Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Milli Eğitim Müdürlüğü SOS veriyor…

Kocatepe Gazetesi 4 Aralık 2014 Perşembe 02:00:00
  Liselere giriş sınavı TEOG’un ilk oturumu, geçtiğimiz hafta tamamlandı. Adayların pek çoğu sınavdan güle oynaya çıktı. İlk oturumda, sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınav gerçekleşti. İkinci oturumda, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları gerçekleştirilecek. Mazeret sınavları ise 13-14 Aralık’ta yapılacak.
Öğrencilerin zorlandığı tek ders Matematik oldu… Binlerce öğrencinin yarıştığı sınavlarda yanlış soru yoktu. Tartışmalı bir, iki soru var hepsi o kadar.
Süre de fazlasıyla yetti. Peki ya heyecan? İddialı okul peşinde olanların dışında, ki onların sayısı da inanın 100 bilemediniz 150’yi geçmez, diğer öğrenciler çok rahattı…
Yığılma olacak!
Görünen o ki, bu yıl da TEOG’da yüzlerce şampiyon çıkacak, en yüksek puan dilimlerinde bile önemli yığılmalar olacak. En iyi okullara girişte de sonucu, okul başarı puanları belirleyecek. Virgülden sonraki on binde birlik puanlar dahi çok önemli hale gelecek.
Bu yüzden okuldaki diğer sınavlardan ne kadar yüksek puan alınırsa o kadar iyi olacak.Geçen yıl olduğu gibi okullar arası nakiller şimdiden düşünülmeye başlandı. Pek çok veli, çocuğunu tam puanla mezun edecek okullara geçmeyi planlıyor. Sınav maratonu ikici dönemde de devam edecek. İkinci dönem ise merkezi ortak sınav, 29-30 Nisan 2015’te, mazeret sınavı da 16-17 Mayıs 2015’te gerçekleştirilecek.
Adaylara başarı, velilere de sabır diliyoruz… Çünkü bu maraton hem can sıkıcı hem de çok yorucu. Geçen yılki hâlâ bitmedi!..
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapıyor? Ne işe yarar? Ne işe yaraması lazım? Onlar okul müdürlerini bitirdiler, sırada müdür baş yardımcısı ve müdür yardımcılarının kıyımına başlayacaklar. Daha şimdiden hesaplar kitaplar yapılmış, listeler hazırlanmış, onlara göre, onlardan olmayan herkes paralelci, doğru, dürüst, çalışkan yönetici istemiyorlar. Bizim gibi düşünsün yeter diyor. Okul yöneticileri ile uğraşmak yerine seneye bu çocukları okullara nasıl yerleştireceksiniz? Bunun planlamasını yapın.
Seneye okullardaki laboratuarlar, atölyeler, kantinler, salonlar, merdiven altları derslik yapılmazsa şaşırmayın. Zira bunla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı gibi, düşünüldüğünü de sanmıyorum.
Düşünün kendi dairesinde birimleri bile gezemeyen, yerinde incelemekten aciz bir müdür. Müdür yardımcısından emir alan, eğitim uzmanlarına görev veremeyen, yer gösteremeyen, daha memurlarını, şeflerini tanımayan bir müdür düşünün. Odasından dışarı çıkamayan, 2,5 yıldır herkese mavi boncuk vererek, koltuğunu koruma derdinde olan bir müdür düşünebiliyor musunuz?
Danışma kurulunda en büyük sorun olarak gördüğü konu ise, Gazetelerde çıkan yazılarmış. Aman gazetelere bilgi vermeyin. Uykularım kaçıyor diyormuş. Ama hala o makamı işgal etmeye devam ediyor.
Ya gizli müdür dedikleri vatandaş, 65 yaşını doldurdun. Mahkemeye vermişsin, yaşını küçültmek için bravo sana, 40-50 yaş arası okul müdürlerini alırken kendi yaşından hiç utanmadın mı?
Nasıl bir ahlak, nasıl bir vicdan, nasıl bir anlayıştır bu. Hiç Allah’tan korkmaz mısın?
Ya buna vesile olanlar, hadi hayırlısı…………. (Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER