Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Önleme evet, abartmaya hayır – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 4 Kasım 2014 Salı 02:00:00
  AK Parti’nin Güral Termal Otel’de yapılan İstişare Toplantısının ardından yoğun günleri geride bıraktı Afyonkarahisar. Toplantı ve konuklar nedeniyle hafta sonu Afyonkarahisar’da olağanüstü bir tempoyla geçti.
İlimiz yöneticilerinin, siyasilerin, polislerin, bürokratların, termal tesislerin bu toplantı için gösterdikleri efor sayesinde büyük organizasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
“Olağanüstü tempo” ile gerçekleşti dedik ya. Aslında bu olağanüstü tempo yukarıda saydığımız il yöneticileri, siyasetçiler, bürokratlar, polisler, konukların kaldığı otellerdeki görevliler ve basın mensupları için geçerliydi. Toplumun büyük bir bölümü günlük yaşamından pek fazla ödün vermedi.
Olağanüstü güvenlik önlemleri dışında.
Eğer şehir merkezinde alınan yoğun güvenlik önlemleri olmasa Afyonkarahisarlılar’ın pek çoğu belki de ağır misafirlerden haberdar olmayacaklardı. Herkes kendi işinde, gücündeydi.
Böylesi önemli organizasyonlarda, ağır misafirlerin olduğu bir günde güvenlik önlemleri elbette ki alınmalıdır, gereklidir. Allah korusun olumsuz bir şey olsa bunun hesabı verilemez, faturası ödenemez.
Ama önlemleri abartmanın da gereği yok, öyle değil mi? İlimize binlerce polis geldi. Buyursunlar, gelsinler, başımızın üzerine. Toplantının bulunduğu Güral Termal başta olmak üzere otellerin çevresi de korunmalı, ona da tamam. Ama AK Parti il binasının etrafını bariyerlerle çevirmek, İmaret Camii çevresinde onca tantana, insanları biraz ürküttü. Polislerin, koruma personelinin tavırlarından da kimsenin şikayeti yoktu, öncekilerin aksine. Herkes birine anlayışlıydı, “Cart-curt” eden yoktu.
Keşke abartılı önlemlere de gerek kalmasaydı. Vatandaşımızın düşük ölçekteki tepkisi önlem alınmasına değil, önlemlerin abartılmasına, demir parmaklıklarla her yerin çevrilmesine ve birbirinden lüks araçlarla yapılan gövde gösterisi gibi gidiş-gelişlereydi.
Özel günler nedeniyle yollarda yapılan park temizlikleriyle ilgili tüm yetkililere “Allah razı olsun” diyoruz. İnşallah önlemler, çalışmalar normal günlerde de böyle olur. Bu vesileyle bir kez daha gördük ki, polise “Parkları temizle” denince yollar temizleniyor. Uygunsuz park asgari seviyeye düşüyor. Diğer günlerde bu talimatları kim verecek, mesele orada.
***
Gerek olmadıkça polemiğe girmek pek adetimiz değildir. Kocatepe Gazetesi yaptığı özel haberleri milletin gözüne sokmayı, gündeme taşıdığı işlerin ardından “biz yazdık da oldu” tavrı takınmayı pek benimsemez. Son yılların basında yalanlanma rekoruna imza atan bir gazetecisi her fırsatta “En kahraman Rıdvan” pozlarına girdiği için kısa bir mesaj vermekte fayda görüyoruz. Bu arkadaş, ayda kaç defa yazdıklarına yalanlama/düzeltme geldiğini dikkat etmeden “Bir ben yazdım, bir ben yaptım” tavrını sürdürüyor. Son uygunsuz sucuk olayında da aynı tavrını tekrarlayan bu arkadaşa, önce “doğru-dürüst gazete okumayı öğrenmesini” sonra da yalanlanmaya gerek kalmadan yazı yazmayı denemesini öneriyoruz. Bunları yaptığı zaman belki basının “En kahraman Rıdvan”ı olmaya hak kazanabilir…
(En Kahraman Rıdvan’ın kim olduğunu bilmeyenler olabilir. En Kahraman Rıdvan, futurist bir hikâye ile Gırgır dergisinin tirajını dünya sıralamasına oturtan yerli, hiçbir süper gücü olmayan, sakar ve o kadar da sevimli bir çizgi roman kahramanıdır. Kahramanının yaratıcısı karikatürist Bülent Arabacıoğlu’dur. Maceralarında eyleme geçiş anındaki “Kukurikuuuuuuu” diye haykırışı kahramanın en tanınan özelliklerinden birisidir. Cervantes`in Don Kişot karakteri ile çok ortak yönleri vardır.)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti