Yardımlaşma, büyüklere saygıyı, küçükleri korumayı kardeşliği bize hep o öğretti.
Kur’an tebliğ edildiğinde koyduğu esaslar itibari ile devrim yarattı.
Müslüman Türk milleti Kur’an (insanları) öyle bir şeye (yola) doğrulup götürür ki o en adil ve en doğru bir yoldur.
Nahl Suresi 89. Ayet
“Sana (bu) kitabı her şeyin apaçık bir beyanı bir hidayet, bir rahmet ve Müslümanlar için bir müjde olmak üzere peyder pey indirdik.
Yunus Suresi 57. Ayette
“Ey insanlar size rabbinizden bir öğüt gönüllerde olan dertlere bir şifa müminler için bir hidayet ve rahmet gelmişti buyurmaktadır.
Kur’an sadece Müslümanlara değil bütün insanlara rahmet ve yol göstericidir.

 

KUR’ANDA AHLAK

 

Ahlâki emir ve görevler
(N0:2) Bakara Suresi (82-84 ayetler)
Bismillahirrahmanirrahim

 

82 Ayet
“İman edip iyi ve yararlı işler yapanlar işte onlar cennetliktirler orada temelli kalanlardır.
83. Ayet
“Vaktiyle biz İsrailoğullarından yalnızca Allah’a kulluk edeceksiniz. Ana, babaya, yakın akrabaya yetimlere yoksullara iyilik edeceksiniz diye söz almıştık ve insanlara güzel söz söyleyin namazı kılın, zekatı verin diye de emretmiştik sonunda azınız müstesna yüz çevirerek dönüp gittiniz” ( siz zaten döneksiniz)
84. Ayet
(Ey İsrail oğulları) Birbirinizin kanını dökmeyeceğinize, birbirinizi yurtlarından çıkarmayacağınıza dair sizden söz almıştık. Herşeyi görerek sonunda bunları kabul etmiştiniz”
 Ayetlerde: Konuşurken, bir konu hakkında fikir yürütüp söz söylerken, fikir alışverişinde bulunurken iyi sözler kelimeler kullanmamızı belirtiliyor. Kırıcı, nifak sokucu anlatımların kavganın, kimseye faydasının olmayacağı göz önüne seriliyor. Ana babaya, saygıda kusur etmememiz emrediliyor. Yetimlere akrabaya  yoksullara yardım elimizi uzatmamız gereğine işaret ediliyor. Günümüze gelince ana-baba evladını büyütüp besliyor okutuyor meslek sahibi yapıyor. Evlat ayakta durarak hale gelince aile ipleri kopuyor. Evler ayrılıyor. Bağlar azalıyor. Yaşlılar güçsüzse hor görülüyor. Huzur evlerine, kimsesizler yurtlarına bırakılıyor. Ya çocuklar, yetimler verilebilirse yetiştirme yurtlarına, çocuk kurumlarına bırakılıyor. Ya da sokaklarda tiner bağımlısı hırsızlık, ahlâksızlık oyuncağı haline geliyorlar. Toplum için bir çıban başı oluyorlar. Oysa onlara bakılsa yardım edilse, onlarda yapılan yardımı unutmaz. Başkalarına yardım eder hale gelirler.
Üretken olurlar. Diğer fertler aileler, onların tecavüzünden korunmuş olur. Neme lâzım zihniyetiyle. Yakınlarımızla yetimlerle ilgilenmezsek hem dünya da hem ahirette kendi bataklığımızı hazırlamış olmazmıyız.
Vücuda getirilen her batakl��k yeni bir sivrisinek yuvası olmaz mı çok derin düşünmemiz gerekmez mi.
-Allah bizi kötülüklerden sakınıp iyiliklere bürünenlerden eylesin.-

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER