Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Önce düzen, sonra kazan – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 24 Ekim 2014 Cuma 03:00:00
  Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner dün Afyonkarahisar Gazeteciler Derneği’nin konuğuydu.
Sayın Vali Afyonkarahisar’la ilgili, basın camiasıyla ilgili ve genel manada kendi görev anlayışı ile ilgili bilgiler aktardı bizlere. Bu konudaki konuşmalarını haber sütunlarımızda okuyabilirsiniz.
Biz bu vesile ile Sayın Vali hakkında bizlerde ve şehrimiz insanında oluşan fikirleri serdetmek isteriz burada.
Sayın Vali’nin göreve gelişinde itibaren yaptığı konuşmalar, katıldığı toplantılar, açıklamalar, gündeme duyarlı hemşehrilerimiz tarafından ilgiyle takip ediliyor. Vali Bey’in hemen her cümlesinde yüklü olan mesajları algılamaya çalışan hemşehrilerimiz özellikle kamu kurumlarındaki ataletin sona erdirilmesine yönelik, vatandaşla iç içe olmaya yönelik ve “laf değil, proje zamanı” içerikli mesajlara odaklanmış durumda.
Sayın Vali’nin kendisinin de belirttiği gibi, aslında göreve başlayalı çok bir süre olmadı. Yaklaşık 4 aylık zaman zarfı ilin genelini tanımakla, ilçe gezileri ile, “kim, nedir”i çözmekle geçti. Bu süre zarfında Sayın Vali aklındaki yönetim anlayışını, ilimiz için yapmak istediklerini hep anlattı durdu.
İcraat zamanı, bundan sonraki zaman dilimi.
Valilik Makamı’nın yeni yeri olan eski Belediye binasına taşınmasının ardından kendi düzenini kuracak olan Sayın Vali, yerleşik düzene geçince hizmet çarkının kendi düzenine uymasını sağlayacak. Vali Bey şimdi dinliyor, anlıyor. Kendileri de durumu böyle özetliyorlar.
Afyon’un meşhur atasözü ne der? “Önce düzen, sonra kazan”
İşte bu noktada vatandaşın beklentileri yüksek. Dedik ya, insanımız Vali Bey’i ilgiyle izliyor. Oluşan genel kanı; “Vali söylediklerinin yarısını hayata geçirirse bizim memleket bambaşka olur” şeklinde.
Yanlış anlaşılmasın sakın, bu ifade “Vali Bey söylediklerini yapamaz” ya da “Olmayacak işlerden bahsediyor” ana fikrinden doğmuyor. Aksine yüksek beklentilerin ifadesi. Sayın Vali’nin söylediklerini hayata geçirmesi, sabırsızlıkla bekleniyor.
Biz bu beklentinin çok uzun sürmeyeceğini, 29 Ekim’de Valilik Makamı’nın yeni yerine geçmesinin ardından hizmet çarkının daha yüksek bir hızla döneceğini sezinliyoruz.
Vali Bey’in ili tanıma sürecinden bahsettik ya. Burada bir gözlemimizi daha ifade etmek isteriz. Görülüyor ki şehrin işadamından, bürokratına; memurundan, siyasetçisine; gazetecisinden, esnafına kadar herkes Vali Bey ve yakınlarına bir şeyler empoze etmenin hevesinde. Sanılıyor ki, Vali Bey ve yakınları söylenecek olan sözlerle yön bulacaklar.
Yaklaşık 27 yıl Devlet bürokrasisi içerisinde görev yapmış, Tunceli gibi “bela” bir yerde senelerce Valilik yaptıktan sonra Afyonkarahisar’a atanmış, tabir-i caizse “feleğin çemberinden geçmiş” bir Vali’ye ve bu süreçte onun yanında bulunmuş olan yakınlarına yön vereceğini sananlar yanılıyorlar bize göre. Üç günlük bir kaymakamla ya da tepeden inme makama gelmiş birisiyle muhatap değilsiniz ki!..
Yapmayın böyle, kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER