Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

MEVLANA’NIN OĞLUNA VASİYETİ

Ey oğlum!
Sana vasiyet ediyorum ki:
Her halde ilim, edep ve takva üzerine bulun. Her zaman geçmiş din büyüklerinin eserlerini inceleyerek, Ehl-i sünnet ve’l-cemâat yolundan ayrılmamayı vazife edin. Fıkıh (İslâm hukuku) ve hadis-i şerif öğren, cahillerden olma. Namazı her zaman cemaatle kıl.
Şöhret isteme, zira şöhret âfettir. Makama bağlı olma. Yazdığın şeylerde adını yazma. Mahkemede hâkim huzuruna çıkma. Kimseye kefil olma.
Halkın işlediği işlere karışma. Devlet büyüklerinin çocuklarıyla arkadaşlık etme. Uzlete çekilme, yalnız kalma. Çok söz söyleme. Çok söz işitmek kalbe nifak verir.
Sözü inkâr etme. Onun söyleyenleri ve sahipleri çoktur. Az söyle ve halkın kötülük ve eğrilerinden aslandan kaçar gibi kaç, bir kenarda dur. Kadınlardan ve dinde eğri yollara girenlerden sakın.
Herkesle ve zenginlerle sohbet etme (oturup kalkma). Helal ye ve şüphelilerden kaçın. Dünya malına kapılma. Dünya arzusu dinîn zayi olmasına sebep olur.
Çok gülme ve kahkaha atma. Zira fazla gülmek kalbin ölümüdür. Herkese şefkatle bak. Hainlikle bakma. Dışını süsleme. Çünkü dışın süsü; için, kalbin, ruhun harap olduğunu gösterir. Başkalarıyla mücadele etme ve hiç kimseden bir şey isteme.
Kimseye hizmet buyurma. Âlimlere, evliyaya, mal, can ve tenle hizmet et.
Din büyüklerinin hallerini inkâr etme. Zira inkâr edenler rahat ve kurtuluş yüzünü göremezler.“

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti